Fraport bo ponovil razpis

Fraport Slovenija je zavrnil vseh šest ponudb za dograditev potniškega terminala, razpis bodo ponovili.

Zgornji Brnik – Družba Fraport Slovenija je zavrnila vseh šest prispelih ponudb za dograditev potniškega terminala na brniškem letališču. Kot je razvidno iz sklepa o zavrnitvi vseh prijav, so odločitev v Fraportu sprejeli na podlagi sklepa Državne revizijske komisije v zadevi druge cevi karavanškega predora, ki je pred časom vzbudila precej pozornosti javnosti.

Iz sklepa izhaja, da je po roku za oddajo ponudb nedopustno dopolnjevanje oz. spreminjanje ponudb v pogledu postavk oz. elementov, ki so gradniki cen na enoto, podanih v popisu del (kalkulativni elementi). Kot so še zapisali v sklepu, ki ga je sprejela družba, gre za »novost v praksi Državne revizijske komisije, s katero je bil naročnik (Fraport Slovenija, op. a.) seznanjen po roku za oddajo prijav v predmetnem postopku«.

Prav tako so bili tudi prijavitelji z novostjo seznanjeni šele po roku za oddajo prijav in je niso mogli upoštevati. Poleg tega so ugotovili tudi, da je razpisna dokumentacija nejasna v pogledu vprašanja, ali bi podani kalkulativni elementi morali obvezno izkazovati podane cene na enoto iz popisa del iz vsake prijave ob analizi cen.

Na Fraportu so se tako odločili, da ponovijo postopek javnega naročanja, pri čemer bodo postopek javnega naročanja ustrezno spremenili.

Na zdaj zavrnjen razpis so sicer prispele skupna prijava GIC gradnje in Elcoma, skupna prijava GP KRK iz Hrvaške in ljubljanskega CBE, skupna prijava podjetja Kolektor Koling in ljubljanskega CGP, skupna prijava Pomgrada in Gorenjske gradbene družbe, skupna prijava VG5 in Remonta ter prijava Strabaga.

Zaradi ponovitve razpisa na Fraportu pričakujejo nekajmesečni zamik začetka gradnje, vemdar pa naj bi bila zamuda precej krajša od tiste, ki bi se lahko zgodila, če bi se tudi v primeru gradnje potniškega terminala ponovila zgodba javnega razpisa za gradnjo druge cevi karavanškega predora.

Kljub nekajmesečni zamudi, na Fraportu Slovenija pričakujejo, da bo nov potniških terminal na Letališču Jožeta Pučnika dokončan sredi leta 2021.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

9/14

torek

10/21

sreda

10/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. april 2019

S slovarjem po planinskih poteh

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. april 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. april 2019

Medgeneracijske prireditve

GLEDALIŠČE / Žiri, 24. april 2019

Potepuška jopica

GLASBA / Škofja Loka, 24. april 2019

Letni koncert škofjeloške glasbene šole

 

 
 

 

 
 
 

Iza Login gostja pogovornega večera / 22:51, 22. april

Butl!

Iza Login gostja pogovornega večera / 22:17, 22. april

Deželan,
Al pa alenka Bratušek?

Iza Login gostja pogovornega večera / 21:50, 22. april

Naj me koklja brcne, jaz sem pred leti pobral eno štoparko iz Kranja v Ljubljano, je mela dva škrnicelna regrata, ga je nesla znancem. Gos...

Šola vedeževanja iz ciganskih kart / 15:26, 18. april

Meni so rekli, da Ciganu ne smem reči Cigan. To so Romi. Šlogarca je potem Romka ali Romkinja. A karte pa ostajajo ciganske? Ižke Cigane tud...

Branja drevesom / 06:41, 18. april

Nade wszystko należy r?wnież pamiętać, że liposukcja to nie metoda odchudzania, a już na pewno nie metoda trwała w efektach – tłuszcz.Grzego...

Branja drevesom / 20:14, 17. april

Wojciechowski
Ti boš bukvam in macesnom menda recitiral poljske domoljubne pesmice?

Najditelja znova na Mežakli / 20:05, 17. april

Največ bi naredu tvoj fotr preden te je delal, da bi odskoču !