Bor Pavlovčič se je na domači skakalnici izkazal s sobotno zmago in nedeljskim drugim mestom. / Foto: Tina Dokl

Odličen na domači skakalnici

Bloudkova velikanka je gostila dve tekmi celinskega pokala, izkazal pa se je zlasti član domačega kluba Rateče Planica Bor Pavlovčič, ki je v soboto zmagal, v nedeljo pa je osvojil drugo mesto.

Planica – Minuli konec tedna je bil uspešen za naše smučarje skakalce. Na tekmi svetovnega pokala v japonskem Sapporu je Timi Zajc prvič v karieri skočil na zmagovalni oder, saj ga je v nedeljo premagal le Avstrijec Stefan Kraft. Timi je bil na sobotni tekmi šesti, zelo solidni pa so bili oba dneva tudi ostali naši, saj so na sobotni tekmi točke osvojili še Žiga Jelar, Anže Semenič, Anže Lanišek, Domen Prevc, v nedeljo pa je brez novih točk ostal le Jelar. Že ta konec tedna sledijo poleti v Oberstdorfu.

Na tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v romunskem Rašnovu je Nika Križnar v soboto osvojila odlično peto mesto, v nedeljo pa je bila šesta. Svetovni pokal za ženske se bo konec tedna nadaljeval v Hinzenbachu.

Druga liga v Planici

Na Bloudkovi velikanki v Planici pa sta bili konec tedna dve tekmi celinskega pokala. Navijače je v soboto razveselil zlasti član domačega kluba Rateče Planica Bor Pavlovčič, ki je zmagal s skokoma dolgima 135,5 in 138,5 metra. Drugo mesto je osvojil Norvežan Andreas Granerud Buskum, na tretjo stopničko pa je stopil Jurij Tepeš. Uspeh so dopolnili še Andraž Pograjc, Rok Justin, Jaka Hvala in Nejc Dežman, ki so se zvrstili do 11. mesta.

Tudi na nedeljski tekmi so naši skakalci prikazali nekaj odličnih skokov. Znova je bil najboljši Bor Pavlovčič, ki je z najboljšo oceno finala s petega skočil na drugo mesto. V prvi seriji ga je ob odličnih pogojih odneslo kar do 145 metrov, kar je nov uradni rekord naprave, v finalu pa je skočil 134,5 metra. »V tem skoku sem zelo užival. Poskusil sem narediti telemark, a ni šlo, saj sem padel kar iz višine. Mislim, da je bil odličen konec tedna,« je ob koncu planiškega tekmovanja povedal Pavlovčič.

Sicer pa je v nedeljo zmagal Nemec Martin Hamann, peto mesto je osvojil Andraž Pograjc, Jurij Tepeš je bil sedmi, Rok Justin pa deseti. Do točk so prišli tudi Nejc Dežman na 14., Jaka Hvala na 16., Cene Prevc na 17. in Matevž Samec na 28. mestu. Celinski pokal se bo čez dva tedna nadaljeval v Iron Mountainu.

Odlični mladinci

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju so na ekipni tekmi naši mladi skakalni upi osvojili bronasto medaljo. Aljaž Osterc, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Žak Mogel so namreč zaostali le za Norvežani in Nemci. Mladinski prvaki so postali Nemci, srebro pa so osvojili Norvežani.

Med dekleti so naše branile lansko zlato medaljo. Pia Mazi, Jerneja Repinc Zupančič, Katra Komar in Jerneja Brecl pa pričakovano niso bile najboljše, so pa osvojile peto mesto. Peto mesto so naši mladi upi osvojili tudi na mešani ekipni tekmi. Za Slovenijo so nastopali Katra Komar, Aljaž Osterc, Jerneja Brecl in Žak Mogel.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

jasno
vlažnost: 89 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/17

petek

-1/20

sobota

1/21

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 22. marec 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Visoko, 22. marec 2019

Mamina ljubezen

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 23. marec 2019

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

PRIREDITVE / Bled, 23. marec 2019

Dan črnega teloha

GLASBA / Kranj, 23. marec 2019

Slavko Ivančić v Klubaru

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Cerklje, 23. marec 2019

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

 

 
 

 

 
 
 

Ni svobode brez varnosti / 17:22, 21. marec

Večna slava herojem !!

Heta terja pol milijona evrov / 10:32, 21. marec

"Nikakor se ne želi okoriščati na račun pacientov......"
______________

Bumbarji lažnivi!!!

Heta terja pol milijona evrov / 22:10, 20. marec

Only in Slowenia !!

Od stenske slike do predpražnika / 12:09, 20. marec

g. Pintar, te laži ponavljate v nedogled..
Sicer pa to samo kaže na to kakšen frajer je bil Tito ! :)

Blagoslovili Tomosove mopede / 12:07, 20. marec

Tovarna Tomos v Kopru pa je propadla, a je bila blagoslovljena?

Od stenske slike do predpražnika / 10:41, 20. marec

+Oktobra 1940 v Zagrebu je Kardelj napovedal, 'da bodo šli komunisti v oborožen upor samo, če bodo imeli možnost za revolucijo in če bo to v...

Od stenske slike do predpražnika / 09:20, 20. marec

Slike človeka, ki je razumel balkanskega človeka. Razumel, da samo palica drži balkanca v mejah civilizacijskih norm. Vendar do te palice je...