Osumljena Ljubljančana sta denar od prodane droge trošila za razkošno življenje, je povedal šef gorenjskih kriminalistov Primož Donoša. / Foto: Gorazd Kavčič

Delovala enako kot združba

Gorenjski kriminalisti so v pripor spravili mlada Ljubljančana, ki sta preko svoje mreže preprodajalcev in kurirja na Gorenjskem, v Ljubljani in v Avstriji preprodajala heroin in kokain.

Kranj – Gorenjski kriminalisti so prejšnji teden zaradi preprodaje heroina in kokaina na Gorenjskem, v Ljubljani in tudi sosednji Avstriji aretirali Ljubljančana, stara 23 in 24 let. Ovadili so ju zaradi sumov več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, za kar je zagrožena kazen od treh do petnajstih let zapora. Kranjski preiskovalni sodnik je v četrtek po opravljenem zaslišanju za oba odredil pripor.

Osumljenca naj bi po ugotovitvah kriminalistov v lanskem letu drugim preprodajalcem najmanj enajstkrat preprodala ali ponudila v preprodajo kokain in heroin v različnih količinah, od petdeset gramov do sedem kilogramov. V enem primeru sta prodala štiri kilograme heroina, ki je bil vreden okoli 36 tisoč evrov. »Kriminalistična preiskava je potekala dlje časa, saj smo osumljenca, ki živita na območju Ljubljane, pod drobnogled vzeli že lani, ker sta prodajala drogo na Gorenjskem, v Ljubljani in v Avstriji. V preiskavi smo ugotovili, da sta izvršila več kaznivih dejanj, povezanih s prepovedano drogo, saj sta preprodajala heroin in kokain. Droga je v Slovenijo prišla iz tujine, tukaj pa sta jo preko svoje vzpostavljene mreže preprodajalcev plasirala na trg,« je razložil Primož Donoša, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Kranj. Pri dveh osumljencih je sicer težko govoriti o združbi, a način njunega dela s svojo mrežo nižje rangiranih preprodajalcev in kurirjem, ki je zanju zaključeval predajo droge, je bil primerljiv z delovanjem organiziranih združb, je poudaril Donoša.

V hišnih preiskavah so osumljencema zasegli skoraj pet kilogramov heroina, okoli 240 gramov kokaina in imitacijo pištole Beretta. Ob tem je Donoša za primerjavo razložil, da odvisnik za normalno preživetje potrebuje okoli 0,4 grama heroina na dan. Na slovenskem tržišču je sicer kilogram heroina po grobi oceni policije vreden okoli 16 tisoč evrov, kokain pa je še dražji – okoli 40 tisoč evrov na kilogram. »Osumljenca sta denar, pridobljen s preprodajo, namenjala za nadstandardno oz. razkošno življenje. To pomeni avtomobile višjega cenovnega razreda, povečale so se jima osebne potrebe, tudi pri stanovanjih in načinu življenja sta izkazovala, da imata kar nekaj pod palcem,« je še povedal šef gorenjskih kriminalistov.

Oddajte svoj komentar

Kranj °

pretežno jasno
vlažnost: %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

1/22

ponedeljek

8/12

torek

9/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 22. april 2019

Maistrov Zavrh v Slovenskih goricah

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. april 2019

Medgeneracijske prireditve

GLASBA / Bled, 22. april 2019

Velikonočni koncert Carmen manet

PRIREDITVE / Kokrica, 22. april 2019

Sekanje pirhov

GLASBA / Radovljica, 22. april 2019

Koncert zbora Gimnazije Kranj

GLASBA / Bled, 22. april 2019

Koncert Carmen manet

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. april 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Šola vedeževanja iz ciganskih kart / 15:26, 18. april

Meni so rekli, da Ciganu ne smem reči Cigan. To so Romi. Šlogarca je potem Romka ali Romkinja. A karte pa ostajajo ciganske? Ižke Cigane tud...

Branja drevesom / 06:41, 18. april

Nade wszystko należy r?wnież pamiętać, że liposukcja to nie metoda odchudzania, a już na pewno nie metoda trwała w efektach – tłuszcz.Grzego...

Branja drevesom / 20:14, 17. april

Wojciechowski
Ti boš bukvam in macesnom menda recitiral poljske domoljubne pesmice?

Najditelja znova na Mežakli / 20:05, 17. april

Največ bi naredu tvoj fotr preden te je delal, da bi odskoču !

Najditelja znova na Mežakli / 18:26, 17. april

Da ne boš mislu, da imam kaj prot teb.
Evo dokaza:
me je bralka Glasa vprašala, če sem prepričan, da te ni meteorit vsaj oplazil, sem ji rekel, da bi te, če ne bi odskoču.

Najditelja znova na Mežakli / 17:35, 17. april

Hehe, majmun, tud smešen nis, si pa korajžen, to pa, ampak tkole s fejk imeni na netu se to da ane..

Najditelja znova na Mežakli / 16:19, 17. april

Kar nekaj bralcev Glasa me je vprašalo, če je meteorit mogoče slučajno zadel Primoža?
Sem rekel, da ne, da ima to prirojen.