Gledališka skupina iz OŠ Orehek se je predstavila z igro »Kje si, Uršika Zala?«. / Foto: Gorazd Kavčič

Vsako leto boljši

V Domu krajanov Visoko je minuli torek potekalo območno srečanje otroških gledaliških skupin, na katerem se je predstavilo sedem skupin mladih gledališčnikov.

Na odru Doma krajanov Visoko si je bilo pretekli torek mogoče ogledati produkcijo sedmih otroških gledaliških skupin, ki so pripravile zelo raznolike predstave, v katere so vključili tudi petje in ples, je pojasnila Slavica V. Okorn iz kranjske območne izpostave Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), pod okriljem katerega se odvija vsakoletno srečanje.

Srečanje je po besedah Slavice V. Okorn namenjeno otroškim gledališkim skupinam, kjer igralci niso starejši od šestnajst let. »Nekatere otroške skupine vsako leto sodelujejo na srečanju, nekaj jih je bilo letos tudi novih,« je razložila in oddala, da so se prvič predstavili mladi gledališčniki iz podružnične šole Kokrica in Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj, medtem ko so učenci Osnovne šole Orehek sodelovali že večkrat, a tokrat prvič v taki zasedbi. »Se pa močno povečuje zanimanje za naše srečanje,« z zadovoljstvom opaža Slavica V. Okorn. Skupine tako dobijo izvrstno priložnost, da se pokažejo na odru in tudi napredujejo, saj posrbijo za strokovno spremljanje njihovih nastopov. Po besedah Slavice V. Okorn skupine upoštevajo pripombe strokovnega spremljevalca in tako poskrbijo za nadgradnjo svojega dela. »Strokovna spremljevalka Simona Zorc Ramovš je tokrat poudarila, da je bilo pri mnogih skupinah letos opaziti bistveni napredek. Zelo je pohvalila tudi zavzetost mentorjev, da vzdržujejo ustrezno raven predstav.« Zato je Simona Zorc Ramovš tudi priznala, da bo imela težko delo pri izbiri skupin, ki se bodo 8. in 9. aprila predstavile na regijskem srečanju otroških gledaliških skupin v Kamniku, ki bo kakšni skupini lahko prinesla tudi vstopnico za državno srečanje v Novem mestu 5. in 6. junija. »Iz teh gledaliških skupin pa bo v prihodnje mogoče izšel tudi kakšen dober igralec, kostumograf, scenograf ...« je še dodala Slavica V. Okorn.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-2/8

torek

-4/3

sreda

-4/0

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 10. december 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Kranj, 10. december 2019

Svet vrtnih živali

GLEDALIŠČE / Vodice, 11. december 2019

Jelenček Rudolf praznuje božič

OBVESTILA / Naklo, 11. december 2019

Predstavitev waldorfske pedagogike

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 11. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 11. december 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 12. december 2019

Dvakrat v neznano

 

 
 

 

 
 
 

Razlog za uhajanje plina še ni znan / 17:09, 9. december

To je čisto navadno strankarsko dogovarjanje za posle s forumom 21. Ali je podjetje Riko za gradnjo plinovodov usposobljeno pa je veliko vprašanje. Glede na skrivnostnost bi lahko rekli da ni.

Razlog za uhajanje plina še ni znan / 16:11, 9. december

Plinovod na Britofu gradi Riko, podjetje Janeza Škrabca s katerim je občina Kranj podpisala pogodbo. Ne razumem, zakaj se ta podatek skriva.

Dober starš zna pogledati vase / 14:55, 9. december

Dober starš zna pogledati vase//////////////////Od kdaj hudiča se rabi ta samostalnik v ednini ???Starši so množinski samostalnik!Tako kot ...

Božič / 12:56, 9. december

Lepo, doživeto in preprosto opisano doživljanje božičnega praznovanja. V prejšnjih letih se nisem toliko posvečala praznovanju božiča, razen...

Krivdo valijo drug na drugega / 11:18, 9. december

Tej ministrici ne gre nič od rok. Še najbolj ji gre zadolževanje državljanov z visokimi obrestmi.

V sili tudi na javno stranišče / 06:37, 8. december

A mar tisto pod Kokrškim mostom pri Hotelu Europa? No nevem kakšno je danes? Včisih je bil katastrofalen, okolina pa še veliko slabša, Injek...

V sili tudi na javno stranišče / 06:33, 8. december

Kje pa ta stranišča so?