Predvidoma maja bodo začeli preurejati krožno križišče Primskovo v Kranju. Dela, vredna 1,3 milijona evrov, naj bi potekala do jeseni. / Foto: Gorazd Kavčič

Katere ceste čaka letos obnova

Pred tednom smo pogledali, katere investicije bodo letos potekale na gorenjski avtocesti, zdaj je čas, da enako storimo še za državne ceste na Gorenjskem.

Kranj – Na Direkciji RS za infrastrukturo načrtujejo v letu 2019 kar precej investicij na državnih cestah, največja med njimi bo rekonstrukcija regionalne ceste skozi Bohinjsko Češnjico v dolžini 620 metrov in istočasna ureditev komunalne infrastrukture, odvodnjavanja ter prometne opreme in signalizacije. Vrednost del, ki bodo predvidoma potekala od aprila od konca leta, je 2,2 milijona evrov.

V Bohinju nameravajo preurediti tudi regionalno cesto skozi Staro Fužino v dolžini 960 metrov. Vrednost investicije je 1,1 milijona evrov. Načrtujejo tudi rekonstrukcijo regionalne ceste skozi Ribčev Laz v dolžini 920 metrov, ki bo stala 1,5 milijona evrov. Na obeh cestah bodo gradbena dela predvidoma stekla aprila, uredili pa bodo tudi pločnike, cestno razsvetljavo in ostalo komunalno infrastrukturo, odvajanje vode, cestno opremo in signalizacijo. Poleg tega bodo spomladi nadaljevali urejanje ceste, površin za pešce in avtobusnega postajališča v Bohinjski Bistrici. Dela na 968 tisoč evrov vrednem projektu namreč trenutno zaradi vremenskih razmer stojijo.

V Kranju dve krožišči

V Kranju, kjer bodo marca (če ne bo nepredvidenega zamika) končali obnovo nadvoza čez Savski otok, bosta letos, kot so že večkrat napovedali, potekala dva pomembna projekta na državnih cestah. Gre za rekonstrukciji križišča v Bitnjah in krožišča ob nakupovalnem centru Mercator Primskovo v Kranju. Prvega bodo preuredili v krožno križišče, kar bo stalo pol milijona evrov, drugega pa bodo povečali, investicija pa je vredna 1,3 milijona evrov. Na obeh lokacijah bodo dela potekala od maja do oktobra.

Prav tako letos bodo predvidoma uredili vozišče na cesti skozi Tupaliče oziroma od Tupalič do Preddvora na regionalnih cestah Spodnje Jezersko–Preddvor in Preddvor–Kranj. Med drugim bodo uredili tudi pločnik, javno razsvetljavo in avtobusno postajališče. Gradnja, vredna 1,9 milijona evrov, se bo začela po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Letos, po pridobitvi zemljišč, na Direkciji načrtujejo še ureditev avtobusnega postajališča s površinami za pešce in voziščem v Kokri (vrednost 270 tisoč evrov). Tudi v Rudnem bodo letos najbrž uredili avtobusno postajališče in površino za pešce. Zemljišča za 135 tisoč evrov vredno investicijo še pridobivajo. Pločnik bodo najverjetneje uredili tudi na 700-metrskem cestnem odseku Goriče–Golnik (vrednost 279 tisoč evrov), razpisna dokumentacija za gradnjo je namreč že v pripravi.

V Škofji Loki načrtujejo preureditev semaforiziranega križišča Lipica v krožišče (945 tisoč evrov), v naselju Godešič pa bodo izvedli ukrepe za umiritev prometa, uredili avtobusni postajališči, površine za pešce, javno razsvetljavo in semaforizirano križišče (1,2 milijona evrov). Oba projekta naj bi izvedli v letih 2019/20.

Končno razpis za Hotemaže–Britof

Z Direkcije so še sporočili, da bodo predvidoma spomladi objavili razpis za težko pričakovano gradnjo nove ceste Hotemaže–Britof v dolžini približno 3,5 kilometra. Investicija, ki je ocenjena na 4,8 milijona evrov, bo vključevala tudi rekonstrukcije križišč in podvozov ter ureditev vse ostale cestne in komunalne infrastrukture. Objava razpisa je odvisna od pridobitve gradbenega dovoljenja, so razložili.

Predvidoma jeseni bodo objavili tudi javno naročilo za preureditev ceste skozi Žirovnico z rekonstrukcijo krožnega križišča za Begunje, katere vrednost je ocenjena na 1,6 milijona evrov. Objava razpisa je odvisna od pridobitve vseh potrebnih zemljišč, so dodali. Jeseni načrtujejo tudi začetek postopka javnega naročila za ureditev regionalne ceste v Spodnjih Gorjah, ki bo po zdajšnjih ocenah stala okoli 700 tisoč evrov. Tudi v tem primeru je objava razpisa odvisna od pridobitve zemljišč.

Letos bodo morda na Direkciji za infrastrukturo šli tudi v postopek javnega naročila za 2,2-kilometrsko obvoznico Vodice v sklopu rekonstrukcije ceste Želodnik–Vodice. Projekt obvoznice Vodice do pridobitve gradbenega dovoljenja in vseh zemljišč vodi Družba za avtoceste v RS, zato bo Direkcija razpis za izbiro izvajalca gradbenih del lahko objavila po predaji dokumentacije, so pojasnili. Ocenjena vrednost investicije je sicer 9,8 milijona evrov.

Več kot osem milijonov evrov za preplastitve

Dodatnih 8,5 milijona evrov bodo letos predvidoma namenili tudi za preplastitve sedemnajstih odsekov državnih cest na Gorenjskem, za katere pa morajo še izpeljati javna naročila. Med daljše cestne odseke, ki naj bi dobili novo asfaltno prevleko, so na Direkciji našteli ceste Bled–Soteska, Zgornja Radovna–Dovje, Begunje–Bistrica pri Tržiču, Javornik–Gorje, Kokrica–Kranj, Preddvor–Kranj (Primskovo), Lipnica–Gobovce, Podkoren–Kranjska Gora in tri odseke na cesti Spodnje Jezersko–Preddvor.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

zmerno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

10/22

sreda

9/22

četrtek

8/23

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 22. maj 2019

En godec nam gode, en pevec pa poje 2019

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. maj 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Kranj, 22. maj 2019

Dnevi odprtih vrat hortikulturnega društva

OBVESTILA / Žiri, 22. maj 2019

Krvodajalska akcija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. maj 2019

Pa vi ste za v muzej!

PRIREDITVE / Jesenice, 22. maj 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. maj 2019

Medgeneracijske dejavnosti

RAZSTAVE / Kranj, 22. maj 2019

Paralelni svet Tamare Ćetković

 

 
 

 

 
 
 

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci

Cesta na Ljubelj je odprta / 21:36, 19. maj

Nevem kaj mencajo toliko čssa? Mogoče iščejo poceni izvajalca ?

Sodišče prič ne bo zasliševalo / 21:33, 19. maj

Prav je da jim klinika ne dovoli upravljsti parkirišča njkm sd gre samo za zaslużek.

Južna razbremenilna cesta na Bledu / 21:29, 19. maj

Če nebi bili lastniki toliko lakomni? Bi bila obvoznica že zdavnaj narejena, tako vsi bi prodali za nevem kakšne visoke cene, Jaz mislim da je tu Država naredila pravilno ,ko vas je razlastila,