Slavnostni trak ob odprtju obnovljenega porodnega bloka so prerezali (od leve): Slavica Cimperman, Polona Podnar in Matjaž Rakovec. / Foto: Tina Dokl

Odprli obnovljeni porodni blok

S prenovo porodnega bloka je Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj pridobila pet sodobnih porodnih apartmajev, v katerih bodo poskrbeli tako za kvalitetno strokovno oskrbo mamic in novorojencev kot tudi prijetno počutje in zasebnost. Investicija je vredna približno milijon evrov. Dan zatem je z mesta direktorice te ustanove odstopila Polona Podnar.

Polona Podnar je dan po odprtju prenovljenega porodnega bloka odstopila z mesta direktorice Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj. Aprila bo dve leti, odkar je prevzela vodenje te ustanove. Ocenila je, da je naredila največ v danih razmerah: »Obnova porodnega bloka je končana, načrti za naprej pripravljeni.«

Kranj – Uresničila se je večletna želja po prenovi porodnega bloka v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo (BGP) Kranj, ki so ga v torek slovesno predali v uporabo. Direktorica bolnišnice Polona Podnar je poudarila, da so prenovljeni prostori velika pridobitev za mamice, novorojence, očete in zaposlene, pa tudi za mesto Kranj, Gorenjsko in celotno Slovenijo: »Prepričana sem, da bomo v novih, urejenih in primerno opremljenih prostorih bis­tveno lažje sledili sodobnim trendom v porodništvu in babištvu in na ta način lahko pomembno prispevali k razvoju stroke. Obnova tudi kar precej stane, veliko večino sredstev je zagotovilo ministrstvo za zdravje.« Investicija v pet sodobnih porodnih apartmajev je stala približno milijon evrov.

Tudi kranjski župan Matjaž Rakovec je potrdil, da je pridobitev pomembna tako za kranjsko občino kot širše za Gorenjsko, in se zahvalil celotnemu kolektivu BGP Kranj, da so se lotili tega projekta oziroma da so imeli toliko poguma, da so prepričali ministrstvo za zdravje, da je pristopilo k realizaciji. »Delovna vnema in koordinacija, ki sta potrebni pri takih investicijah, sta bili na tej lokaciji izjemni. Želim, da še kaj naredimo skupaj,« pa je dejala Slavica Cimperman z ministrstva za zdravje, ki je skrbela za koordinacijo med obnovo.

Ob tej priložnosti so se zahvalili tudi vsem donatorjem, ki so na kakršenkoli način prispevali za mamice in novorojenčke pa tudi zaposlenim, ki so v času obnove poskrbeli, da je delo v bolnišnici potekalo normalno, brez zapletov. Med prenovo so začasno za potrebe porodnega bloka preuredili del ginekološkega oddelka, in kot je povedala direktorica BGP Kranj, bodo z delom v prenovljenem porodnem bloku dejansko začeli najkasneje v začetku prihodnjega tedna.

V BGP Kranj se je od leta 1955, ko so ustanovili tedanjo Porodnišnico Kranj še na drugi lokaciji, do danes rodilo več kot 110 tisoč novorojencev. Na sedanji lokaciji je bolnišnica od leta 1964, župan Matjaž Rakovec, je bil eden prvih, rojenih v tej stavbi. Program ob torkovem odprtju so pevsko popestrili drugošolci iz OŠ Franceta Prešerna Kranj pod vodstvom Marka Kerna in Eva Pirnat z avtorsko poezijo in plesom.

Je pa direktorica Polona Podnar že lani v intervjuju za Gorenjski glas poudarila, da se z ministrstvom za zdravje pogovarjajo tudi o investiciji, vredni več kot deset milijonov evrov, v katero sodijo obnove operacijskega bloka s sterilizacijo, ambulantnega dela, bolniških oddelkov, laboratorija ter zamenjava oken in ogrevanja s celovito energetsko sanacijo. Bolnišnica se sicer še vedno spopada s kumulativno izgubo, a je Podnarjeva opozorila, da je pri tem treba iskati sistemske rešitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

16/26

torek

15/29

sreda

16/30

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Kranj, 18. junij 2019

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Šenčur, 18. junij 2019

Zeliščarski raj v slovenski Istri

PRIREDITVE / Kranj, 18. junij 2019

Aktivnosti medgeneracijskega centra

IZLETI / Naklo, 19. junij 2019

Dolga njiva

IZLETI / Kranj, 20. junij 2019

Na Polško planino

PRIREDITVE / Šenčur, 21. junij 2019

Letni koncert Pihalnega orkestra občine Šenčur

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

V Bosno in Hercegovino

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

Na turi v Bosno in Hercegovino

 

 
 

 

 
 
 

Smo aktivni upokojenci / 16:20, 17. junij

Druženje z upokojenci se mi zdi v dobi interneta popolnoma nepotrebno.Ma kdo jih bo pa poslušal, so pametni, da jim kar škodi.Greš na intern...

Peš s Triglava do Ohrida / 15:49, 17. junij

Jugoslavija živi samo še v Sloveniji. Na Balkanu so jo že nekaj let nazaj pokopal. Upam, da ne bo preveliko razočaranje za Poldeta. Srečno po vukojebini.

Praznovanje treh uspešnih brezjanskih društev / 14:48, 17. junij

PGD Brezje?
A jih ne varuje Marija?

Peš s Triglava do Ohrida / 14:43, 17. junij

A je šel na Triglav tudi z vozičkom?
Na fotografiji ga ne vidim.

Industrija se zaveda sprememb / 12:25, 17. junij

Dobra slika. Marjan razmišlja kako bi to zadevo montral na svojega fergusona.

Industrija se zaveda sprememb / 08:46, 17. junij

Se še spomnim socializma, ko je bil na takih fotografijah Tito.
Imel je vedno tako faco, da se je zdelo, da ga materija zanima.

Rodbina, ki je zaznamovala Preddvor / 21:28, 16. junij

Takšnega ovčarja je imel tudi Tito. Tito je vedel, da se na Nemce lahko vedno zaneseš. Wurzbachem želim lepe urice v bivši domovini. Dlje verjetno tudi ne želijo biti v deželi rdeče zvezde.