V ponudbi prenovljene kavarne Park ima še naprej osrednje mesto originalna blejska kremna rezina. / Foto: Gorazd Kavčič

Kavarna v sodobni preobleki

Po dveh mesecih prenove so prejšnji petek znova odprli Kavarno Park, ki je tako dobila podobo moderne, sveže kavarne s pridihom lokalne note, ki je obenem prilagojena globalnemu gostu.

Bled – Prenova kavarne je potekala v dveh delih, nanjo pa so po besedah direktorice Sava Hotelov Bled Mojce Krašovec dolgo čakali, saj večjih vlaganj ni bilo vsaj trideset let. Lani jeseni so obnovili streho in celotno ostrešje, sredi januarja pa so kavarno zaprli za goste in se lotili še prenove notranjosti. Naložba je bila vredna dobrega pol milijona evrov.

Gostje tako po novem lahko uživajo v privlačnem ambientu z najlepšim razgledom na Blejsko jezero, otoček in grad. Pri prenovi so zasledovali podobno zgodbo kot v pred časom obnovljenem hotelu Rikli Balance. Lokalno noto so kavarni po besedah Mojce Krašovec vdihnili s smrekovim lesom, saj je smreka najštevilnejša drevesna vrsta pri nas. Posebno pozornost so namenili tudi lučem, ki so delo slovenskih oblikovalcev. Prenovili in osvežili so tudi celotno gostinsko ponudbo, pri čemer osrednje mesto še vedno pripada originalni blejski kremni rezini. »Letos bomo predvidoma proti koncu leta postregli že 15-milijonto 'kremšnito', ki jo naši slaščičarski mojstri že od leta 1953 izdelujejo po originalnem receptu. Uporabljajo samo naravne sestavine, to so sveža jajca, moko, sladko smetano, sladkor in maslo, v njih ni nobenih barvil, konzervansov ali drugih dodatkov,« je razložila Mojca Krašovec. Nadgradili so ponudbo kave, pomemben del njihove ponudbe je še sladoled, s katerim so si pred dvema letoma prislužili naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu, pri sladicah pa so se ozrli po sodobnih smernicah na tem področju. V ponudbi hrane bodo gostje lahko izbirali med različnimi juhami, solatami in testeninami ter v zadnjem času zelo popularnimi burgerji, pri pijačah je Mojca Krašovec kot posebnost izpostavila blejski smrekovec, ki ga zanje izdeluje bližnji kmet. Mislili so tudi na domače ljubljenčke, poleg vode jim bodo na voljo tudi posebne sladice za pse, ki jih še razvijajo.

V Sava Hotelih Bled imajo zdaj v načrtu še celovito prenovo hotela Park, kjer bo novo podobo dobilo vseh 217 sob. Prenova, ki naj bi se začela novembra, bo predvidoma trajala pet mesecev.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°


vlažnost: 94 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

9/22

petek

9/17

sobota

6/12

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

RAZSTAVE / Gorje, 26. april 2019

Ob 90-letnici Planinskega društva Gorje

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 26. april 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gozd - Martuljek, 26. april 2019

Ob dnevu Zemlje

PRIREDITVE / Škofja Loka, Kamnik, 26. april 2019

Ob državnem prazniku dnevu upora proti okupatorju

RAZSTAVE / Adergas, 26. april 2019

Velikonočna razstava ročnih del

IZLETI / Naklo, 27. april 2019

Pohod po Udin borštu

IZLETI / Šenčur, 27. april 2019

Jurjev pohod iz Šenčurja v Nevlje

PRIREDITVE / Žiri, 27. april 2019

13. Slovenski klekljarski dnevi

 

 
 

 

 
 
 

Tržaški kras in morje / 13:25, 25. april

Pa stopnujmo še enkrat:

ime - lepo ime - Anamarija.

Tržaški kras in morje / 11:53, 25. april

Tudi tebi je očitno dolgčas?!

Tržaški kras in morje / 10:50, 25. april

Stopnjevanje:
dolgčas- večji dolgčas- muzej.

Edina toleranca je ničelna / 21:54, 24. april

Jaz mislim, da so problemi drugje. Samo tale primer ! Bil se udeležen v prometni nesreči, nekrivdno, 0,0! Ura 9h ! Gavni povzročitelj je nap...

Podbreška potica letošnja kraljica / 16:56, 24. april

Podbreška?
Pod katerim bregom?
Malo morgen.
Pravilno je Podbrezijanska potica.
Amen.

Edina toleranca je ničelna / 16:32, 24. april

Ma ostane naj tako je !

Prešernovo gre v Rusijo / 14:08, 24. april

Včasih sem hodil v gledališče, ker sem se delal pametnega in kulturnega.Ko sedaj gledam nazaj, ugotavljam, da sem na koncu predstav ploskal ...