Koncesija Koširjevi ambulanti

Po upokojitvi železnikarskega zdravnika Gregorja Habjana bo koncesijo za splošno in družinsko medicino z aprilom prevzel njegov kolega Branko Košir. V novi ambulanti bosta delala oba skupaj ob pomoči specializantov.

Železniki – Občina Železniki je koncesijo na področju splošne in družinske medicine, ki jo je razpisala zaradi upokojitve dr. Gregorja Habjana, podelila ambulanti Branka Koširja. Tudi dr. Košir je dolgoletni zdravnik koncesionar v Železnikih in je bil edini, ki se je prijavil na razpis. Dodatno koncesijo v obsegu enega programa bo prevzel v ponedeljek, 1. aprila, saj je za dr. Habjana danes zadnji delovni dan, a bo tudi po upokojitvi še obravnaval paciente. »V novi ambulant bova delala oba z dr. Habjanom, kolikor mu zakon to dovoli po upokojitvi, manjkajoče termine bodo pa 'pokrivali' specializanti,« je razložil Košir. Njegova ambulanta je doslej imela opredeljenih 2100 pacientov, sedaj pa prevzema še Habjanove, ki jih ima nekaj manj.

Nova ambulanta ostaja na isti lokaciji, kot je delal dr. Habjan. »Ohranili bomo tudi sistem naročanja in telefonsko številko. V začetku tedna ob vzpostavitvi ambulante sicer lahko pride do manjših motenj. Če telefoni ne bodo delovali, bo možno klicati na mobilno številko 051 444 190, naročanje pa bo možno na ambulanta3.zelezniki@gmail.com. Sicer pa bo zdravstvena oskrba potekala nemoteno in bodo pacienti dobro oskrbljeni,« je prepričan Košir. Tudi tri specializante, ki bodo pomagali v ambulanti, občani Železnikov že poznajo, saj so že doslej delali pri omenjenih zdravnikih in so se izkazali za zanesljive.

Občina bo Ambulanti Košir koncesijo podelila za 15 let, a je župan Anton Luznar povedal, da so se z omenjenim zdravnikom dogovorili, da jo bo vrnil, ko bo nekdo od mlajših zdravnikov izpolnil pogoj glede zahtevanega triletnega staža, kar bi mu omogočilo pridobitev koncesije. Dva specializanta bosta letos jeseni končala specializacijo, je razložil Košir: »Glede na njuno odločitev bomo videli, kdo bo prevzel ambulanto. Želimo si, da bi se oba odločila za sodelovanje in da bi v Železnikih dobili še četrto ambulanto. Prostor zanjo že imamo, le opremiti jo je še treba.«

Konec julija se sicer namerava upokojiti tudi zobozdravnica, ki v Železnikih obravnava otroke, zato se občina že pripravlja na razpis koncesije za to delovno mesto. Že dlje časa si prizadevajo tudi za pridobitev pediatra. Na zadnjem sestanku na ministrstvu za zdravje je župan izvedel, da lahko že z naslednjim letom dobijo program pediatrije, če jim uspe najti tudi pediatra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/19

ponedeljek

13/22

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci