Krožišče na državni cesti Kranj–Škofja Loka, v katero se priključi tudi Škofjeloška cesta iz Stražišča, bo premera 38 metrov, na vseh priključnih krakih pa bodo zgrajeni tudi ločilni otoki.

Gradnja krožišča v torek

Po dovoljenju za zaporo ceste, ki ga je kranjska občina dobila prejšnji petek, je kranjski župan Matjaž Rakovec zagotovil, da se bodo dela v novem krožišču v Bitnjah začela takoj po velikonočnih praznikih.

Dela v križišču v Bitnjah se bodo po zadnjih podatkih začela v torek, 23. aprila, takoj po velikonočnih praznikih.

Kranj – Začetek del za postavitev novega krožišča v Bitnjah, ki bo nadomestilo sedanje križišče, je bilo napovedano za drugo polovico tega meseca, s kranjske občine pa so sporočili, da je bilo konec minulega tedna na podlagi elaborata ureditve prometa v času izvedbe gradbenih del izdano dovoljenje za zaporo občinske ceste na območju predvidenih del in soglasje za postavitev prometne signalizacije na občinskem cestnem omrežju. Prav tako so pojasnili, da je končno odločbo DRSI pričakovati te dni, spremembo prometnega režima pa takoj po velikonočnih praznikih.

Načrtovana dela v sedanjem križišču in okolici bodo izvedli fazno. V prvi fazi bo izvajalec v delu proti polju zgradil pomožni vozni pas, po katerem bo celoten promet potekal dvosmerno. V tej fazi bo izvedena večina gradbenih del v obstoječem krožišču. Z vzpostavitvijo dvosmernega prometa po tem pomožnem pasu bo vzpostavljena popolna zapora občinske ceste (tj. krak križišča proti Stražišču). Popolna zapora občinske ceste za osebni promet je izdana do letošnjega 22. junija. Zapora občinske ceste ne bo veljala za avtobusni promet. Tudi v nadaljevalni fazi, ko se bodo gradili kraki krožišča, bo vzpostavljen izmenični enosmerni prometni režim, urejen s semaforji in ročnim usmerjanjem prometa.

»Vse voznike pozivamo k upoštevanju prometne signalizacije, tako z Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Kranj kot tudi Policijsko upravo Kranj je dogovorjeno spremljanje prometa in tudi morebitna prilagoditev prometne signalizacije na križiščih trase obvoza,« pravijo na kranjski občini.

Po izgradnji bo krožišče na državni cesti Kranj–Škofja Loka, v katero se priključi tudi Škofjeloška cesta iz Stražišča, premera osemintrideset metrov, na vseh priključnih krakih pa bodo zgrajeni tudi ločilni otoki.

Pogodba med investitorjem Ministrstvom za infrastrukturo, soinvestitorjem Mestno občino Kranj in izbranim izvajalcem Gratel, d. o. o., je bila podpisana marca letos, krožišče bo zgrajeno do konca letošnjega septembra.

Celotna vrednost investicije je dobrih 503 tisoč evrov, od tega bo Mestna občina Kranj prispevala dobrih 39 tisoč, in sicer za izvedbo na občinski cesti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

zmerno oblačno
vlažnost: 85 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/17

ponedeljek

13/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.