Iva Stanič / Foto: Peter Košenina

Zabavno in okusno

Dvorana medvoškega kulturnega doma je v soboto gostila razvedrilno radijsko oddajo Prizma optimizma, Komenda pa znameniti obrtno-kmetijski sejem. V redakciji našega časopisa nas je ponovno s svojimi (pred)velikonočnimi dobrotami obiskala Radovljičanka Alenka Bole Vrabec.

V oddaji Prizma optimizma, ki jo je Radio Slovenija v živo prenašal na svojem prvem programu, sta se Big Bandu RTV Slovenija na odru pridružila tudi mlada džezovska in pop pevka Iva Stanič ter priznani kantavtor Tomaž Domicelj.

Big Band RTV Slovenija in Iva Stanič sta skupaj izvedla pesem Druga reka, za katero sta besedilo in glasbo napisala Medvoščana Gregor Rozman in Marko Mozetič - Mozo. Staničeva jo je prvič zapela maja lani, takrat ob spremljavi medvoške godbe. Tomaž Domicelj pa je skoraj polno dvorano z nekaj živahnimi hiti popeljal desetletja nazaj v čase svojega uporništva.

Oddajo je vodil Milan Krapež, za smeh pa so poskrbeli znani obrazi Zvezdana Mlakar in Boris Cavazza, Angelca Likovič in Lado Ambrožič ter Slavko Bobovnik, ki sta jih oživila gagajevca Tilen Artač in Sašo Hribar.

Komendski obrtno-kmetijski sejem daleč naokoli ne slovi le po pestri ponudbi, ki jo zagotavlja skoraj sedemsto razstavljavcev, temveč tudi po zabavnem programu, ki vsako leto zadovolji predvsem ljubitelje narodno-zabavne glasbe. V šotoru zabave so tridnevni žur v petek zvečer začeli člani skupine Koktelsi, nadaljevala pa skupina Tequila. V soboto so na svoj račun prišli predvsem oboževalci skupine Mambo Kings, družbo pa so jim delali tudi fantje z zasedbe Zvita feltna. V nedeljo so najprej obiskovalce ogrevali člani ansambla Gala kvintet, nastope pa sklenili Viharniki. Tudi tokrat seveda sejem ni minil brez komendske godbe, mažoretk in folklorne skupine.

Pred veliko nočjo pa nas v redakciji časopisa tradicionalno obišče gospa mnogoterih talentov, s svojevrstno žilico za kulinariko, Alenka Bole Vrabec. Z navdušenjem smo jo pričakali včeraj, ko nam je mojstrica ponovno postregla s svojim malce drugačnim (pred)velikonočnim poznim zajtrkom. Tokrat smo okušali tri vrste lotarinške pogače: klasično – s sirom; tako s sirom in zelenimi beluši in s sirom ter brokolijem. Okuse je lepo dopolnila solata z motovilcem z avokadovim prelivom, trdo kuhanimi jajci in sokom stisnjene polovice pomaranče. Svoj prostor pa sta med jedmi našli tudi pražena ajdova kaša in še ena solata: pesina po nordijsko, kjer ji po receptu dela družbo tudi velikonočna šunka, in zato smo tokrat okušali tudi to. Za okusen zaključek pa je poskrbela sladica v lončku: borovnice, amareto in grški jogurt.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

8/21

četrtek

9/23

petek

10/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 23. maj 2019

Neverjetne gore v Tržiškem muzeju

PRIREDITVE / Bled, 23. maj 2019

Predstavitev romana Nine Kosmač Utvare

PRIREDITVE / Naklo, 23. maj 2019

Zmenki

OBVESTILA / Kranj, 23. maj 2019

Dnevi odprtih vrat hortikulturnega društva

OBVESTILA / Žiri, 23. maj 2019

Krvodajalska akcija

PRIREDITVE / Jesenice, 23. maj 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. maj 2019

Medgeneracijske dejavnosti

 

 
 

 

 
 
 

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci

Cesta na Ljubelj je odprta / 21:36, 19. maj

Nevem kaj mencajo toliko čssa? Mogoče iščejo poceni izvajalca ?

Sodišče prič ne bo zasliševalo / 21:33, 19. maj

Prav je da jim klinika ne dovoli upravljsti parkirišča njkm sd gre samo za zaslużek.