Aleksander Weber, Valburga: "Na dogodku Študenti dijakom lahko na enem mestu spoznaš veliko različnih programov. Izveš tudi, kako se študenti počutijo na fakultetah in kakšne so obštudijske dejavnosti. Prisluhnil sem že predstavitvam varnostnih ved in upravne fakultete, spoznal pa bi rad še fakulteto za organizacijske vede in ekonomsko fakulteto. Ob uradnih informativnih dnevih bom obiskal vsaj upravno fakulteto, nanjo me za zdaj najbolj vleče." / Foto: Primož Pičulin

Prisluhnili študentom

Kranj – Klub študentov Kranj (KŠK) je že devetnajstič priredil neformalni informativni dan Študenti dijakom. Tretjo januarsko soboto je bilo tako na Gimnaziji Franceta Prešerna možno spoznati okoli petdeset izobraževalnih programov, predvsem z Univerze v Ljubljani, ki so jih predstavljali študenti na podlagi lastnih izkušenj. Dogodek je privabil okoli 120 dijakov zadnjih letnikov. Kot je pojasnil vodja resorja za izobraževanje na KŠK Jan Vidmar, so bile najbolj obiskane predstavitve pedagoške in filozofske fakultete, pri slednji zlasti za študij psihologije in jezikov. Kot običajno sta precej pozornosti pritegnili tudi ekonomska in pravna fakulteta, je pa precej upadlo zanimanje za programe biotehniške fakultete. "V zadnjih letih je tudi upad zanimanja za tehnične študije: elektrotehniko, strojništvo in računalništvo, kar je skrb vzbujajoče, saj trenutno delodajalci potrebujejo največ tehničnega kadra," je ugotavljal Vidmar. Mladim, ki se bodo te dni odpravili še na uradne informativne dneve, svetuje, naj povprašajo tudi, po kolikšnem času se povprečno zaposlijo njihovi diplomanti. Vidmar meni, da bi morali mladi odločitev o izbiri študija sprejeti na podlagi lastnega raziskovanja, lahko tudi z obiskom rednega predavanja na fakulteti ali pa z raziskovanjem na spletu. Prav tako naj se ne zanašajo na mnenje prijateljev ali znancev in tudi starše naj vzamejo bolj z rezervo, če jim očitno nakazujejo, kaj bi morali študirati, je svetoval.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno jasno
vlažnost: 81 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

3/16

torek

0/10

sreda

-2/14

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 26. marec 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Tržič, 26. marec 2019

Radosti in pasti nove tehnologije

 

 
 

 

 
 
 

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,