Osumljena Ljubljančana sta denar od prodane droge trošila za razkošno življenje, je povedal šef gorenjskih kriminalistov Primož Donoša. / Foto: Gorazd Kavčič

Delovala enako kot združba

Gorenjski kriminalisti so v pripor spravili mlada Ljubljančana, ki sta preko svoje mreže preprodajalcev in kurirja na Gorenjskem, v Ljubljani in v Avstriji preprodajala heroin in kokain.

Kranj – Gorenjski kriminalisti so prejšnji teden zaradi preprodaje heroina in kokaina na Gorenjskem, v Ljubljani in tudi sosednji Avstriji aretirali Ljubljančana, stara 23 in 24 let. Ovadili so ju zaradi sumov več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, za kar je zagrožena kazen od treh do petnajstih let zapora. Kranjski preiskovalni sodnik je v četrtek po opravljenem zaslišanju za oba odredil pripor.

Osumljenca naj bi po ugotovitvah kriminalistov v lanskem letu drugim preprodajalcem najmanj enajstkrat preprodala ali ponudila v preprodajo kokain in heroin v različnih količinah, od petdeset gramov do sedem kilogramov. V enem primeru sta prodala štiri kilograme heroina, ki je bil vreden okoli 36 tisoč evrov. »Kriminalistična preiskava je potekala dlje časa, saj smo osumljenca, ki živita na območju Ljubljane, pod drobnogled vzeli že lani, ker sta prodajala drogo na Gorenjskem, v Ljubljani in v Avstriji. V preiskavi smo ugotovili, da sta izvršila več kaznivih dejanj, povezanih s prepovedano drogo, saj sta preprodajala heroin in kokain. Droga je v Slovenijo prišla iz tujine, tukaj pa sta jo preko svoje vzpostavljene mreže preprodajalcev plasirala na trg,« je razložil Primož Donoša, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Kranj. Pri dveh osumljencih je sicer težko govoriti o združbi, a način njunega dela s svojo mrežo nižje rangiranih preprodajalcev in kurirjem, ki je zanju zaključeval predajo droge, je bil primerljiv z delovanjem organiziranih združb, je poudaril Donoša.

V hišnih preiskavah so osumljencema zasegli skoraj pet kilogramov heroina, okoli 240 gramov kokaina in imitacijo pištole Beretta. Ob tem je Donoša za primerjavo razložil, da odvisnik za normalno preživetje potrebuje okoli 0,4 grama heroina na dan. Na slovenskem tržišču je sicer kilogram heroina po grobi oceni policije vreden okoli 16 tisoč evrov, kokain pa je še dražji – okoli 40 tisoč evrov na kilogram. »Osumljenca sta denar, pridobljen s preprodajo, namenjala za nadstandardno oz. razkošno življenje. To pomeni avtomobile višjega cenovnega razreda, povečale so se jima osebne potrebe, tudi pri stanovanjih in načinu življenja sta izkazovala, da imata kar nekaj pod palcem,« je še povedal šef gorenjskih kriminalistov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

zmerno oblačno
vlažnost: 84 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/13

sreda

-3/13

četrtek

-1/15

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, Šenčur, Preddvor, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranjska Gora, 20. februar 2019

Peka kruha z drožmi

PREDAVANJA / Preddvor, 20. februar 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 20. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Kokrica, 20. februar 2019

Kako se spoprijeti s stresom

PREDAVANJA / Kokrica, 20. februar 2019

Božja moč v gospodovi večerji

 

 
 

 

 
 
 

Kam so izpuhteli dobri nameni devetletke / 15:21, 20. februar

Ne vem, a se samo meni zdi, da so v šolstvu pomembna samo delovna mesta, otroc pa kakor nujno zlo.Dolg sem že na svetu, ampak pozitivnega uč...

Žrtve za svobodo / 12:25, 20. februar

Lep govor. Dokaz, da smo Slovenci slab gospodar.

Posekali so drevesa / 19:35, 19. februar

Menim, da je to prav! To drevo na sliki, če pade, poškoduje objekt. Zatorej bi moralo veljati pravilo, drevo ob objektu, je lahko visoko samo toliko kot je oddaljeno od objekta.

Žrtve za svobodo / 16:05, 19. februar

Govornik Viktor Zadnik za oceno odlično!
Takle mamo ja, žal...
Sicer pa večna slava junakom padlim za domovino !!

Denar za podvoz v Lescah / 15:53, 19. februar

Tega je pa kar veliko. Ja, premalo je bilo narejenega zadnjih 10, 15 let! Pogrešam pa kar nekaj zadev. Parkiranje pred Starim mestom oz. Gra...

Zmagala sta Zala Kralj / 13:40, 17. februar

Tole so po moje namerno izbral, da nas dokončno fu*nejo ven iz te kuhinje!

Kadim, pa kaj / 13:38, 17. februar

Sem kadil, nikoli več!
Individualni programi opuščanja kajenja so korak v pravo smer, podpiram !!