Protipoplavne ukrepe ob Kamniški Bistrici in del rekreacijske poti ob njej so s prerezom traku odprli direktor Direkcije za vode pri ministrstvu za okolje in prostor Tomaž Prohinar, župan Matej Slapar in predsednik Krajevne skupnosti Šmarca Matjaž Šporar.

Ob reki zdaj bolj varni

V Šmarci so v sredo tudi uradno svojemu namenu predali protipoplavne ukrepe v reki Kamniška Bistrica, v katere je država namenila več kot milijon evrov, in del rekreacijske poti ob njej.

Šmarca – Sanacija struge Kamniške Bistrice in izvedba številnih protipoplavnih ukrepov od Titanove brvi do Qlandie v dolžini 2200 metrov je bila uspešno zaključena že lansko leto, končna vrednost investicije pa je znašala 1,2 milijona evrov, in kar občane še najbolj veseli – kar 84 odstotkov potrebnega denarja je v poplavno varnost namenila država. Kot smo lahko slišali na uradnem odprtju, ki so ga pripravili ob občinskem prazniku, je bilo sodelovanje vseh deležnikov pri projektu odlično, kar dokazuje tudi precej nenavaden podatek za slovenske gradbene projekte – izvajalcem je projekt uspelo zaključiti kar sedem mesecev pred pogodbenim rokom.

Dela še niso zaključena, kar je poudaril tudi direktor Direkcije za vode pri ministrstvu za okolje in prostor Tomaž Prohinar, saj bo treba sanacijo v smeri proti občini Domžale nadaljevati, a je optimistično napovedal, da pogovori z občino o nadaljnjih aktivnostih že potekajo.

Hkrati s protipoplavnimi ukrepi so svojemu namenu uradno predali tudi 560 metrov dolg odsek rekreacijske poti, ki je del zelene osi ob Kamniški Bistrici, namenjene pešcem in kolesarjem, s katero občina Kamnik sledi končnemu cilju, to pa je zgraditev rekreacijske povezave z občino Domžale. To naložbo je občina financirala sama, in sicer v višini dobrih 52 tisoč evrov. V Šmarci manjka še en odsek in povezava med obema občinama bo sklenjena, a tudi tu aktivnosti potekajo. Trenutno se namreč ureja in projektno rešuje poplavna varnost.

Vseh pridobitev so seveda najbolj veseli krajani iz Šmarce in poslovni subjekti z obeh bregov Kamniške Bistrice na tem južnem delu občine. »Prebivalci Šmarce in vseh drugih naselij južneje ob tem obrečnem svetu z veseljem pozdravljamo pozitiven odnos države, da svojo pozornost namenja tudi celoviti ureditvi reke Kamniške Bistrice, ki je danes sicer prijetnega videza, zna pa pokazati precej bolj neprijazen obraz. Obe investiciji, tako protipoplavni ukrepi kot rekreacijska pot, pomembno doprinašata h kakovosti bivanja in varnosti naših krajanov. Vodna žila Kamniške Bistrice je sestavni del naše življenjske osi, je pa tudi del urbanega gospodarskega okolja, kjer je s svojim sistemom mlinščic že v preteklosti privlačila življenje. Njen velik potencial je tudi v turističnem smislu,« je ob odprtju povedal predsednik Krajevne skupnosti Šmarca Matjaž Šporar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

6/10

sreda

8/11

četrtek

5/10

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 20. november 2019

Štirideset let Združenja umetnikov Škofja Loka

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Strahinj, Žiri, 20. november 2019

Dobrodelni večer

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. november 2019

Obisk stare gospe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Nov trgovski center v Lescah / 11:35, 20. november

Ni še dost? Za eno ornk igrišče ali dvorano pa denarja ni ?!

Le suha drva dobro grejejo / 11:34, 20. november

Hvala zvezi potrošnikov za nasvet, menda Gorenjci kurimo mokra drva, ker dalj časa gorijo.. jaooo

Krekov večer o Ivanu Omanu / 10:35, 20. november

Elita in buržuazija na kupu, moti edinole bivši komunist, danes skrajni desničar, sicer dosmrtni predsednik stranke.. In ja, danes vse več ...

Po ločitvi / 20:35, 19. november

Ločitev ni noben problem. Pišeš Tanji na Glasu in ona ti svetuje, da ostani to kar si.
Problem rešen.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:47, 19. november

Janez Novak takozvani Wojciechowski ,
Seveda ne, poglejmo samo primer Patria, pa dvomim da bodo tvoji možgančki to uspel razvozlat?!

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:27, 19. november

"Ko sodijo njim prid je OK, ko ne, jih zmerjajo z mafijo..."

---------------------------------
še celo ti si ugotovil, da Vaši ne sodijo POŠTENO.