Krožišče na državni cesti Kranj–Škofja Loka, v katero se priključi tudi Škofjeloška cesta iz Stražišča, bo premera 38 metrov, na vseh priključnih krakih pa bodo zgrajeni tudi ločilni otoki.

Gradnja krožišča v torek

Po dovoljenju za zaporo ceste, ki ga je kranjska občina dobila prejšnji petek, je kranjski župan Matjaž Rakovec zagotovil, da se bodo dela v novem krožišču v Bitnjah začela takoj po velikonočnih praznikih.

Dela v križišču v Bitnjah se bodo po zadnjih podatkih začela v torek, 23. aprila, takoj po velikonočnih praznikih.

Kranj – Začetek del za postavitev novega krožišča v Bitnjah, ki bo nadomestilo sedanje križišče, je bilo napovedano za drugo polovico tega meseca, s kranjske občine pa so sporočili, da je bilo konec minulega tedna na podlagi elaborata ureditve prometa v času izvedbe gradbenih del izdano dovoljenje za zaporo občinske ceste na območju predvidenih del in soglasje za postavitev prometne signalizacije na občinskem cestnem omrežju. Prav tako so pojasnili, da je končno odločbo DRSI pričakovati te dni, spremembo prometnega režima pa takoj po velikonočnih praznikih.

Načrtovana dela v sedanjem križišču in okolici bodo izvedli fazno. V prvi fazi bo izvajalec v delu proti polju zgradil pomožni vozni pas, po katerem bo celoten promet potekal dvosmerno. V tej fazi bo izvedena večina gradbenih del v obstoječem krožišču. Z vzpostavitvijo dvosmernega prometa po tem pomožnem pasu bo vzpostavljena popolna zapora občinske ceste (tj. krak križišča proti Stražišču). Popolna zapora občinske ceste za osebni promet je izdana do letošnjega 22. junija. Zapora občinske ceste ne bo veljala za avtobusni promet. Tudi v nadaljevalni fazi, ko se bodo gradili kraki krožišča, bo vzpostavljen izmenični enosmerni prometni režim, urejen s semaforji in ročnim usmerjanjem prometa.

»Vse voznike pozivamo k upoštevanju prometne signalizacije, tako z Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Kranj kot tudi Policijsko upravo Kranj je dogovorjeno spremljanje prometa in tudi morebitna prilagoditev prometne signalizacije na križiščih trase obvoza,« pravijo na kranjski občini.

Po izgradnji bo krožišče na državni cesti Kranj–Škofja Loka, v katero se priključi tudi Škofjeloška cesta iz Stražišča, premera osemintrideset metrov, na vseh priključnih krakih pa bodo zgrajeni tudi ločilni otoki.

Pogodba med investitorjem Ministrstvom za infrastrukturo, soinvestitorjem Mestno občino Kranj in izbranim izvajalcem Gratel, d. o. o., je bila podpisana marca letos, krožišče bo zgrajeno do konca letošnjega septembra.

Celotna vrednost investicije je dobrih 503 tisoč evrov, od tega bo Mestna občina Kranj prispevala dobrih 39 tisoč, in sicer za izvedbo na občinski cesti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

13/28

ponedeljek

13/25

torek

14/18

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PREDAVANJA / Kranj, 16. september 2019

Srečanje z atlasologom

PRIREDITVE / Radovljica, Kranj, 16. september 2019

Ex/Odus radosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 17. september 2019

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Nočne more nekega zapuščenega otroka / 18:11, 15. september

..in si jo špricala okoli obeh ritnih odprtin...

Haha, 2 ritni odprtini :)

Pozitivne vrednote dobrih vzornikov / 16:06, 15. september

" Cilj izzivov je spodbuda otrok in mladostnikov k samoiniciativnemu vključevanju v družbeno koristne aktivnosti in jim omogočiti izkušnjo, ...

V kovčku tihotapil heroin / 16:13, 14. september

Dvojna stena v kovčku, ker amater.

Novi faktor na TV3 / 16:11, 14. september

Naj takoj na začetku poudarim, da ta ne bo kuhala.

S šolo ni nihče povsem zadovoljen / 14:41, 14. september

"David Rupnik: biti mora dobro načrtovan, dobro narejen in z ljubeznijo vzdrževan!"-------------------Jesenske počitnice (krompirjeve) 28. 1...

V spomin na padle borce / 11:15, 14. september

Hudo je biti simpatizer domobranstva, brez dvoma. Nihče te ne mara. Nič ne zavidam Janezu Novaku..

Milijonska naložba v logistiko / 20:55, 13. september

Meni je pa čudno, da so se špedicijske firme naselile okoli potniškega letališča in Šenčurja. A to ne bi bilo bolj logično, da bi se okoli M...

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */