Komisiji še brez kandidatov

Na seji tržiškega občinskega sveta so imenovali delovna telesa, a sta najmanj dve listi izpadli s svojimi kandidati. Svetnik Pavel Rupar je to označil s politiko izločevanja, župan Borut Sajovic je ponudil še nezasedena mesta v Komisiji za proračun in zaključni račun ter Statutarno pravni komisiji ...

Tržič – Občinski svetniki so na svoji prvi letošnji seji imenovali predstavnike v stalna delovna telesa; v odbore za okolje in prostor, za gospodarstvo in gospodarske javne službe, za družbene dejavnosti in v Nadzorni odbor Občine Tržič. Zaradi premajhnega števila prijav še niso imenovali Komisije za proračun in zaključni račun ter Statutarno pravne komisije.

Svetnika Drago Zalar (Lista zagon s štirimi člani v občinskem svetu) in svetnik Pavel Rupar (Enotna lista Tržič z dvema članoma v občinskem svetu) sta povedala, da je bil predhodno opravljen pogovor z vodji svetniških skupin glede imenovanja kandidatov v delovna telesa in da dogovor ni bil upoštevan; o tem je prepričan tudi svetnik Duško Krupljanin, izvoljen na Listi Up mladih Tržič. Te liste nimajo nobenega predstavnika v delovnih telesih, so opozorili, kar je Pavel Rupar označil s politiko izločevanja. Župan Borut Sajovic je ponudil v razmislek in kandidaturo še nezasedena mesta v dveh komisijah, prav tako je župan predlagal, da se Odbor za družbene dejavnosti s sedmimi člani zaradi velikega zanimanja razširi za dva člana.

Andraž Žitnik, predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je poudaril, da je bila Komisija pri odločanju avtonomna in da se je med predlaganimi kandidati odločila za najboljše.

Svetnik Drago Zadnikar pa je prepričan, da je sestava Nadzornega odbora kot najvišjega nadzornega organa občine najbolj v nasprotju z demokratičnimi načeli, saj sta med petimi člani dva opozicijska člana v manjšini, česar v letih njegovega delovanja v občinski upravi Občine Tržič ne pomni. Zadnikar še zahteva, da se zapisniki delovnih teles objavljajo javno.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/16

torek

-1/12

sreda

-2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 26. marec 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Tržič, 26. marec 2019

Radosti in pasti nove tehnologije

 

 
 

 

 
 
 

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,