Direktorju doma odklonilno mnenje

Preddvorski občinski svet je dal negativno mnenje k imenovanju Mateja Križaniča za direktorja Doma starejših občanov Preddvor.

Preddvor – Dan pred sejo občinskega sveta v Preddvoru je o imenovanju direktorja Doma starejših občanov Preddvor odločal svet zavoda. Predstavnica lokalne skupnosti v tem organu Marjana Podpeskar je na seji občinskega sveta predstavila odločitev, saj ta pred odločitvijo pristojnega ministrstva k imenovanju prispeva svoje mnenje. Podpeskarjeva je pojasnila, da so na razpis prispele štiri prijave, kandidatki in kandidata so se prišli predstavit, dva sta se uvrstila v ožji izbor, svet zavoda je med njima izbral Mateja Križaniča, diplomiranega socialnega delavca iz Ljubljane, ki je v svoji karieri vodil že več socialnih zavodov.

Kaj je odtehtalo, da so se odločili zanj, je zanimalo svetnika Mirana Perka. Odločilno je bilo zlasti mnenje predstavnikov sveta zavoda iz vrst zaposlenih v domu, ki jih je prepričala kandidatova vizija. Ta obeta ureditev razmer v domu, za katerega so bili značilni skrhani odnosi, velika fluktuacija zaposlenih, anonimke zoper direktorico, vrsta inšpekcijskih pregledov ... Dosedanja direktorica je dala odpoved, zato je bil tudi objavljen razpis za novega direktorja. Matej Križanič poleg izboljšanja delovne klime obljublja ureditev grajskega dela doma, ki je zdaj za stanovalce neprivlačen, večjo integracijo ljudi z demenco, krepitev dnevnega in začasnega varstva ter pomoči na domu, prilagajanje organizacije v domu stanovalcem in ne obratno. Vse to svetnikov ni prepričalo. Miran Perko je dejal, da poznajo zgolj program tega kandidata, ne pa tudi ostalih, dvome sproža tudi vprašanje, zakaj izbrani kandidat zapušča mesto direktorja Centra za socialno delo Ljubljana Bežigrad, kjer je najbrž lažje poslovati kot v domu starostnikov. V razmerah, kakršne v preddvorskem domu vladajo zdaj, bi bolj potrebovali človeka z ekonomskimi kot nekoga z znanji s socialnega področja. V tem smislu bi se mu zdel primernejši drugi kandidat v ožjem izboru. Pritegnili so mu tudi ostali svetniki, ki so (z izjemo dveh od desetih navzočih) o predlaganem kandidatu izrekli odklonilno mnenje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

delno oblačno
vlažnost: 30 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/26

sreda

13/21

četrtek

15/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...