Župan Matej Slapar in predsednik KS Podgorje Boris Mikuš sta takole slavnostno odprla še zadnji odsek prenovljene ceste Podgorje–Kamnik.

Cesta v celoti prenovljena

V Podgorju so v sredo uradno odprli še tretjo fazo prenovljene ceste Podgorje–Kamnik, a občina se zaveda, da gradbena dela na cestah v tem kraju še zdaleč niso končana. Povsem dotrajana je namreč tudi cesta skozi samo vas.

Podgorje – V občini Kamnik je več kot 400 kilometrov cest in so v zelo slabem stanju, zato bi bilo večino treba prenoviti. Na Občini Kamnik so že leta 2012 opravili temeljito analizo stanja in naredili prioritetni načrt obnov občinskih cest, ki pa je pokazal, da bi za obnovo vseh potrebovali kar 33 milijonov evrov. Letno v občinskem proračunu za obnovo cest namenijo okoli milijon evrov – in tako je tudi letos –, zato je jasno, da bo obnova potekala vrsto let. Prioritetni seznam obnove cest, ki je bil narejen na podlagi različnih kriterijev, kot denimo, kako obremenjena je cesta, ali gre za šolsko pot in podobno, bodo zdaj dopolnili še z željami in prioritetami vseh dvaindvajsetih krajevnih skupnosti v občini.

Tudi v Podgorju je obnova ceste skozi vas prioriteta, so se pa nedavno razveselili vsaj obnove ceste Podgorje–Kamnik, ki je ena bolj obremenjenih cest v občini in ena od vpadnic v mesto. Občina jo je obnovila v zadnjih treh letih v treh fazah, obnova celotne ceste pa je stala približno milijon evrov. Zadnji odsek v dolžini 455 metrov so končali že jeseni, a so ga odprli v sredo ob letošnjem občinskem prazniku. Poleg novega vozišča so med drugim tudi uredili otok za umirjanje prometa, pločnik in javno razsvetljavo, tako da je cesta zdaj veliko bolj varna tudi za pešce in kolesarje, ki jih tod ne manjka. »Obnova te ceste je trajala kar nekaj let in terjala ogromno sodelovanja tako z občinsko upravo kot tudi s Krajevno skupnostjo Podgorje. S ponosom lahko rečemo, da smo naredili dobro delo. Vsi vemo, da je v občini Kamnik 22 krajevnih skupnosti in vsaka od njih ima svoje želje, zahteve in potrebe. Po večini krajevnih skupnosti so ceste podobno dotrajane kot v Podgorju, ko govorimo o cesti skozi vas Podgorje. Na srečanju v vaši krajevni skupnosti smo se pogovarjali tudi o obnovi omenjene ceste, kjer ste podali predlog, da je to prioritetna cesta, potrebna obnove. Prepričan sem, da bomo skupaj z občinsko upravo našli pot, da bomo dejansko začeli obnavljati tudi to cesto. Hvala vsem, ki so pripomogli k temu, da imamo obnovljeno glavno cesto, ki je ena bolj obremenjenih v občini Kamnik, in sicer tako s strani vozil kot tudi kolesarjev in pešcev. Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali pri projektu, in želim si, da bomo kmalu priča še kakšnemu podobnemu odprtju,« je povedal župan Matej Slapar in skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Podgorje Borisom Mikušem simbolno prerezal trak in obnovljeno cesto, ki jo je blagoslovil župnik Luka Demšar, predal njenemu namenu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/19

ponedeljek

13/22

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci