Zahvala Kliniki Golnik

Diagnoza rak na pljučih v napredujočem stanju z metastazami na jetrih in kosteh je udarila kot strela z jasnega. Boleče in dokončno. Ne samo za nas, domače, pač pa tudi vse tiste prijatelje, plesalke in plesalce, ki so cenili Alešev talent pri izbiri glasbe.

Še zadnji dan preteklega leta je brat Aleš, ki je bil DJ desetletja, najprej v Festivalni dvorani v Ljubljani, kasneje na Ljubljanskem gradu, Viru, Hruščici, popeljal zveste plesalce novemu letu naproti. Nihče ni slutil, da bo to zadnji ples po izboru njegove glasbe.

Koliko večerov je s svojim pretanjenim občutkom za ples in s svojo glasbo polepšal, razveselil in popeljal ljubitelje plesa v čudovite ritme. Koliko znanstev, ljubezni, prijateljstev se je rodilo v teh prelepih večerih, ne bomo nikoli izvedeli. Vedno nasmejan in zabaven se je priljubil vsem, ki so se vrteli ob njegovih zvokih.

Zaradi zelo slabega stanja so brata Aleša 11. januarja 2019 sprejeli na Kliniki Golnik. Glede na hitro napredujočo bolezen in njegovo nemoč nama je bilo s svakinjo dano, da sva Aleša spremljali v njegovih zadnjih dnevih, mu s svojo prisotnostjo, nežnostjo, božanjem lajšali težke trenutke. Niti za trenutek ni bil sam.

Ob tem daljšem uvodu bi se s svakinjo radi zahvalili celotnemu osebju oddelka 300 Klinike Golnik, za njihovo neizmerno požrtvovalnost, pripravljenost, toplino in empatijo do bolnika kot tudi do naju, ki sva bili ob njem. Bili smo deležni toliko pozornosti, da sva komaj verjeli, da se nam to dogaja. Namestitev, ki nam je bila na voljo, nama je omogočila, da sva bili v Aleševi bližini ves čas in je bilo njegovo odhajanje zaradi najine bližine lažje. Težko je zapisati, kakšno olajšanje je bilo za naju, da sva bili lahko z njim. Bili sva tam, do zadnjega. Iskrena hvaležnost za to možnost naju preplavlja za vse in vsak dan z njim. Prepričani sva, da je bilo olajšanje tudi za Aleša, saj se je zavedal najine bližine. Bil je pomirjen, vdan in hvaležen za vse. Ni ga bilo strah. Nikoli ni potarnal, s sestrami in z zdravnico se je, čeprav s šibkim glasom, celo pošalil.

Ne moreva mimo tega, da se z velikim občudovanjem pokloniva osebju oddelka 300 za pljučne bolezni in alergijo, predvsem vsem ekipam medicinskih sester – žal veva le za nekaj imen (Špela, Karmen, Lidija), a vsekakor ne bi radi preskočili nobene, ki so skrbele zanj, za njihovo nesebično pomoč. Zahvala zdravnici dr. med. Mihaeli Zidarn, spec. interne medicine, ki je brata spremljala s svojo strokovnostjo in veliko mero empatije, farmakologinji in celotnemu povezovalnemu timu. Prav tako se zahvaljujeva dr. med. Nisseri Bajrović, spec. int. med., za pogovor in skrb. Nikakor ne moreva izpustiti in se morava zahvaliti tudi vsem negovalkam, čistilkam ... Svoje delo res dobro opravljajo. Predvsem pa navdušuje njihova medsebojna povezanost, natančnost, obveščenost in predanost delu.

V nedeljo, 20. januarja 2019, se je Aleš poslovil in odplesal svoj zadnji ples zvezdicam naproti. Verjameva, da z najlepšo glasbo sveta.

Najina želja s to zahvalo je, da bi bil vsak človek v podobnem položaju deležen takšne možnosti in bi imeli še več tako prijaznih bolnišnic, ki bi to posnemale.

Bravo Golnik, predvsem oddelek 300, ki sva ga midve spoznali. Naj vam bo ta zahvala spodbuda za delo naprej, vam, ki to berete, in vsem nam pa včasih premislek o tem, kakšno čudovito delo opravljate.

Neizmerno hvaležni Barbara Hočevar in Blažka Škorc

Oddaj svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/9

ponedeljek

-1/12

torek

-5/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

 

 

PRIREDITVE / Poženik, 13. februar 2024

Veselo pustno rajanje

PRIREDITVE / Podnart, 14. februar 2024

Ljubezen in mir

IZLETI / Kranj, 22. februar 2024

Druženje ob dnevu žena

OBVESTILA / Kranj, 24. februar 2024

Zbor članov MDI Kranj

IZLETI / Kranj, 15. marec 2024

Pohodna Andaluzija

IZLETI / Kranj, 29. marec 2024

Na jadranske otoke

 

 
 

 

 
 
 

Pišem županu / 10:37, 12. februar

Ne radi odgovarjajo na neprijetna vprašanja kot tale:Spoštovani g.župan in sodelavec, prosimo vas za razjasnitev vaše zaposlitve v Železniča...

Pišem županu / 10:35, 12. februar

Ne radi odgovarjajo na neprijetna vprašanja kot tale:Spoštovani g.župan in sodelavec, prosimo vas za razjasnitev vaše zaposlitve v Železniča...

Nasprotujejo trasi obvoza / 06:31, 11. februar

Ko se gredo otroci gradbince.

Ministrica Švarc Pipan (še) ne razmišlja o odstopu / 08:48, 8. februar

Za časa korone sem bil na bolniški, vrstilo se je kar eno za drugim. Vse sem prebrodil, hvala Bogu. Tudi Slovenija je prebrodila epidemijo s...

Ministrica Švarc Pipan (še) ne razmišlja o odstopu / 07:53, 8. februar

Tanja, Golob, Dominika... to je najboljše kar ima Slovenija. Vse drugega bo samo slabše. SDS je pa sploh katastrofa kar so počeli med Corona krizo.

Ministrica Švarc Pipan (še) ne razmišlja o odstopu / 09:23, 7. februar

Vsak se lahko vpraša, madonca, pa kva sm jest volu? Danes seveda ga ni, da bi se pohvalil, da je volil holoba, niti tanje. Ja, sem pa ziher,...

Ministrica Švarc Pipan (še) ne razmišlja o odstopu / 16:42, 3. februar

Noro, kakšna tolpa kriminalcev trenutno vlada SLO !!