Bor Pavlovčič se je na domači skakalnici izkazal s sobotno zmago in nedeljskim drugim mestom. / Foto: Tina Dokl

Odličen na domači skakalnici

Bloudkova velikanka je gostila dve tekmi celinskega pokala, izkazal pa se je zlasti član domačega kluba Rateče Planica Bor Pavlovčič, ki je v soboto zmagal, v nedeljo pa je osvojil drugo mesto.

Planica – Minuli konec tedna je bil uspešen za naše smučarje skakalce. Na tekmi svetovnega pokala v japonskem Sapporu je Timi Zajc prvič v karieri skočil na zmagovalni oder, saj ga je v nedeljo premagal le Avstrijec Stefan Kraft. Timi je bil na sobotni tekmi šesti, zelo solidni pa so bili oba dneva tudi ostali naši, saj so na sobotni tekmi točke osvojili še Žiga Jelar, Anže Semenič, Anže Lanišek, Domen Prevc, v nedeljo pa je brez novih točk ostal le Jelar. Že ta konec tedna sledijo poleti v Oberstdorfu.

Na tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v romunskem Rašnovu je Nika Križnar v soboto osvojila odlično peto mesto, v nedeljo pa je bila šesta. Svetovni pokal za ženske se bo konec tedna nadaljeval v Hinzenbachu.

Druga liga v Planici

Na Bloudkovi velikanki v Planici pa sta bili konec tedna dve tekmi celinskega pokala. Navijače je v soboto razveselil zlasti član domačega kluba Rateče Planica Bor Pavlovčič, ki je zmagal s skokoma dolgima 135,5 in 138,5 metra. Drugo mesto je osvojil Norvežan Andreas Granerud Buskum, na tretjo stopničko pa je stopil Jurij Tepeš. Uspeh so dopolnili še Andraž Pograjc, Rok Justin, Jaka Hvala in Nejc Dežman, ki so se zvrstili do 11. mesta.

Tudi na nedeljski tekmi so naši skakalci prikazali nekaj odličnih skokov. Znova je bil najboljši Bor Pavlovčič, ki je z najboljšo oceno finala s petega skočil na drugo mesto. V prvi seriji ga je ob odličnih pogojih odneslo kar do 145 metrov, kar je nov uradni rekord naprave, v finalu pa je skočil 134,5 metra. »V tem skoku sem zelo užival. Poskusil sem narediti telemark, a ni šlo, saj sem padel kar iz višine. Mislim, da je bil odličen konec tedna,« je ob koncu planiškega tekmovanja povedal Pavlovčič.

Sicer pa je v nedeljo zmagal Nemec Martin Hamann, peto mesto je osvojil Andraž Pograjc, Jurij Tepeš je bil sedmi, Rok Justin pa deseti. Do točk so prišli tudi Nejc Dežman na 14., Jaka Hvala na 16., Cene Prevc na 17. in Matevž Samec na 28. mestu. Celinski pokal se bo čez dva tedna nadaljeval v Iron Mountainu.

Odlični mladinci

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju so na ekipni tekmi naši mladi skakalni upi osvojili bronasto medaljo. Aljaž Osterc, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Žak Mogel so namreč zaostali le za Norvežani in Nemci. Mladinski prvaki so postali Nemci, srebro pa so osvojili Norvežani.

Med dekleti so naše branile lansko zlato medaljo. Pia Mazi, Jerneja Repinc Zupančič, Katra Komar in Jerneja Brecl pa pričakovano niso bile najboljše, so pa osvojile peto mesto. Peto mesto so naši mladi upi osvojili tudi na mešani ekipni tekmi. Za Slovenijo so nastopali Katra Komar, Aljaž Osterc, Jerneja Brecl in Žak Mogel.

Oddajte svoj komentar

Kranj 28°

delno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

15/30

torek

17/33

sreda

18/35

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Gozd - Martuljek, 25. junij 2019

Izlet na Sv. Višarje

PRIREDITVE / Štefanja Gora, Šenčur, 25. junij 2019

Palačinke na Šenturški Gori

PRIREDITVE / Gorje, 25. junij 2019

Ob začetku poletne sezone

IZLETI / Naklo, 25. junij 2019

Kolesarjenje po občini Naklo

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

 

 
 

 

 
 
 

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !

Krvava zarja naznanila gorje / 08:14, 25. junij

Ja Franc, imate prav :) Danes vse to imamo, predvsem pa je pred nami svetla prihodnost, sploh za mlade družine, ti se še posebej lahko vese...

Iz Predoselj v Južno Afriko / 21:45, 24. junij

Pohvalno, da se je gospa odločila dati v hrambo muzeju ker bi bilo škoda, da bi to obležalo nekje v omari.

Tržičani mu rečejo kar grad / 21:26, 24. junij

Piše, kaj pa grad jutri? Neka Tržičanka je v svoji magistrski nalogi vizualno predstavila projekt tržiške knjižnice. Pija Japelj skoraj sos...

Krvava zarja naznanila gorje / 18:41, 24. junij

G. Primož, Anamarija in vsem podobnega mišljenja. Nacizem je zamenjal komunizem. Tega mnogi ne morete in nočete sprejeti. Ne morete sprejeti...

Začenjajo se počitnice / 18:34, 24. junij

Zaradi takega šolstva, ki vzpodbuja povprečnost , smo bili v socializmu, smo in bomo v socializmu.Naše šolstvo štanca. Štanca nezaposljive k...