Koncesija Koširjevi ambulanti

Po upokojitvi železnikarskega zdravnika Gregorja Habjana bo koncesijo za splošno in družinsko medicino z aprilom prevzel njegov kolega Branko Košir. V novi ambulanti bosta delala oba skupaj ob pomoči specializantov.

Železniki – Občina Železniki je koncesijo na področju splošne in družinske medicine, ki jo je razpisala zaradi upokojitve dr. Gregorja Habjana, podelila ambulanti Branka Koširja. Tudi dr. Košir je dolgoletni zdravnik koncesionar v Železnikih in je bil edini, ki se je prijavil na razpis. Dodatno koncesijo v obsegu enega programa bo prevzel v ponedeljek, 1. aprila, saj je za dr. Habjana danes zadnji delovni dan, a bo tudi po upokojitvi še obravnaval paciente. »V novi ambulant bova delala oba z dr. Habjanom, kolikor mu zakon to dovoli po upokojitvi, manjkajoče termine bodo pa 'pokrivali' specializanti,« je razložil Košir. Njegova ambulanta je doslej imela opredeljenih 2100 pacientov, sedaj pa prevzema še Habjanove, ki jih ima nekaj manj.

Nova ambulanta ostaja na isti lokaciji, kot je delal dr. Habjan. »Ohranili bomo tudi sistem naročanja in telefonsko številko. V začetku tedna ob vzpostavitvi ambulante sicer lahko pride do manjših motenj. Če telefoni ne bodo delovali, bo možno klicati na mobilno številko 051 444 190, naročanje pa bo možno na ambulanta3.zelezniki@gmail.com. Sicer pa bo zdravstvena oskrba potekala nemoteno in bodo pacienti dobro oskrbljeni,« je prepričan Košir. Tudi tri specializante, ki bodo pomagali v ambulanti, občani Železnikov že poznajo, saj so že doslej delali pri omenjenih zdravnikih in so se izkazali za zanesljive.

Občina bo Ambulanti Košir koncesijo podelila za 15 let, a je župan Anton Luznar povedal, da so se z omenjenim zdravnikom dogovorili, da jo bo vrnil, ko bo nekdo od mlajših zdravnikov izpolnil pogoj glede zahtevanega triletnega staža, kar bi mu omogočilo pridobitev koncesije. Dva specializanta bosta letos jeseni končala specializacijo, je razložil Košir: »Glede na njuno odločitev bomo videli, kdo bo prevzel ambulanto. Želimo si, da bi se oba odločila za sodelovanje in da bi v Železnikih dobili še četrto ambulanto. Prostor zanjo že imamo, le opremiti jo je še treba.«

Konec julija se sicer namerava upokojiti tudi zobozdravnica, ki v Železnikih obravnava otroke, zato se občina že pripravlja na razpis koncesije za to delovno mesto. Že dlje časa si prizadevajo tudi za pridobitev pediatra. Na zadnjem sestanku na ministrstvu za zdravje je župan izvedel, da lahko že z naslednjim letom dobijo program pediatrije, če jim uspe najti tudi pediatra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

delno oblačno
vlažnost: 34 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/26

sreda

13/21

četrtek

15/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...