Občinstvo v polni dvorani Radovljiške graščine je z navdušenjem spremljalo koncert, ki so ga pripravili učitelji Glasbene šole Radovljica. / Foto: Tina Dokl

Tokrat so učili z zgledom

Učitelji Glasbene šole Radovljica so na koncertu navdušili polno dvorano Radovljiške graščine.

Radovljica – Prejšnjo sredo so učenci in učitelji Glasbene šole Radovljica za en večer zamenjali vloge. Na oder slikovite Baročne dvorane v Radovljiški graščini so tokrat stopili učitelji, učenci, njihovi starši in številni drugi glasbeni navdušenci pa so jih poslušali. In bilo je kaj slišati! Učitelji so pripravili zares pester program in v zanimivih, raznolikih zasedbah pokazali, da niso le potrpežljivi pedagogi, ki mlade učijo glasbenih osnov ter jih spodbujajo in usmerjajo pri nadaljnjem glasbenem razvoju, temveč predvsem odlični glasbeniki, ki uživajo v muziciranju in znajo navdušiti občinstvo.

Pianist Marko Stajnko se je predstavil s kar tremi lastnimi skladbami: In the moment of perfection, Improvizacija v H in Bright Song. Violinistki Vanja Stare Vinkovič in pianistka Tamara Krajnc Stepišnik so zaigrale Pet sklabd za dve violini in klavir Dmitrija Šostakoviča, klavirski duo Ravi Shrestha in Zoran Kaličanin je nastopil z Domeniconijevo Circus Music, sopranistka Mojca Bedenik je ob spremljavi Mitja Jeršiča (harmonika), Roka Felicijana (klarinet) in Ravija Shresthe (kitara) zapela slovensko ljudsko Roža na vrtu, duo harmonik Gašper Primožič in Žan Legat pa sta med poslušalce pripeljala strast Tanga Igorja Stravinskega.

Liza Hawlina Prešiček (flavta), Lucija Verdnik (klavir), Mitja Jeršič (bas kitara) in Martin Janežič (tolkala) so navdušili s svežino suite za flavto in jazz trio Irlandaise C. Bollinga, zadnja točka na programu skladba Adios Nonino Astorja Piazzolle pa je poslušalce zapeljala z milino in strastjo, da bi čarovnije mojstra argentinskega tanga v izvedbi Lucije Verdnik (klavir), Roka Felicijana (klarinet), Mitje Jeršiča (bas harmonika) Ravija Shresthe (kitara) in Žana Legata (bandoneon) lahko poslušali še dolgo v noč.

A se večer v zadovoljstvo številnega občinstva s koncem zadnje točke na programu še ni končal. Ravnatelj Marko Možina je s posebnim navdušenjem za konec na oder pripeljal še presenečenje večera: Matevža Šaleharja in Martina Janežiča, ki sta s skokom v sodobno popularno glasbo prepričljivo pokazala, da meje v umetnosti, kadar je ta iskrena, izvirna in prepričljiva, pač ne obstajajo. Učenci so se tako imeli možnost na najbolj pristen in prepričljiv način naučiti, kaj je glasba in kam jih (lahko) pripelje resno ukvarjanje z njo. Starši in drugi, ki so sedeli med občinstvom, pa priložnost, da uživajo v dragocenih trenutkih sproščenega muziciranja nastopajočih, ki so bili tokrat še mnogo več kot samo učitelji glasbe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

jasno
vlažnost: 59 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

2/21

sobota

2/23

nedelja

2/21

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 20. april 2019

Blagoslov jedi

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. april 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. april 2019

Blagoslov jedi

PREDAVANJA / Kranj, 20. april 2019

Proučevanje Svetega pisma

PRIREDITVE / Sv. Jošt nad Kranjem, 21. april 2019

Velika noč na Sv. Joštu

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. april 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Šenčur, 22. april 2019

Maistrov Zavrh v Slovenskih goricah

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. april 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Šola vedeževanja iz ciganskih kart / 15:26, 18. april

Meni so rekli, da Ciganu ne smem reči Cigan. To so Romi. Šlogarca je potem Romka ali Romkinja. A karte pa ostajajo ciganske? Ižke Cigane tud...

Branja drevesom / 06:41, 18. april

Nade wszystko należy r?wnież pamiętać, że liposukcja to nie metoda odchudzania, a już na pewno nie metoda trwała w efektach – tłuszcz.Grzego...

Branja drevesom / 20:14, 17. april

Wojciechowski
Ti boš bukvam in macesnom menda recitiral poljske domoljubne pesmice?

Najditelja znova na Mežakli / 20:05, 17. april

Največ bi naredu tvoj fotr preden te je delal, da bi odskoču !

Najditelja znova na Mežakli / 18:26, 17. april

Da ne boš mislu, da imam kaj prot teb.
Evo dokaza:
me je bralka Glasa vprašala, če sem prepričan, da te ni meteorit vsaj oplazil, sem ji rekel, da bi te, če ne bi odskoču.

Najditelja znova na Mežakli / 17:35, 17. april

Hehe, majmun, tud smešen nis, si pa korajžen, to pa, ampak tkole s fejk imeni na netu se to da ane..

Najditelja znova na Mežakli / 16:19, 17. april

Kar nekaj bralcev Glasa me je vprašalo, če je meteorit mogoče slučajno zadel Primoža?
Sem rekel, da ne, da ima to prirojen.