Direktorju doma odklonilno mnenje

Preddvorski občinski svet je dal negativno mnenje k imenovanju Mateja Križaniča za direktorja Doma starejših občanov Preddvor.

Preddvor – Dan pred sejo občinskega sveta v Preddvoru je o imenovanju direktorja Doma starejših občanov Preddvor odločal svet zavoda. Predstavnica lokalne skupnosti v tem organu Marjana Podpeskar je na seji občinskega sveta predstavila odločitev, saj ta pred odločitvijo pristojnega ministrstva k imenovanju prispeva svoje mnenje. Podpeskarjeva je pojasnila, da so na razpis prispele štiri prijave, kandidatki in kandidata so se prišli predstavit, dva sta se uvrstila v ožji izbor, svet zavoda je med njima izbral Mateja Križaniča, diplomiranega socialnega delavca iz Ljubljane, ki je v svoji karieri vodil že več socialnih zavodov.

Kaj je odtehtalo, da so se odločili zanj, je zanimalo svetnika Mirana Perka. Odločilno je bilo zlasti mnenje predstavnikov sveta zavoda iz vrst zaposlenih v domu, ki jih je prepričala kandidatova vizija. Ta obeta ureditev razmer v domu, za katerega so bili značilni skrhani odnosi, velika fluktuacija zaposlenih, anonimke zoper direktorico, vrsta inšpekcijskih pregledov ... Dosedanja direktorica je dala odpoved, zato je bil tudi objavljen razpis za novega direktorja. Matej Križanič poleg izboljšanja delovne klime obljublja ureditev grajskega dela doma, ki je zdaj za stanovalce neprivlačen, večjo integracijo ljudi z demenco, krepitev dnevnega in začasnega varstva ter pomoči na domu, prilagajanje organizacije v domu stanovalcem in ne obratno. Vse to svetnikov ni prepričalo. Miran Perko je dejal, da poznajo zgolj program tega kandidata, ne pa tudi ostalih, dvome sproža tudi vprašanje, zakaj izbrani kandidat zapušča mesto direktorja Centra za socialno delo Ljubljana Bežigrad, kjer je najbrž lažje poslovati kot v domu starostnikov. V razmerah, kakršne v preddvorskem domu vladajo zdaj, bi bolj potrebovali človeka z ekonomskimi kot nekoga z znanji s socialnega področja. V tem smislu bi se mu zdel primernejši drugi kandidat v ožjem izboru. Pritegnili so mu tudi ostali svetniki, ki so (z izjemo dveh od desetih navzočih) o predlaganem kandidatu izrekli odklonilno mnenje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

oblačno
vlažnost: 60 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/17

ponedeljek

13/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.