Vložili tožbo proti občini

Krajani Mlake, ki nasprotujejo gradnji nove soseske, so prejšnji mesec vložili skupinsko tožbo proti Mestni občini Kranj, pred dnevni pa so se sestali z županom Matjažem Rakovcem in podžupanom Janezom Černetom.

V civilni iniciativi Mlaka so odprli Peticijo za ustrezno zaščito Udin boršta, s katero pozivajo občane Kranja, Naklega in Tržiča, da zavarujejo Udin boršt z novim aktom, ena izmed zahtev peticije pa je tudi razveljavitev načrtovane pozidave Mlake.

Kranj – Poročali smo, da je bil lani jeseni na seji mestnega sveta Občine Kranj sprejet odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje Mlake pri Kranju. S tem je bila prižgana zelena luč za nastanek nove moderne soseske z bloki in hišami. Kljub temu da je bilo že takrat jasno, da se vsi prebivalci Mlake s predvideno pozidavo ne strinjajo, združili so se v civilno iniciativo, argumenti njihovega odvetnika Mirana Hudeta na seji mestnega sveta svetnikov niso prepričali, da bi sprejeli amandma, ki ga je predlagala svetnica Barbara Gunčar. Amandma naj bi pomenil kompromis med načrtovano gradnjo in zahtevami domačinov.

Že takrat je arhitekt Borut Ulčar pojasnil, da so imeli s predstavniki civilne iniciative vrsto usklajevanj, prav vsem njihovim zahtevam pa niso mogli ustreči. Tako so mestni svetniki predlagani odlok potrdili tudi v drugem branju, nekdanji kranjski župan Boštjan Trilar pa je tik pred predajo županske funkcije Matjažu Rakovcu podpisal tudi pogodbo za komunalno opremljanje območja Mlake. Lastnik večine zemljišč na tem območju je Heta Asset Resolution, slaba banka nekdanje Hypo banke, investitor pa podjetje Empirika.

Krajani Mlake, ki pravijo, da je načrtovana gradnja za to območje neprimerna in bo imela nedopustne posledice tako za kvaliteto bivalnega okolja kot za naravno okolje Udin boršta, so prejšnji mesec proti Mestni občini Kranj vložili skupinsko tožbo. Podpisnikov je 111, pridružilo pa se jim je tudi Društvo za ohranjanje Udin boršta.

Župan kranjske občine Matjaž Rakovec je sredi februarja pojasnil, da tožbe na občini še niso prejeli, ko so jo, pa sta se prejšnji teden s podžupanom Janezom Černetom sestala s predstavniki civilne iniciative. Ti so jima predstavili vzroke za tožbo, kot je pojasnil podžupan Černe, pa se sedaj dogovarjajo, da bi se sestali tudi s strokovnimi službami in bodočimi investitorji ter skušali zbližati stališča. »Upam, da bo to mogoče, sicer bomo morali počakati, kaj bo odločilo sodišče. Dejstvo je, da je mestni svet sprejel občinski podrobni prostorski načrt za to območje, po drugi strani pa želimo prisluhniti domačinom,« je po sestanku pojasnil Černe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

zmerno oblačno
vlažnost: 78 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

9/22

petek

9/17

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 25. april 2019

Po naravoslovni učni poti na Pusti grad

OBVESTILA / Kranj, 25. april 2019

Krvodajalska akcija

GLASBA / Šenčur, 25. april 2019

Pomladni koncert

GLASBA / Žiri, 25. april 2019

Koncert žirovske glasbene šole

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 25. april 2019

Za otroke

IZLETI / Naklo, 25. april 2019

S kolesom čez Brdo

RAZSTAVE / Gorje, 26. april 2019

Ob 90-letnici Planinskega društva Gorje

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 26. april 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Tržaški kras in morje / 13:25, 25. april

Pa stopnujmo še enkrat:

ime - lepo ime - Anamarija.

Tržaški kras in morje / 11:53, 25. april

Tudi tebi je očitno dolgčas?!

Tržaški kras in morje / 10:50, 25. april

Stopnjevanje:
dolgčas- večji dolgčas- muzej.

Edina toleranca je ničelna / 21:54, 24. april

Jaz mislim, da so problemi drugje. Samo tale primer ! Bil se udeležen v prometni nesreči, nekrivdno, 0,0! Ura 9h ! Gavni povzročitelj je nap...

Podbreška potica letošnja kraljica / 16:56, 24. april

Podbreška?
Pod katerim bregom?
Malo morgen.
Pravilno je Podbrezijanska potica.
Amen.

Edina toleranca je ničelna / 16:32, 24. april

Ma ostane naj tako je !

Prešernovo gre v Rusijo / 14:08, 24. april

Včasih sem hodil v gledališče, ker sem se delal pametnega in kulturnega.Ko sedaj gledam nazaj, ugotavljam, da sem na koncu predstav ploskal ...