Zdesetkali občinska priznanja

Letos je bilo predlaganih deset prejemnikov priznanj ob prazniku občine Šenčur, a so svetniki ob glasovanju za vsakega posebej potrdili le štiri.

Šenčur – Komisija za priznanja je sicer prejela 16 predlogov, in ker so bili vsi zelo kakovostni, je imela po besedah predsednice Vanje Umnik težko delo, da je izbrala najboljše. Za zlato priznanje so predlagali Stašo Pavlič z Visokega, ki vrsto let aktivno deluje na področju športa in kulture, vodila je tudi krajevno skupnost. Med štirimi predlogi za srebrno plaketo občine Šenčur so svetniki pritrdili le enemu, tako bo srebrno priznanje prejel Jožef Rekar, gasilec, lovec in kulturnik iz Trboj. Predlagani so bili trije prejemniki bronastih plaket, dobili ju bosta Slavka Weisseisen, ki aktivno dela na področju prometa in vodi AMD Šenčur, drugi mandat pa je tudi občinska svetnica, in Darja Knific, tri desetletja zapisana gasilstvu. Za tretjega nominiranca je predlagatelj predlog umaknil, saj je bil predlagan za srebrno plaketo. Svetniki so na glasovanju zavrnili tudi oba predloga za spominsko priznanje. Pač pa se je župan Ciril Kozjek naknadno odločil, da v okviru svojih pristojnosti spominsko priznanje podeli Mitji Rakarju, dolgoletnemu zavzetemu športnemu delavcu, tudi avtorju knjig o športu, ki je spisal tudi kroniko šenčurskega nogometa.

V razpravi so se svetniki dotaknili tudi dileme, ali lahko komisija spreminja rang priznanja, če je predlagatelj kandidata nominiral za višje. Komisija se je pač držala meril, po katerih priznanja dodeljuje in se že več let drži enake prakse, je povedala predsednica, ki je odgovarjala še na številne druge pomisleke. V prihodnje bo treba po mnenju nekaterih svetnikov pravilnik o dodeljevanju občinskih priznanj prevetriti in merila jasneje določiti. Pripombe so imeli tudi na dejstvo, da je komisija zavrnila nepopolne vloge, češ da bi morala predlagatelje pozvati k dopolnitvi, saj naj bi za to imela dovolj časa. V komisiji odgovarjajo, da je bilo kakovostnih vlog že dovolj, zato niso pozivali k dopolnitvi nepopolnih, tudi sicer ima komisija pristojnost, da »loči zrno od plev« in pogosto težko opravi selekcijo. V prejšnjih letih so podeljevali precejšnje število občinskih priznanj, zadnja leta so njihovo število zmanjšali, da ne bi bila razvrednotena. Letos pa so po glasovanju občinskih svetnikov tako rekoč zdesetkana. Toda ljudje, ki zavzeto prostovoljno delajo na številnih področjih, bodo lahko še v naslednjih letih dobili priložnost za nagrado, je bilo razumeti iz razprave, ki je po ugotovitvi enega od svetnikov že dobra podlaga za razmislek o spremembi na področju občinskih priznanj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/8

četrtek

7/12

petek

8/12

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

OBVESTILA / Gorenjska, 14. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PREDAVANJA / Radovljica, 14. november 2019

O medonosnih čebelah

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Hrušica, 14. november 2019

Gruzija in Armenija

GLASBA / Škofja Loka, 14. november 2019

Ob 70-letnici Glasbene šole Škofja Loka

GLEDALIŠČE / Cerklje, 14. november 2019

Ljubi moj

OBVESTILA / Gorenjska, 15. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

 

 
 

 

 
 
 

Največ denarja za obnovo cest / 11:57, 14. november

Lepi konci Slovenije, ki so bili po vojni neupravičeno zapostavljeni kar se tiče infrasttrukture in dostopnosti !

Sedemindvajset / 21:09, 13. november

G.Pintar,Če govoriva o kraljevini oz. stari Jugoslaviji je dejstvo, da je bila močna in vplivna edino RKC, država je bila gospodarsko in voj...

Film o družbenih konfliktih sodobne Slovenije / 18:43, 13. november

Režiser Metod Pevec in igralska zasedba Valter Dragan, Katarina Čas in Janez Škof so slabš napravljeni kotklošarji ( glej fotografijo).Blefe...

Sedemindvajset / 15:50, 13. november

Primož! Nekaj je beg pred revščino, ki se je dogajal tudi v medu in mleku obljubljeni deželi (saj veš kateri), drugo pa je beg pred izvensodnimi poboji.

Z Brnika tudi v Bruselj / 10:01, 13. november

Župan raje skrbi za povečano število novih priseljencev, kot pa za kolesarske steze.

Banke: ukrep uveden prehitro / 09:58, 13. november

Raje naj izterjajo dolgove od dolžnikov, ne pa da jim ga odpisujejo. Jankovićeva družina dolguje preko 40 milijonov.Kdo bo to plačal? Mi dav...

Z Brnika tudi v Bruselj / 09:55, 13. november

Kdaj bo možno po kolesarski stezi z Brnika v Šenčur in naprej v Kranj, sprašujem oba župana bogatih občin? Poden Šenčur in Kranj, poden!