Občinstvo v polni dvorani Radovljiške graščine je z navdušenjem spremljalo koncert, ki so ga pripravili učitelji Glasbene šole Radovljica. / Foto: Tina Dokl

Tokrat so učili z zgledom

Učitelji Glasbene šole Radovljica so na koncertu navdušili polno dvorano Radovljiške graščine.

Radovljica – Prejšnjo sredo so učenci in učitelji Glasbene šole Radovljica za en večer zamenjali vloge. Na oder slikovite Baročne dvorane v Radovljiški graščini so tokrat stopili učitelji, učenci, njihovi starši in številni drugi glasbeni navdušenci pa so jih poslušali. In bilo je kaj slišati! Učitelji so pripravili zares pester program in v zanimivih, raznolikih zasedbah pokazali, da niso le potrpežljivi pedagogi, ki mlade učijo glasbenih osnov ter jih spodbujajo in usmerjajo pri nadaljnjem glasbenem razvoju, temveč predvsem odlični glasbeniki, ki uživajo v muziciranju in znajo navdušiti občinstvo.

Pianist Marko Stajnko se je predstavil s kar tremi lastnimi skladbami: In the moment of perfection, Improvizacija v H in Bright Song. Violinistki Vanja Stare Vinkovič in pianistka Tamara Krajnc Stepišnik so zaigrale Pet sklabd za dve violini in klavir Dmitrija Šostakoviča, klavirski duo Ravi Shrestha in Zoran Kaličanin je nastopil z Domeniconijevo Circus Music, sopranistka Mojca Bedenik je ob spremljavi Mitja Jeršiča (harmonika), Roka Felicijana (klarinet) in Ravija Shresthe (kitara) zapela slovensko ljudsko Roža na vrtu, duo harmonik Gašper Primožič in Žan Legat pa sta med poslušalce pripeljala strast Tanga Igorja Stravinskega.

Liza Hawlina Prešiček (flavta), Lucija Verdnik (klavir), Mitja Jeršič (bas kitara) in Martin Janežič (tolkala) so navdušili s svežino suite za flavto in jazz trio Irlandaise C. Bollinga, zadnja točka na programu skladba Adios Nonino Astorja Piazzolle pa je poslušalce zapeljala z milino in strastjo, da bi čarovnije mojstra argentinskega tanga v izvedbi Lucije Verdnik (klavir), Roka Felicijana (klarinet), Mitje Jeršiča (bas harmonika) Ravija Shresthe (kitara) in Žana Legata (bandoneon) lahko poslušali še dolgo v noč.

A se večer v zadovoljstvo številnega občinstva s koncem zadnje točke na programu še ni končal. Ravnatelj Marko Možina je s posebnim navdušenjem za konec na oder pripeljal še presenečenje večera: Matevža Šaleharja in Martina Janežiča, ki sta s skokom v sodobno popularno glasbo prepričljivo pokazala, da meje v umetnosti, kadar je ta iskrena, izvirna in prepričljiva, pač ne obstajajo. Učenci so se tako imeli možnost na najbolj pristen in prepričljiv način naučiti, kaj je glasba in kam jih (lahko) pripelje resno ukvarjanje z njo. Starši in drugi, ki so sedeli med občinstvom, pa priložnost, da uživajo v dragocenih trenutkih sproščenega muziciranja nastopajočih, ki so bili tokrat še mnogo več kot samo učitelji glasbe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

9/18

ponedeljek

11/20

torek

9/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

OBVESTILA / Visoko, 23. september 2019

Vpis gledališkega abonmaja

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Prej bi dobila moža kot sopotnika / 12:08, 23. september

"Nekdo si je zaželel celo fotografije v kopalkah"
----------------
Tole sem razumel kot satitiro.
Torej, tudi jaz bi žele fotografijo v kopalkah, plus, da mi vse plačate.

Spreten voznik / 10:33, 23. september

Avstrijci ali Italijani bi zgradili že pred desetletji gondolo na Vršič in predor pod Vršičem. Slovenci so bolj za planšarije in ponujanje kislega mleka in sira.

Spreten voznik / 09:30, 23. september

Če mene vprašate, je tole mrcvarjenje busa in zapiranje prometa z dolgim turističnim avtobusom ena velika bedarija. Enako tako se cjazi ARRI...

Vprašanja o volkovih / 09:13, 23. september

Gaspa, preveč vprašanj za Ljubljano. V Ljubljani so volkovi in medvedi v kletkah, veste. Hribovske vasi so pa predaleč od Ljubljane, da bi v...

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 17:27, 22. september

Se strinjam z vami Deželan.
Premestitev na južno mejo, da se za ene pol leta umakne iz Kranja.
Nora kazen je to glede na bankirje in drugo svojat pri koritu!

Ne bodi tak kot krava ... / 17:23, 22. september

Boljš je tale:

POZOR MINE !

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!