Nogometaši Triglava bodo tekme lahko igrali tudi pod reflektorji. /Foto:Tina Dokl

Stadion bo razsvetljen

Kot vse kaže, bodo v kranjskem nogometnem prvoligašu Triglavu vendarle pričakali gradnjo razsvetljave, ki bo razveselila tudi atlete, saj bo poleg igrišča razsvetljena tudi atletska steza.

Svetniki so podprli tudi predlog za prerazporeditev denarja za gradnjo vrtca v Bitnjah, začetek postopkov za gradnjo novega doma upokojencev na Zlatem polju in nadgradnjo prostorov za izvajanje preventivnih programov v OZG Kranj.

Svetniki so podprli tudi predlog za prerazporeditev denarja za gradnjo vrtca v Bitnjah, začetek postopkov za gradnjo novega doma upokojencev na Zlatem polju in nadgradnjo prostorov za izvajanje preventivnih programov v OZG Kranj.

Kranj – Po dolgi polemiki so kranjski mestni svetniki na seji minulo sredo prižgali zeleno luč za nadaljevanje postopka za izgradnjo razsvetljave nogometnega in atletskega stadiona. Veliko pozornost in pomisleke svetnikov je vzbudil že podatek v gradivu, da je vrednost tega projekta iz leta 2016, ko je bil ocenjen na okoli šeststo tisoč evrov, poskočila na kar 1,2 milijona evrov. Tako je svetnica Tanja Graonja Krstev (Zoran za Kranj) opozorila, da je treba dobiti odgovor, zakaj takšna podražitev, in da je treba poiskati različne vire financiranja. Tako ona kot večina ostalih svetnikov so se strinjali, da je prav, da tudi kranjski prvoligaši dobijo pogoje, kakršne imajo z možnostjo razsvetljave vsi ostali slovenski prvoligaši, svetnica Irena Dolenc (NSi – Nova Slovenija – krščanski demokrati) pa je županu predlagala, da pripravi seznam prioritet na področju športne infrastrukture, saj se bodo svetniki tako lažje odločali, katero investicijo bodo podprli.

»Maja zapade gradbeno dovoljenje za razsvetljavo, zato smo sklenili, da projekt skušamo čim prej nadaljevati in se gradnja začne. Imamo možnost pridobiti nepovratna sredstva iz razpisa na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, prav tako ima razpis Nogometna zveza Slovenije, zato računamo tudi na njihov denar,« je pojasnil župan Matjaž Rakovec in dodal, da bodo skušali investicijo z gradnjo kvalitetnih lednih luči poceniti in jo zaključiti drugo leto, ko Nogometni klub Triglav praznuje jubilej. »Zelo sem vesel, da so svetniki razumeli potrebe, ki jih imamo tako nogometaši kot atleti. Z razsvetljavo se bodo povečale možnosti za treninge, pa tudi za rekreacijo,« je povedal predsednik Nogometnega kluba Triglav Beno Fekonja.

Svetnika in nekdanjega kranjskega župana Boštjana Trilarja je ob dolgi in burni polemiki o razsvetljavi zmotil zlasti podatek, da bo denar za razsvetljavo prerezporejen iz proračunske postavke za rekonstrukcijo Savske ceste, ki naj bi pomenila uvod v pripravo gradnje nove stanovanjske soseske Ob Savi, kjer naj bi Stanovanjski sklad Republike Slovenije zgradil okoli dvesto novih stanovanj, namenjenih zlasti mladim, zato je predlagal, da tega projekta ne opustijo, s čimer so se svetniki strinjali in sprejeli dodaten sklep, da bo projekt vključen v osnutek proračunu za prihodnje leto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

pretežno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/19

ponedeljek

13/22

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci