Med mašo dobili opozorila redarja

Po maši v Selcih je nekaj vernikov razburilo opozorilo občinskega redarstva zaradi napačno parkiranih vozil. Pustili so jih na pločniku, kar je tam že ustaljena praska. Redar je ukrepal zaradi prijave občana.

Železniki – Celo uro so se železnikarski občinski svetniki na zadnji seji ukvarjali z delom medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIR) v njihovi občini. Potem ko je vodja MIR občin Bled, Bohinj in Železniki Primož Lah predstavil poročilo za lansko leto, se je razvila živahna razprava, v kateri so precej pozornosti posvetili problematiki parkiranja med mašo v Selcih. Ko je parkirišče pred župniščem zasedeno, krajani parkirajo na pločniku proti pokopališču, v njihovo dolgoletno navado pa je po eni od nedeljskih maš posegel občinski redar, kar je povzročilo precej nejevolje.

»Spoštujem vaše delo, ko se pa pojavi lepljenje listkov med mašami, pa to razumemo kot provokacijo s strani redarstva,« je dejal svetnik Janez Thaler in poudaril, da je bil omenjeni pločnik zgrajen v širši obliki in z izvozi na cesto prav zato, da lahko na njem po potrebi tudi parkirajo. Domačini se, tako Thaler, ne strinjajo, da skuša redarstvo sedaj to spremeniti, pač pa bi moralo biti parkiranje tam še naprej dopuščeno. Tudi po mnenju svetnice Branke Krek Petrina bi redarji v takih primerih morali biti bolj prilagodljivi: »Če se bo to nadaljevalo, bo veliko hude krvi.«

Vodja MIR Primož Lah je odvrnil, da takšno parkiranje očitno ne ustreza vsem, saj je redar ukrepal prav na podlagi prijave občana. »Ugotovil je, da so vozila parkirana na pločniku in da ni nobene signalizacije, ki to dovoljuje,« je pojasnil Lah in dodal, da je redar v taki situaciji dolžan ukrepati in da je uporabil najmilejši ukrep. »Lastniki treh vozil so dobili pisna opozorila, in ne obvestila o prekršku, pri čemer sta bili prazni parkirišči pri pokopališču in šoli,« je razložil in dodal, da so že prej opozorili župnika in občino, naj ta problem rešijo. A postavitev signalizacije, ki bi na omenjenem pločniku dovoljevala parkiranje, bo težko izvedljiva. Župan Anton Luznar je povedal, da je to problematiko že predstavil direkciji za infrastrukturo, saj gre za pločnik ob državni cesti, a so možnost, da bi na njem uradno dovolili parkiranje, zavrnili.

Več svetnikov se je obregnilo tudi ob merjenje hitrosti vožnje oz. pogosto postavljanje radarja na po njihovem neprimerne lokacije blizu izvozov iz naselij. Lah je odvrnil, da radar meri hitrost v smeri naselij, lokacije pa da izbirajo na podlagi pobud občanov. Tudi meritve Na plavžu, kjer je omejitev trideset kilometrov na uro, naj bi predlagala občanka. Zatrdil je, da njihov namen ni polnjenje občinskega proračuna, pač pa je prekoračitev hitrosti velik problem: »Čeprav veste, da se radar pojavlja na petih lokacijah in celo kdaj, kršitev ni manj, ampak jih je več in težje so.« Lani so v občini Železniki evidentirali kar 734 prehitrih voznikov, predlani pa 268.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

oblačno
vlažnost: 60 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/17

ponedeljek

13/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.