Na dnevu inovativnosti v Iskratelu so približno stotim dijakom in študentom poleg pomena inovativnosti predstavili tudi pomen inženirskih poklicev. / Foto: Tina Dokl

Brez inovacij ni prihodnosti

Če se podjetje spreminja počasneje od okolja, je to znak, da bo propadlo, so poudarili na dnevu inovativnosti, ki ga je minuli četrtek pripravila kranjska družba Iskratel.

Kranj – »Brez inoviranja, brez prilagajanj, iskanja novih rešitev in pristopov v poslovanju je danes vsako podjetje, tudi če uspešno posluje, obsojeno na smrt ali vsaj stagnacijo,« je glavni direktor Iskratela Željko Puljić povedal na okrogli mizi Bodi inovativen in zmagaj, ki je minuli četrtek potekala v okviru Iskratelovega Dneva INovativnosti – Bodi !N. Inovativnost je zato po Puljićevih besedah tudi del kulture največjega slovenskega IKT-podjetja, ki si želi tudi s takšnimi dogodki, kot je bil Dan inovativnosti, postati ambasador inovativnosti in prispevati k razvoju slovenskega gospodarstva in družbe.

Enakega mnenja so bili tudi ostali udeleženci okrogle mize Tomaž Lanišek iz Knauf Insulationa, Miha Valentinčič iz Petrola, Darja Ferčej Temeljotov iz Leka in Tilen Travnik iz podjetja D.Labs. »Če se podjetje spreminja počasneje kot okolje, je to znak, da bo propadlo. Treba je torej poznati okolje, ki nas prisili v iskanje inovativnega poslovnega modela,« je na primer dejal Valentinčič in dodal, da so morali zaradi tega tudi v tako velikem in uspešnem sistemu, kot je Petrol s pet tisoč zaposlenimi in 5,5 milijarde evrov letnih prihodkov, v preteklosti spreminjati kulturo podjetja.

Po besedah Tilna Travnika pa je inoviranje danes tako kot marsikaj drugega, kar se dogaja v podjetju, predvsem ekipno delo, medtem ko so včasih inovatorji ideje razvijali večinoma sami, zato te največkrat tudi niso bile uspešno uporabljene na trgu. »Bojazen, da bomo na trg prišli s premalo izdelano idejo, s premalo dovršenim izdelkom, je sicer največja zavora inoviranja,« je dodal.

»Spodbudno delovno okolje in kultura v podjetju sta temelj za razvoj inovativnosti pri zaposlenih,« pa je povedala direktorica sektorja za kadre in korporativno komuniciranje v Iskratelu Jelica Lazarević Lajovic, ki je skupaj z upravljavcem inovacij v podjetju Gregorjem Smolejem gostom predstavila Iskratelovo inovativno okolje. Inovativnost spodbujajo z različnimi aktivnostmi – od sistemske obravnave idejnih predlogov, srečanj za »vžig kreativnosti« in usmerjenih inovacijskih kampanj do (ne)denarnega nagrajevanja, sta izpostavila.

Na dnevu inovativnosti je Iskratel gostil več kot dvesto obiskovalcev iz vse Slovenije, med drugim so približno stotim dijakom in študentom predstavili utrip podjetja, njegovo skrb za razvoj kadrov in sodelovanje z mladimi, inovativne prakse, Iskratelov Startup program in proizvodnjo. Poleg širjenja pomena inovativnosti so jih obenem opozorili na pomen inženirskih poklicev, kar je tudi namen vseslovenskega projekta Inženirke in inženirji bomo!, katerega partner je kranjska družba.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

9/18

ponedeljek

11/20

torek

9/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

OBVESTILA / Visoko, 23. september 2019

Vpis gledališkega abonmaja

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Prej bi dobila moža kot sopotnika / 12:08, 23. september

"Nekdo si je zaželel celo fotografije v kopalkah"
----------------
Tole sem razumel kot satitiro.
Torej, tudi jaz bi žele fotografijo v kopalkah, plus, da mi vse plačate.

Spreten voznik / 10:33, 23. september

Avstrijci ali Italijani bi zgradili že pred desetletji gondolo na Vršič in predor pod Vršičem. Slovenci so bolj za planšarije in ponujanje kislega mleka in sira.

Spreten voznik / 09:30, 23. september

Če mene vprašate, je tole mrcvarjenje busa in zapiranje prometa z dolgim turističnim avtobusom ena velika bedarija. Enako tako se cjazi ARRI...

Vprašanja o volkovih / 09:13, 23. september

Gaspa, preveč vprašanj za Ljubljano. V Ljubljani so volkovi in medvedi v kletkah, veste. Hribovske vasi so pa predaleč od Ljubljane, da bi v...

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 17:27, 22. september

Se strinjam z vami Deželan.
Premestitev na južno mejo, da se za ene pol leta umakne iz Kranja.
Nora kazen je to glede na bankirje in drugo svojat pri koritu!

Ne bodi tak kot krava ... / 17:23, 22. september

Boljš je tale:

POZOR MINE !

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!