Rooftop@Central predstavlja novo urbano džunglo za druženje.

Hotel brez receptorja

Nedavno so povabili v ljubljanski Central hotel, ki je odprl vrata po celoviti prenovi. Zasnovan je kot prvi hotel za novo generacijo turistov, popotnikov ter tako imenovanih hipsterjev, ki želijo sproščeno, avtentično, urbano in družabno namestitev brez formalnosti klasičnih hotelov.

Hotel ima manjši vhod, ki vodi naravnost v dvigalo, ki nas je odpeljalo v sedmo nadstropje, v velik in privlačen skupen prostor z ogromnim barom, ki obenem predstavlja tudi recepcijski del; zajtrkovalnico oziroma prostorom za druženje; ima pa tudi teraso s pogledom na grad, a malce drugačnim, kot smo ga vajeni. Hotel je namreč na Miklošičevi, nedaleč od znane zgradbe RTV Slovenija.

Novinarji smo Central hotel, ki ima štiri zvezdice, spoznavali v družbi Mateja Rigelnika, glavnega in izvršnega direktorja družine Union hotelov, katere član je tudi Central hotel, Maje Manojlović, t. i. experience officer (direktor za potrošniško izkušnjo), direktorja prodaje in Marketinga Union hotelov Antonia Lorenza Deperteja, arhitekta Smiljana Buzetija in pa Rodija Kordiša - Hada, blogerja, ki je noč pred tiskovno konferenco v hotelu tudi prespal. Navdušil ga je koncept sob brez omar. Imel pa je tudi izkušnjo s spalno kapsulo, ki v svetovnem merilu ni neka velika novost, pri nas pa je Central hotel prvi s tovrstno ponudbo. Z unikatnim dizajnom, omenjenimi spalnimi kapsulami in mobilno podprto izkušnjo, kar pomeni, da gostje lahko prijavo v hotel opravijo z mobilno aplikacijo, s pomočjo katere se tudi gibljejo po hotelu in komunicirajo z osebjem, Central hotel že navdušuje. Nima recimo več klasične recepcije, pomemben pa je tudi t. i. experience team, enovita ekipa ljudi, ki skrbijo za holistično, odlično izkušnjo bivanja.

Vrnimo se k spalnim kapsulam. Novost za Slovenijo, ki jo najdemo ravno tako v sedmem nadstropju Central hotela. Imajo jih deset in omogočajo neke vrste urbani glamping v središču Ljubljane. So jih pa izjemno lepo umestili v prostor, kjer je nekdanji hotel imel telefonsko sobo in savne.

Hotel je ekološko usmerjen in je opremljen minimalistično. Gostje ob prihodu prejmejo tudi potovalno eko kavno skodelico in bidon, s katerima lahko dobijo brezplačno kavo in vodo, ravno tako v sedmem nadstropju hotela. Lahko si izposodijo skiroje za raziskovanje Ljubljane, v sobah pa ni papirja – razen toaletnega.

Pa cena nočitve? Določa jo gibanje zasedenosti hotela, se pa cena kapsule na primer začne pri štiridesetih evrih. Cenovni sistem rezervacij pa spominja na tistega pri nakupu letalskih vozovnic, ko jih lahko dobite po izjemno nizki ceni danes, čez dva dni je cena lahko že precej višja, potem rahlo pade, malce zraste ... – in najboljšo ceno »lovite«, če želite seveda najcenejši nakup oziroma vam čas dopušča tovrstno prilagajanje.

Razen zajtrka se kulinarični izkušnji v hotelu niso preveč posvečali, saj je namenjen drugim izkušnjam. Okolica Central hotela je namreč dovolj bogata s kulinarično ponudbo, hotel pa je le petsto metrov oddaljen od mestnega jedra Ljubljane, tako da so njegovi gostje od središča dogajanja oddaljeni le nekaj korakov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

zmerno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/24

sobota

10/24

nedelja

14/21

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Selca, 25. maj 2019

Šestdeset let rokometa v Selški dolini

IZLETI / Kranj, 25. maj 2019

Na Vrtaško Sleme

IZLETI / Šenčur, 25. maj 2019

Kostelski pohod na Kapič – najvišji vrh Kostela

IZLETI / Gozd Martuljek, 25. maj 2019

Na ogled gozdne učne poti Rute

PREDAVANJA / Kranj, 25. maj 2019

Proučevanje Svetega pisma

GLASBA / Tržič, 25. maj 2019

Koncert Pihalnega orkestra Tržič

RAZSTAVE / Škofja Loka, 25. maj 2019

Pravljica v Galeriji: Kamišibajke

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci