Rooftop@Central predstavlja novo urbano džunglo za druženje.

Hotel brez receptorja

Nedavno so povabili v ljubljanski Central hotel, ki je odprl vrata po celoviti prenovi. Zasnovan je kot prvi hotel za novo generacijo turistov, popotnikov ter tako imenovanih hipsterjev, ki želijo sproščeno, avtentično, urbano in družabno namestitev brez formalnosti klasičnih hotelov.

Hotel ima manjši vhod, ki vodi naravnost v dvigalo, ki nas je odpeljalo v sedmo nadstropje, v velik in privlačen skupen prostor z ogromnim barom, ki obenem predstavlja tudi recepcijski del; zajtrkovalnico oziroma prostorom za druženje; ima pa tudi teraso s pogledom na grad, a malce drugačnim, kot smo ga vajeni. Hotel je namreč na Miklošičevi, nedaleč od znane zgradbe RTV Slovenija.

Novinarji smo Central hotel, ki ima štiri zvezdice, spoznavali v družbi Mateja Rigelnika, glavnega in izvršnega direktorja družine Union hotelov, katere član je tudi Central hotel, Maje Manojlović, t. i. experience officer (direktor za potrošniško izkušnjo), direktorja prodaje in Marketinga Union hotelov Antonia Lorenza Deperteja, arhitekta Smiljana Buzetija in pa Rodija Kordiša - Hada, blogerja, ki je noč pred tiskovno konferenco v hotelu tudi prespal. Navdušil ga je koncept sob brez omar. Imel pa je tudi izkušnjo s spalno kapsulo, ki v svetovnem merilu ni neka velika novost, pri nas pa je Central hotel prvi s tovrstno ponudbo. Z unikatnim dizajnom, omenjenimi spalnimi kapsulami in mobilno podprto izkušnjo, kar pomeni, da gostje lahko prijavo v hotel opravijo z mobilno aplikacijo, s pomočjo katere se tudi gibljejo po hotelu in komunicirajo z osebjem, Central hotel že navdušuje. Nima recimo več klasične recepcije, pomemben pa je tudi t. i. experience team, enovita ekipa ljudi, ki skrbijo za holistično, odlično izkušnjo bivanja.

Vrnimo se k spalnim kapsulam. Novost za Slovenijo, ki jo najdemo ravno tako v sedmem nadstropju Central hotela. Imajo jih deset in omogočajo neke vrste urbani glamping v središču Ljubljane. So jih pa izjemno lepo umestili v prostor, kjer je nekdanji hotel imel telefonsko sobo in savne.

Hotel je ekološko usmerjen in je opremljen minimalistično. Gostje ob prihodu prejmejo tudi potovalno eko kavno skodelico in bidon, s katerima lahko dobijo brezplačno kavo in vodo, ravno tako v sedmem nadstropju hotela. Lahko si izposodijo skiroje za raziskovanje Ljubljane, v sobah pa ni papirja – razen toaletnega.

Pa cena nočitve? Določa jo gibanje zasedenosti hotela, se pa cena kapsule na primer začne pri štiridesetih evrih. Cenovni sistem rezervacij pa spominja na tistega pri nakupu letalskih vozovnic, ko jih lahko dobite po izjemno nizki ceni danes, čez dva dni je cena lahko že precej višja, potem rahlo pade, malce zraste ... – in najboljšo ceno »lovite«, če želite seveda najcenejši nakup oziroma vam čas dopušča tovrstno prilagajanje.

Razen zajtrka se kulinarični izkušnji v hotelu niso preveč posvečali, saj je namenjen drugim izkušnjam. Okolica Central hotela je namreč dovolj bogata s kulinarično ponudbo, hotel pa je le petsto metrov oddaljen od mestnega jedra Ljubljane, tako da so njegovi gostje od središča dogajanja oddaljeni le nekaj korakov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/13

nedelja

6/12

ponedeljek

7/12

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 17. november 2019

Pohod po Vertovčevi poti

IZLETI / Šenčur, 17. november 2019

Po Vertovčevih poteh

GLEDALIŠČE / Breznica, 17. november 2019

Škratovanje

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Žirovnica, 18. november 2019

Kirgizija – dežela pod nebeškimi gorami

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Tržič, 19. november 2019

Po balkanskih hribih

PRIREDITVE / Kranj, 19. november 2019

Zmanjševanje odpadkov in izmenjevalnica oblačil

 

 
 

 

 
 
 

Zavrnjena še četrta pritožba? / 22:07, 16. november

Torej bodo imeli Avstrijci 2 leti časa za kvaliteten dopust, da počakajo balkance.

Najbogatejša Slovenca še vedno zakonca Login / 16:05, 16. november

Največji car je Merlak! Ki vlaga v Bohinj. Pa odselil se je, ker ne bo futral svojati z davki v lastni državi..

Sedemindvajset / 12:29, 16. november

Primož:"Naši predniki pred sto in več leti čez veliko lužo odhajali v iskanju boljšega življenja in so pred pol stoletja begunci tam prosili...

Sedemindvajset / 08:07, 16. november

Torej v času stare Jugoslavije..

Sedemindvajset / 08:06, 16. november

Že že, ampak v članku piše, da so ljudje odhajali že pred sto in več leti !!

Sedemindvajset / 22:55, 15. november

G Primož. Dvomim, da ne veste,ali pa se sprenevedate, da nisem mislil kraljevine, ampak Demokratično federativno Jugoslavijo, ki je obstajal...

Najbogatejša Slovenca še vedno zakonca Login / 16:54, 15. november

Za Bill Gatesa so to navadni klošarji ( 80 milijard ameriških dolarjev ).