Zdesetkali občinska priznanja

Letos je bilo predlaganih deset prejemnikov priznanj ob prazniku občine Šenčur, a so svetniki ob glasovanju za vsakega posebej potrdili le štiri.

Šenčur – Komisija za priznanja je sicer prejela 16 predlogov, in ker so bili vsi zelo kakovostni, je imela po besedah predsednice Vanje Umnik težko delo, da je izbrala najboljše. Za zlato priznanje so predlagali Stašo Pavlič z Visokega, ki vrsto let aktivno deluje na področju športa in kulture, vodila je tudi krajevno skupnost. Med štirimi predlogi za srebrno plaketo občine Šenčur so svetniki pritrdili le enemu, tako bo srebrno priznanje prejel Jožef Rekar, gasilec, lovec in kulturnik iz Trboj. Predlagani so bili trije prejemniki bronastih plaket, dobili ju bosta Slavka Weisseisen, ki aktivno dela na področju prometa in vodi AMD Šenčur, drugi mandat pa je tudi občinska svetnica, in Darja Knific, tri desetletja zapisana gasilstvu. Za tretjega nominiranca je predlagatelj predlog umaknil, saj je bil predlagan za srebrno plaketo. Svetniki so na glasovanju zavrnili tudi oba predloga za spominsko priznanje. Pač pa se je župan Ciril Kozjek naknadno odločil, da v okviru svojih pristojnosti spominsko priznanje podeli Mitji Rakarju, dolgoletnemu zavzetemu športnemu delavcu, tudi avtorju knjig o športu, ki je spisal tudi kroniko šenčurskega nogometa.

V razpravi so se svetniki dotaknili tudi dileme, ali lahko komisija spreminja rang priznanja, če je predlagatelj kandidata nominiral za višje. Komisija se je pač držala meril, po katerih priznanja dodeljuje in se že več let drži enake prakse, je povedala predsednica, ki je odgovarjala še na številne druge pomisleke. V prihodnje bo treba po mnenju nekaterih svetnikov pravilnik o dodeljevanju občinskih priznanj prevetriti in merila jasneje določiti. Pripombe so imeli tudi na dejstvo, da je komisija zavrnila nepopolne vloge, češ da bi morala predlagatelje pozvati k dopolnitvi, saj naj bi za to imela dovolj časa. V komisiji odgovarjajo, da je bilo kakovostnih vlog že dovolj, zato niso pozivali k dopolnitvi nepopolnih, tudi sicer ima komisija pristojnost, da »loči zrno od plev« in pogosto težko opravi selekcijo. V prejšnjih letih so podeljevali precejšnje število občinskih priznanj, zadnja leta so njihovo število zmanjšali, da ne bi bila razvrednotena. Letos pa so po glasovanju občinskih svetnikov tako rekoč zdesetkana. Toda ljudje, ki zavzeto prostovoljno delajo na številnih področjih, bodo lahko še v naslednjih letih dobili priložnost za nagrado, je bilo razumeti iz razprave, ki je po ugotovitvi enega od svetnikov že dobra podlaga za razmislek o spremembi na področju občinskih priznanj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

pretežno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

9/19

torek

6/21

sreda

7/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Anton Globočnik in zedinjena Slovenija / 11:50, 25. maj

Če je že določil Slovensko trobojnico na podlagi Kranjskega grba, bi moral namesto bele uporabiti zlato (rumeno) barvo. Tako imamo še danes rusko zastavo za državni simbol.

Za odprte trgovine ob nedeljah / 11:45, 25. maj

Vse trgovine bi morale biti ob nedeljah in praznikih vedno zaprte.Poglejte v Avstrijo, kjer ni nobenih težav. Nekateri trgovci oporekajo, da...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!