Župan Matej Slapar in predsednik KS Podgorje Boris Mikuš sta takole slavnostno odprla še zadnji odsek prenovljene ceste Podgorje–Kamnik.

Cesta v celoti prenovljena

V Podgorju so v sredo uradno odprli še tretjo fazo prenovljene ceste Podgorje–Kamnik, a občina se zaveda, da gradbena dela na cestah v tem kraju še zdaleč niso končana. Povsem dotrajana je namreč tudi cesta skozi samo vas.

Podgorje – V občini Kamnik je več kot 400 kilometrov cest in so v zelo slabem stanju, zato bi bilo večino treba prenoviti. Na Občini Kamnik so že leta 2012 opravili temeljito analizo stanja in naredili prioritetni načrt obnov občinskih cest, ki pa je pokazal, da bi za obnovo vseh potrebovali kar 33 milijonov evrov. Letno v občinskem proračunu za obnovo cest namenijo okoli milijon evrov – in tako je tudi letos –, zato je jasno, da bo obnova potekala vrsto let. Prioritetni seznam obnove cest, ki je bil narejen na podlagi različnih kriterijev, kot denimo, kako obremenjena je cesta, ali gre za šolsko pot in podobno, bodo zdaj dopolnili še z željami in prioritetami vseh dvaindvajsetih krajevnih skupnosti v občini.

Tudi v Podgorju je obnova ceste skozi vas prioriteta, so se pa nedavno razveselili vsaj obnove ceste Podgorje–Kamnik, ki je ena bolj obremenjenih cest v občini in ena od vpadnic v mesto. Občina jo je obnovila v zadnjih treh letih v treh fazah, obnova celotne ceste pa je stala približno milijon evrov. Zadnji odsek v dolžini 455 metrov so končali že jeseni, a so ga odprli v sredo ob letošnjem občinskem prazniku. Poleg novega vozišča so med drugim tudi uredili otok za umirjanje prometa, pločnik in javno razsvetljavo, tako da je cesta zdaj veliko bolj varna tudi za pešce in kolesarje, ki jih tod ne manjka. »Obnova te ceste je trajala kar nekaj let in terjala ogromno sodelovanja tako z občinsko upravo kot tudi s Krajevno skupnostjo Podgorje. S ponosom lahko rečemo, da smo naredili dobro delo. Vsi vemo, da je v občini Kamnik 22 krajevnih skupnosti in vsaka od njih ima svoje želje, zahteve in potrebe. Po večini krajevnih skupnosti so ceste podobno dotrajane kot v Podgorju, ko govorimo o cesti skozi vas Podgorje. Na srečanju v vaši krajevni skupnosti smo se pogovarjali tudi o obnovi omenjene ceste, kjer ste podali predlog, da je to prioritetna cesta, potrebna obnove. Prepričan sem, da bomo skupaj z občinsko upravo našli pot, da bomo dejansko začeli obnavljati tudi to cesto. Hvala vsem, ki so pripomogli k temu, da imamo obnovljeno glavno cesto, ki je ena bolj obremenjenih v občini Kamnik, in sicer tako s strani vozil kot tudi kolesarjev in pešcev. Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali pri projektu, in želim si, da bomo kmalu priča še kakšnemu podobnemu odprtju,« je povedal župan Matej Slapar in skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Podgorje Borisom Mikušem simbolno prerezal trak in obnovljeno cesto, ki jo je blagoslovil župnik Luka Demšar, predal njenemu namenu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

6/10

sreda

8/11

četrtek

5/10

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 20. november 2019

Štirideset let Združenja umetnikov Škofja Loka

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Strahinj, Žiri, 20. november 2019

Dobrodelni večer

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. november 2019

Obisk stare gospe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Krekov večer o Ivanu Omanu / 10:35, 20. november

Elita in buržuazija na kupu, moti edinole bivši komunist, danes skrajni desničar, sicer dosmrtni predsednik stranke.. In ja, danes vse več ...

Po ločitvi / 20:35, 19. november

Ločitev ni noben problem. Pišeš Tanji na Glasu in ona ti svetuje, da ostani to kar si.
Problem rešen.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:47, 19. november

Janez Novak takozvani Wojciechowski ,
Seveda ne, poglejmo samo primer Patria, pa dvomim da bodo tvoji možgančki to uspel razvozlat?!

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:27, 19. november

"Ko sodijo njim prid je OK, ko ne, jih zmerjajo z mafijo..."

---------------------------------
še celo ti si ugotovil, da Vaši ne sodijo POŠTENO.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:01, 19. november

Ko sodijo njim prid je OK, ko ne, jih zmerjajo z mafijo...
V normalni državi bi tele balkance iz SDS-a zbrcali iz parlamenta !

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 08:37, 19. november

Teli ko da niso v hramu demokracije ampak v neki balkanski kafani...