Predsednik Borut Pahor v družbi predsednika GRS Kamnik Sreča Podbevška in župana Mateja Slaparja / Foto: Gorazd Kavčič

Gorske reševalce podprl tudi Pahor

Člani Društva Gorska reševalna služba Kamnik so po dobrodelnem koncertu že velik korak bližje svoji strehi nad glavo. Odziv Kamničanov je bil res velik, obiskal pa jih je tudi predsednik države, ki priznava, da problematika sistemsko ni urejena.

Kamnik – Dobrodelni koncert, ki so ga s prošnjo za pomoč za ureditev prostorov, ki jih potrebujejo za svoje delovanje, organizirali kamniški gorski reševalci, je bil razprodan že nekaj dni pred sobotno izvedbo, udeležil pa se ga je tudi predsednik države Borut Pahor, ki nam je o problematiki kamniških gorskih reševalcev povedal: »S kamniškimi gorskimi reševalci smo se že pogovarjali o tem, da žal v zakonodajno-pravnem smislu nimajo podobnega položaja kot gasilci. Tukaj zeva neka pravna praznina, ki jo bo – upam, zato sem tudi jaz tukaj – prav ta problem kamniških gorskih reševalcev poskušal odpraviti. Mislim, da se bo zakonodajalec zavedel, da je tukaj praznina, ki ni pravična, ni poštena do gorskih reševalcev, in da se bo našla pravna podlaga, da bo država lahko s finančnimi sredstvi pomagala v takšnih primerih, kot je v Kamniku, in se bodo našli prostori. Mislim, da se na tem – kot sem slišal od pristojnih – že nekaj dela in glede tega smo lahko optimistični.«

Koncerta so se udeležili tudi župan Matej Slapar, poslanec Matej Tonin, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman in številni drugi, predvsem ljubitelji gora, ki jih na Kamniškem res ne manjka. »Tudi nas res zelo veseli, da je koncert tako lepo uspel in da smo v Kamniku v zvezi z našo težavo zaznali tako dobro vzdušje. Zdaj bo vse šlo precej lažje. Na koncertu se je zbralo 450 obiskovalcev in povabljencev in z vstopnicami smo že zbrali okoli 10 tisoč evrov. Donacije od SMS-ov bodo še sledile. Glede koriščenja proračunskega sklada, v katerem je 110 tisoč evrov, smo z odločbo finančne uprave o davčni osnovi dobili še zadnji potreben dokument, tako da bomo imeli v tednu ali dveh urejeno vse potrebno za črpanje namenskih sredstev. Resnično smo hvaležni vsem za izkazano podporo in bomo vsa sredstva porabili namensko,« pa nam je po koncertu povedal predsednik Društva GRS Kamnik Srečo Podbevšek.

Spomnimo, da so kamniški gorski reševalci z novim letom ostali brez strehe nad glavo in so začasno nastanjeni v štirih zabojnikih. Da si bodo lahko uredili streho nad glavo in poskrbeli za varno in kakovostno delovanje, potrebujejo približno 320 tisoč evrov, pri čemer morajo sami zagotoviti 210 tisočakov. Podprete jih lahko še s poslano ključno besedo GRS5 na številko 1919 in prispevate 5 evrov ali z nakazilom na namenski račun SI56 0231 1026 1122 215, odprt pri NLB.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

8/21

četrtek

9/23

petek

10/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 23. maj 2019

Neverjetne gore v Tržiškem muzeju

PRIREDITVE / Bled, 23. maj 2019

Predstavitev romana Nine Kosmač Utvare

PRIREDITVE / Naklo, 23. maj 2019

Zmenki

OBVESTILA / Kranj, 23. maj 2019

Dnevi odprtih vrat hortikulturnega društva

OBVESTILA / Žiri, 23. maj 2019

Krvodajalska akcija

PRIREDITVE / Jesenice, 23. maj 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. maj 2019

Medgeneracijske dejavnosti

 

 
 

 

 
 
 

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci

Cesta na Ljubelj je odprta / 21:36, 19. maj

Nevem kaj mencajo toliko čssa? Mogoče iščejo poceni izvajalca ?

Sodišče prič ne bo zasliševalo / 21:33, 19. maj

Prav je da jim klinika ne dovoli upravljsti parkirišča njkm sd gre samo za zaslużek.