Sprejeli proračun

Po decembrskem prvem branju in možnosti, da svoje pripombe v javni obravnavi nanj dajo tudi občani, so v Šenčurju ob koncu januarja sprejeli proračun za leto 2019.

Šenčur – »Proračun je vreden 13,3 milijona evrov. Čeprav je bilo nekaj predlogov svetnikov za povečanje postavk, pa v drugem branju niso vložili nobenega amandmaja. Pač pa sem dopolnilo o sofinanciranju nakupa avtomobila za Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj vložil jaz in svetniki so ga potrdili,« je po seji občinskega sveta povedal župan Ciril Kozjek.

V proračunu je 8,4 milijona evrov, torej skoraj 63 odstotkov proračuna, namenjenih naložbam. V gradnjo namakalnega sistema za kmetijstvo bodo vložili 1,7 milijona evrov, kot pravi župan, gradbeno dovoljenje za prvo fazo že imajo. Pri tej naložbi sicer čakajo evropski denar, Evropa namreč namenja po sedem tisoč evrov za hektar kmetijskega zemljišča. Znaten del proračunskega denarja, 2,5 milijona evrov (od sicer 4,3 milijona skupne vrednosti investicije), namenjajo gradnji kanalizacije in ostale infrastrukture na območju Trboj in Žerjavke. Več kot 450 tisočakov bo šlo za ureditev športne infrastrukture (za umetno travo v »balonu«, zamenjavo luči v športnem parku in dvorani za varčnejše), okoli sedemsto tisočakov namenjajo Blagneči hiši (pričakujejo, da bodo lahko začeli obnavljati stari objekt), v delu pa imajo tudi več projektov, za katere bodo potrebovali več kot 260 tisočakov proračunskega denarja, gre pa pretežno za projektiranje kanalizacije v naseljih Voklo in Prebačevo. Proračun predvideva tudi vlaganje v novo gasilsko opremo, letos sta na vrsti gasilski avto za prostovoljne gasilce v Vogljah in črpalka na Olševku. Nekaj več denarja, kot je bilo predvideno ob prvem branju, bodo namenili kmetijstvu, saj znova računajo na sofinanciranje udeležbe kmetov in podjetnikov iz občine Šenčur na komendskem sejmu.

V Šenčurju na nepovratna sredstva računajo še za obnovo Krvavškega vodovoda skupaj z drugimi občinami (nosilka projekta je Občina Cerklje), čakajo pa še na odločitev države glede uredbe o območjih aglomeracije, ki bi jim omogočila črpanje evropskih sredstev za odvajanje in čiščenje odpadnih voda na južnem delu občine.

Na januarski seji so izdali tudi soglasje k osnutku besedila pravnega posla za prodajo zemljišča na območju med regionalno cesto in avtocesto za t. i. deteljico. Ceno so znižali in pričakujejo, da bodo zdaj zemljišča lažje prodali. S kupnino namreč želijo kupiti drugo zemljišče v bližini šole in vrtca, kjer bi gradili dom za starejše občane, je povedal župan Kozjek. Tokrat so svetniki na občinsko upravo naslovili tudi vrsto pobud, od prevozov otrok, upravljanja športne infrastrukture, prenove občinske spletne strani, financiranja delovanja mladine do miklavževanja. Občinski svet pa je sprejel še letni načrt svojega dela, sestal se bo na osmih sejah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 68 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

4/19

sobota

4/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)

Za naravi prijazen turizem / 13:51, 19. september

"Za naravi prijazen turizem"-----------------------------Naravi prijaznega turizma ni. Turizem je škodljiv.Posledice turizma so za naravo ka...

Spomin na požig Kokre / 09:46, 19. september

Kokrjani se vedno cakamo na opravicilo tistih naslednikov revolucije, ki so z namerno provokacijo, ubojem soferja kamiona, ki je prevazal sa...

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */