Anže Kopitar je na Bledu razkril svoje načrte.

Vse moči za vrnitev med elito

Naš najboljši hokejist in zvezdnik najmočnejše hokejske lige na svetu NHL Anže Kopitar se je v soboto pridružil naši reprezentanci, ki se na Bledu pripravlja na svetovno prvenstvo divizije I v Kazahstanu.

Naša hokejska reprezentanca bo na pripravah na svetovno prvenstvo jutri in v četrtek ob 19. uri na Bledu odigrala dve prijateljski tekmi z ekipo Italije.

Bled – Po vrnitvi domov na Gorenjsko se je Anže Kopitar že v soboto na ledu pridružil naši hokejski reprezentanci, ki se pod vodstvom selektorja Iva Jana na Bledu pripravlja na nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu divizije I v Kazahstanu. Kljub praznični soboti je po večernem treningu prišel tudi med novinarje in najprej spregovoril nekaj besedo o minuli sezoni, ki za moštvo Los Angeles Kings, katerega kapetan je, ni bilo najbolj uspešno, saj si niso zagotovili nastopanja v končnici.

Znova za reprezentanco

Ker je v vsaki slabi stvari navadno tudi kaj dobrega, so se dejstva, da Los Angeles Kings ne igrajo v končnici, razveselili ljubitelji hokeja v Sloveniji, saj se je odprla možnost, da Anže Kopitar znova nastopi za našo reprezentanco, ki se bo od 29. aprila do 5. maja za uvrstitev med najboljše na svetu borila v Kazahstanu.

»Glede na to, da sezona ni bila rožnata oziroma je bila daleč od tega, se je odprla tudi možnost, da pridem v reprezentanco. Zadnji teden sem že premleval, kakšna bo časovna usklajenost, na koncu pa sem se odločil, da bom igral. Sledil je še pogovor z našim športnim direktorjem, a to je steklo zelo gladko, tako da ni bilo nobenih problemov,« je povedal Anže Kopitar, ki minule sezone v dresu moštva Los Angeles Kings vendarle ne bo nikoli pozabil, saj je odigral tisočo tekmo rednega dela v NHL. »To je bil zame gotovo poseben mejnik, saj je malo igralcev v ligi, ki to doseže v dresu zgolj ene ekipe. Na to sem ponosen in v tem moštvu bi rad ostal do konca svoje kariere. Je pa bilo doživetje ob tisoči tekmi posebno tudi za mojo družino,« je povedal Anže Kopitar, ki se vedno rad vrača domov, letos pa je na Bledu hitro stopil tudi v reprezentančno garderobo.

»Zelo dober občutek je bilo znova priti v garderobo med fante. Nekaj jih sicer manjka, nekaj je novih obrazov, vendar se veselim skupnih treningov in obeh pripravljalnih tekem naslednje dni ter seveda svetovnega prvenstva,« je povedal Kopitar, ki se zaveda, da navijači od njega veliko pričakujejo.

Pogumno za elito

»Verjetno so pričakovanja mene samega še višja kot pričakovanja ostalih, vendar je v ekipi dvajset igralcev in mislim, da ni prav, da se izpostavlja zgolj eden, pa če sem to jaz ali kdorkoli drug. Poskrbeti moramo za ekipni duh, ki nas je že tolikokrat popeljal v elitno skupino in na olimpijske igre. Seveda pa se zavedam, da sem med nosilci igre, ki bomo vodili ekipo,« je tudi povedal Anže Kopitar, ki ima seveda vedno najvišja pričakovanja.

»Vemo, da je prva tekma vedno zelo pomembna, treba je igrati pogumno, na zmago. Morda je dobro, da začnemo prvenstvo prav z obračunom z domačini, ekipo Kazahstana. Vem, da bomo vsi igrali po najboljših močeh, 5. maja, po zadnji tekmi, pa bomo videli, kaj bo to pomenilo,« je pojasnil Kopitar, ki si vedno zastavlja visoke cilje. »Po prvenstvu bom zagotovo zadovoljen zgolj z uvrstitvijo med elito, vem pa, da ima prav vsaka od sodelujočih reprezentanc možnosti za napredovanje. Veliko bo odvisno od dnevne forme, od sreče, na koncu pa mislim, da bo veliko pripomogla tudi želja, koliko si bo tega kdo želel. Mi si bomo zelo,« je še dodal Anže Kopitar, ki ga po svetovnem prvenstvu vendarle čaka nekaj počitka.

Poleti tudi hokejska akademija

»Po svetovnem prvenstvu bo zagotovo nekaj časa za počitek, potem pa bo podobno kot vsako poletje. V juliju načrtujemo hokejsko akademijo, konec avgusta dobrodelni golfski turnir, vmes bomo šli z družino na dopust na morje. Seveda se bodo kmalu začele tudi priprave na novo sezono,« je še povedal Anže Kopitar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/18

ponedeljek

13/21

torek

11/16

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

IZLETI / Kranj, 1. junij 2019

Lovrenška jezera, Ribniški vrh

IZLETI / Tržič, 2. junij 2019

Na tradicionalno romanje v Glinje na Koroško

IZLETI / Kranj, Šenčur, 6. junij 2019

Srečanje upokojencev Gorenjske

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.