Med mašo dobili opozorila redarja

Po maši v Selcih je nekaj vernikov razburilo opozorilo občinskega redarstva zaradi napačno parkiranih vozil. Pustili so jih na pločniku, kar je tam že ustaljena praska. Redar je ukrepal zaradi prijave občana.

Železniki – Celo uro so se železnikarski občinski svetniki na zadnji seji ukvarjali z delom medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIR) v njihovi občini. Potem ko je vodja MIR občin Bled, Bohinj in Železniki Primož Lah predstavil poročilo za lansko leto, se je razvila živahna razprava, v kateri so precej pozornosti posvetili problematiki parkiranja med mašo v Selcih. Ko je parkirišče pred župniščem zasedeno, krajani parkirajo na pločniku proti pokopališču, v njihovo dolgoletno navado pa je po eni od nedeljskih maš posegel občinski redar, kar je povzročilo precej nejevolje.

»Spoštujem vaše delo, ko se pa pojavi lepljenje listkov med mašami, pa to razumemo kot provokacijo s strani redarstva,« je dejal svetnik Janez Thaler in poudaril, da je bil omenjeni pločnik zgrajen v širši obliki in z izvozi na cesto prav zato, da lahko na njem po potrebi tudi parkirajo. Domačini se, tako Thaler, ne strinjajo, da skuša redarstvo sedaj to spremeniti, pač pa bi moralo biti parkiranje tam še naprej dopuščeno. Tudi po mnenju svetnice Branke Krek Petrina bi redarji v takih primerih morali biti bolj prilagodljivi: »Če se bo to nadaljevalo, bo veliko hude krvi.«

Vodja MIR Primož Lah je odvrnil, da takšno parkiranje očitno ne ustreza vsem, saj je redar ukrepal prav na podlagi prijave občana. »Ugotovil je, da so vozila parkirana na pločniku in da ni nobene signalizacije, ki to dovoljuje,« je pojasnil Lah in dodal, da je redar v taki situaciji dolžan ukrepati in da je uporabil najmilejši ukrep. »Lastniki treh vozil so dobili pisna opozorila, in ne obvestila o prekršku, pri čemer sta bili prazni parkirišči pri pokopališču in šoli,« je razložil in dodal, da so že prej opozorili župnika in občino, naj ta problem rešijo. A postavitev signalizacije, ki bi na omenjenem pločniku dovoljevala parkiranje, bo težko izvedljiva. Župan Anton Luznar je povedal, da je to problematiko že predstavil direkciji za infrastrukturo, saj gre za pločnik ob državni cesti, a so možnost, da bi na njem uradno dovolili parkiranje, zavrnili.

Več svetnikov se je obregnilo tudi ob merjenje hitrosti vožnje oz. pogosto postavljanje radarja na po njihovem neprimerne lokacije blizu izvozov iz naselij. Lah je odvrnil, da radar meri hitrost v smeri naselij, lokacije pa da izbirajo na podlagi pobud občanov. Tudi meritve Na plavžu, kjer je omejitev trideset kilometrov na uro, naj bi predlagala občanka. Zatrdil je, da njihov namen ni polnjenje občinskega proračuna, pač pa je prekoračitev hitrosti velik problem: »Čeprav veste, da se radar pojavlja na petih lokacijah in celo kdaj, kršitev ni manj, ampak jih je več in težje so.« Lani so v občini Železniki evidentirali kar 734 prehitrih voznikov, predlani pa 268.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno oblačno
vlažnost: 85 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/25

sreda

13/23

četrtek

15/19

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?