Člani ansambla Galop skupaj z Majo Oderlap, ki je povezovala koncert / Foto: Jasna Paladin

Praznovali odprtih rok

Člani ansambla Galop iz Tunjic pri Kamniku so desetletnico delovanja v soboto skupaj s številnimi glasbenimi zasedbami praznovali z velikim dobrodelnim koncertom v Športni dvorani Kamnik in izidom nove zgoščenke z naslovno pesmijo Od ljudi do ljudi.

Takšen je bil tudi naslov velikega koncerta z dobrodelno noto, ki so ga skupaj s svojimi številnimi glasbenimi prijatelji člani ansambla Galop, ki že desetletje razveseljujejo s svojo glasbo – tudi avtorskimi skladbami, pripravili v soboto zvečer v kamniški športni dvorani.

Obiskovalci so imeli kaj slišati in videti in gneča je bila v zaodrju kar precejšnja; na kamniškem odru so se namreč zvrstili Uroš in Tjaša, Jodel Express, Klemen Torkar, ansambel Domačini, ansambel Šus, Veseli svatje, ansambel Viharnik, Veseli muzikantje, Tina Debevec, trio MJAV, Mladi godci, Folklorna skupina Kamnik ter Harmonikarski orkester Janka Kokalja in Martina Vodlana – uveljavljeni in mladi glasbeniki iz Kamnika in širše okolice oz. Gorenjske, a večer je bil vendarle v znamenju gostiteljev, članov ansambla Galop, ki so svoj prvi okrogli jubilej izkoristili tudi za izdajo svoje nove zgoščenke.

Pevca Nina Uršič in Matej Omovšek, harmonikar Matic Mohorič, basist Matjaž Vojsk in kitarist Janko Kokalj so zbrani publiki premierno predstavili dve skladbi. Na zgoščenki je sicer štirinajst skladb, od tega deset polk in štirje valčki.

Koncert, ki je športno dvorano lepo napolnil, je imel tudi dobrodelno noto. Galopovci so se vsem poslušalcem zahvalili za podporo, ki jim jo dajejo že deset let, obenem pa izrazili iskreno zahvalo tudi vsem glasbenim kolegom, ki so se jim ta večer pridružili na odru. Kako pomemben je čut za sočloveka, so dokazali z donacijo denarnih sredstev, ki so jih namenili varovancem Društva Sožitje Kamnik. »Eden od naših sovaščanov iz Tunjic je varovanec Društva Sožitje in naš zvesti poslušalec, zato smo se odločili donirati njim in naša desetletnica bo tako še lepši dogodek za vse nas. Če pomagamo drugim, življenje v resnici polepšamo sebi,« nam je o razlogih za dobrodelnost povedal vodja Matej Omovšek, vodja ansambla Galop. Društvu Sožitje so darovali tisoč evrov, ob izdaji simbolnega čeka pa so poželi velik aplavz.

Čestitke je članom Galopa izrekel tudi kamniški župan Matej Slapar, koncertu, ki ga je povezovala Maja Oderlap, pa je sledila zabava s plesom do poznih nočnih ur.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 99 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

16/29

sreda

15/29

četrtek

16/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Naklo, 19. junij 2019

Dolga njiva

RAZSTAVE / Duplje, 19. junij 2019

Pred tišino

IZLETI / Kranj, 20. junij 2019

Na Polško planino

IZLETI / Naklo, 20. junij 2019

S kolesom na Bled

PRIREDITVE / Šenčur, 21. junij 2019

Letni koncert Pihalnega orkestra občine Šenčur

PRIREDITVE / Radovljica, 21. junij 2019

Letni koncert pevske skupine Korona

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

V Bosno in Hercegovino

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

Na turi v Bosno in Hercegovino

 

 
 

 

 
 
 

Gasilski spor še na sodišče / 11:15, 18. junij

GG = Gorenjski Glas.
Kakšna zmota.
GG = Glasilo Gasilcev

Smo aktivni upokojenci / 16:20, 17. junij

Druženje z upokojenci se mi zdi v dobi interneta popolnoma nepotrebno.Ma kdo jih bo pa poslušal, so pametni, da jim kar škodi.Greš na intern...

Peš s Triglava do Ohrida / 15:49, 17. junij

Jugoslavija živi samo še v Sloveniji. Na Balkanu so jo že nekaj let nazaj pokopal. Upam, da ne bo preveliko razočaranje za Poldeta. Srečno po vukojebini.

Praznovanje treh uspešnih brezjanskih društev / 14:48, 17. junij

PGD Brezje?
A jih ne varuje Marija?

Peš s Triglava do Ohrida / 14:43, 17. junij

A je šel na Triglav tudi z vozičkom?
Na fotografiji ga ne vidim.

Industrija se zaveda sprememb / 12:25, 17. junij

Dobra slika. Marjan razmišlja kako bi to zadevo montral na svojega fergusona.

Industrija se zaveda sprememb / 08:46, 17. junij

Se še spomnim socializma, ko je bil na takih fotografijah Tito.
Imel je vedno tako faco, da se je zdelo, da ga materija zanima.