Župan Matej Slapar s podžupanoma dr. Jernejem Markljem (levo) in Sandijem Uršičem

Oba podžupana nepoklicna

Kamniški župan Matej Slapar je v torek imenoval podžupana. Dr. Jernej Markelj bo zadolžen za področje urejanja prostora, Sandi Uršič pa za družbene dejavnosti.

Kamnik – Župan Matej Slapar je te dni svojo ekipo okrepil s podžupanoma, a če sta bila v prejšnjem mandatu oba podžupana na občini poklicna, bosta dr. Jernej Markelj in Sandi Uršič svoji funkciji za zdaj opravljala nepoklicno.

Kot sta pojasnila na nedavni novinarski konferenci, so se tako odločili zato, ker imata oba še nedokončane obveznosti na svojih službenih področjih, prav tako pa se morata še dodobra seznaniti z vsemi področji, za katera bosta zadolžena, saj v lokalni politiki doslej nista bila aktivna. Šestintridesetletni dr. Jernej Markelj, sicer občinski svetnik NSi, je po izobrazbi arhitekt in ima svojo arhitekturno pisarno. Po zaključku študija na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo se je izpopolnjeval na Dunaju in deloval na več projektih doma in tujini. Po zagovoru doktorata na temo Vrednotenje trajnostnosti stavb je opravil strokovni izpit za odgovornega projektanta arhitekture in se samozaposlil v kulturi. V funkciji podžupana si bo prizadeval za odprt dialog s strokovnjaki in drugimi deležniki za uravnotežen in trajnostno naravnan prostorski razvoj občine, zaveda pa se, da ga čaka veliko dela. Občina Kamnik ima precej problematičnih točk s področja urbanizma, vse od Utokove jame, središča mesta do smodnišnice, kjer jih čaka še posebej veliko dela.

Aleksander (Sandi) Uršič, svetnik LSU, je jeseni kandidiral za župana, kot aktiven član številnih društev in organizacij pa bo kot podžupan zadolžen za področje družbenih dejavnosti in športne infrastrukture. Letos bo dopolnil 45 let, že od otroštva pa živi v Črni pri Kamniku, danes z ženo in dvema sinovoma. Poklicu strojni tehnik je kasneje dodal še poklic komercialista in se ob delu vpisal na Fakulteto za management, na kateri je trenutno absolvent. Zaposlen je v uspešnem podjetju, dolga leta pa je bil tesno vpet v številne civilnodružbene organizacije; zadnjih šest let je predsednik Plavalnega kluba Kamnik. Prvi korak, ki ga bo naredil kot podžupan, bo vzpostavitev dialoga z vsemi deležniki, kar je do zdaj pogrešal. Vlogo podžupana vidi ravno v tem, da je povezovalni člen med občinskimi uradniki in uporabniki.

Kot sta poudarila oba podžupana, bosta v letošnjem letu predvsem spoznavala področja, za katera sta zadolžena. Če se bo pokazala potreba, da svoji funkciji opravljata profesionalno, bosta to tudi storila, »saj smo tu zato, da Kamniku nekaj damo«.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

13/18

ponedeljek

13/21

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.