Sprejeli proračun

Po decembrskem prvem branju in možnosti, da svoje pripombe v javni obravnavi nanj dajo tudi občani, so v Šenčurju ob koncu januarja sprejeli proračun za leto 2019.

Šenčur – »Proračun je vreden 13,3 milijona evrov. Čeprav je bilo nekaj predlogov svetnikov za povečanje postavk, pa v drugem branju niso vložili nobenega amandmaja. Pač pa sem dopolnilo o sofinanciranju nakupa avtomobila za Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj vložil jaz in svetniki so ga potrdili,« je po seji občinskega sveta povedal župan Ciril Kozjek.

V proračunu je 8,4 milijona evrov, torej skoraj 63 odstotkov proračuna, namenjenih naložbam. V gradnjo namakalnega sistema za kmetijstvo bodo vložili 1,7 milijona evrov, kot pravi župan, gradbeno dovoljenje za prvo fazo že imajo. Pri tej naložbi sicer čakajo evropski denar, Evropa namreč namenja po sedem tisoč evrov za hektar kmetijskega zemljišča. Znaten del proračunskega denarja, 2,5 milijona evrov (od sicer 4,3 milijona skupne vrednosti investicije), namenjajo gradnji kanalizacije in ostale infrastrukture na območju Trboj in Žerjavke. Več kot 450 tisočakov bo šlo za ureditev športne infrastrukture (za umetno travo v »balonu«, zamenjavo luči v športnem parku in dvorani za varčnejše), okoli sedemsto tisočakov namenjajo Blagneči hiši (pričakujejo, da bodo lahko začeli obnavljati stari objekt), v delu pa imajo tudi več projektov, za katere bodo potrebovali več kot 260 tisočakov proračunskega denarja, gre pa pretežno za projektiranje kanalizacije v naseljih Voklo in Prebačevo. Proračun predvideva tudi vlaganje v novo gasilsko opremo, letos sta na vrsti gasilski avto za prostovoljne gasilce v Vogljah in črpalka na Olševku. Nekaj več denarja, kot je bilo predvideno ob prvem branju, bodo namenili kmetijstvu, saj znova računajo na sofinanciranje udeležbe kmetov in podjetnikov iz občine Šenčur na komendskem sejmu.

V Šenčurju na nepovratna sredstva računajo še za obnovo Krvavškega vodovoda skupaj z drugimi občinami (nosilka projekta je Občina Cerklje), čakajo pa še na odločitev države glede uredbe o območjih aglomeracije, ki bi jim omogočila črpanje evropskih sredstev za odvajanje in čiščenje odpadnih voda na južnem delu občine.

Na januarski seji so izdali tudi soglasje k osnutku besedila pravnega posla za prodajo zemljišča na območju med regionalno cesto in avtocesto za t. i. deteljico. Ceno so znižali in pričakujejo, da bodo zdaj zemljišča lažje prodali. S kupnino namreč želijo kupiti drugo zemljišče v bližini šole in vrtca, kjer bi gradili dom za starejše občane, je povedal župan Kozjek. Tokrat so svetniki na občinsko upravo naslovili tudi vrsto pobud, od prevozov otrok, upravljanja športne infrastrukture, prenove občinske spletne strani, financiranja delovanja mladine do miklavževanja. Občinski svet pa je sprejel še letni načrt svojega dela, sestal se bo na osmih sejah.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

jasno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/13

sreda

-1/12

četrtek

-1/15

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, Šenčur, Preddvor, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranjska Gora, 20. februar 2019

Peka kruha z drožmi

PREDAVANJA / Preddvor, 20. februar 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 20. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Kokrica, 20. februar 2019

Kako se spoprijeti s stresom

PREDAVANJA / Kokrica, 20. februar 2019

Božja moč v gospodovi večerji

 

 
 

 

 
 
 

Posekali so drevesa / 19:35, 19. februar

Menim, da je to prav! To drevo na sliki, če pade, poškoduje objekt. Zatorej bi moralo veljati pravilo, drevo ob objektu, je lahko visoko samo toliko kot je oddaljeno od objekta.

Žrtve za svobodo / 16:05, 19. februar

Govornik Viktor Zadnik za oceno odlično!
Takle mamo ja, žal...
Sicer pa večna slava junakom padlim za domovino !!

Denar za podvoz v Lescah / 15:53, 19. februar

Tega je pa kar veliko. Ja, premalo je bilo narejenega zadnjih 10, 15 let! Pogrešam pa kar nekaj zadev. Parkiranje pred Starim mestom oz. Gra...

Zmagala sta Zala Kralj / 13:40, 17. februar

Tole so po moje namerno izbral, da nas dokončno fu*nejo ven iz te kuhinje!

Kadim, pa kaj / 13:38, 17. februar

Sem kadil, nikoli več!
Individualni programi opuščanja kajenja so korak v pravo smer, podpiram !!

Nov butični hotel na Jezerskem / 13:18, 15. februar

Upajmo, da bo skozi leta res zaživel. Mogoče lokacija ravno ne omogoča butični turizem; vsaj kar se tiče miru ob glavni cesti. Zanimivo, da ...

Odstopil zaradi tatvine / 11:46, 15. februar

Kakšne bedarije se dogajajo v tej naši družbi?Kulturniška zvezda evidentno krade? Nagrajena sodomija! Žaljenje naroda, vsak mesec dober penz...