Dr. Tomaž Simetinger / Foto: ZTŠKK

Simetinger novi direktor

Kamniški občinski svetniki so dali soglasje dozdajšnjemu vršilcu dolžnosti dr. Tomažu Simetingerju, k imenovanju na mesto direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Kamnik – Kamniški občinski svetniki so na svoji drugi seji dali soglasje dr. Tomažu Simetingerju za direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik (ZTŠKK). Simetinger, ki je po odstopu prejšnje direktorice Božene Peterlin, zavod vodil kot vršilec dolžnosti, bo tako po potrditvi na svetu zavoda prevzel vodenje s polnimi pooblastili. Kot je povedal v kratkem nagovoru svetnikom, si bo prizadeval za vzpostavitev dolgoročnih strateških ciljev na vseh treh ključnih področjih zavoda. Kot eno ključnih nalog vidi umestitev Velike planine na seznam kulturne dediščine – tako na nacionalni ravni kot tudi v Unescov seznam kulturne dediščine. Še posebej slednje je po Simetingerjevih besedah ključnega pomena za nadaljnji razvoj kamniškega turizma. Prizadeval si bo tudi za nadaljnji razvoj Okusov Kamnika kot enega paradnih produktov občine, ki je v zadnjem času nekoliko zamrl in ga nameravajo v prihodnje še nadgraditi. Poleg tega pa kot pomemben cilj poudarja pridobitev zaščitene označbe geografskega porekla velikoplaninskega sira trniča.

Kot poudarja Simetinger, je strateški razvoj potreben tudi na področju športa, kjer poudarja pomembnost sodelovanja z občino in ostalimi deležniki, še posebej pri načrtovanju pokritega bazenskega kompleksa, ki je že dola leta želja Kamničanov. Poleg tega pa bo v bližnji prihodnosti treba sistemsko urejati tudi športna in otroška igrišča v občini.

Na področju kulture si obetajo tudi evropskih sredstev za projekt oživljanja industrijske dediščine, ki bo skupaj z občinskim deležem vreden okoli pol milijona evrov. Veliko priložnost vidi v kandidaturi Ljubljane za evropsko prestolnico kulture leta 2021, kjer ima po Simetingerjevih besedah Kamnik dobre možnosti, da postane eden od ključnih partnerjev, za kar že tečejo intenzivni pogovori. Poleg drugih večjih projektov, ki se obetajo v prihodnjih letih, pa se bodo na ZTŠKK zavzemali tudi za vzpostavitev kulturne četrti na območju Doma kulture Kamnik in južnega dela nekdanje smodnišnice. Prvih idejnih rezultatov si po besedah novega direktorja zavoda lahko obetamo že v drugi polovici tega leta.

Simetingerju tudi zlati znak

Tomaž Simetinger si je za dolgoletno delo na področju folklorne dejavnosti zaslužil tudi zlati znak, eno najvišjih priznanj Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki mu ga bodo podelili 24. januarja na prireditvi na ljubljanskem gradu. Kot etnolog in kulturni antropolog je v strokovnih krogih prepoznan kot urednik in avtor strokovnih ter znanstvenih člankov s tega področja in kot avtor edinega slovenskega učbenika za folklorno dejavnost, deluje pa tudi kot gostujoči predavatelj na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/13

sreda

-1/12

četrtek

-1/15

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, Šenčur, Preddvor, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranjska Gora, 20. februar 2019

Peka kruha z drožmi

PREDAVANJA / Preddvor, 20. februar 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 20. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Kokrica, 20. februar 2019

Kako se spoprijeti s stresom

PREDAVANJA / Kokrica, 20. februar 2019

Božja moč v gospodovi večerji

 

 
 

 

 
 
 

Posekali so drevesa / 19:35, 19. februar

Menim, da je to prav! To drevo na sliki, če pade, poškoduje objekt. Zatorej bi moralo veljati pravilo, drevo ob objektu, je lahko visoko samo toliko kot je oddaljeno od objekta.

Žrtve za svobodo / 16:05, 19. februar

Govornik Viktor Zadnik za oceno odlično!
Takle mamo ja, žal...
Sicer pa večna slava junakom padlim za domovino !!

Denar za podvoz v Lescah / 15:53, 19. februar

Tega je pa kar veliko. Ja, premalo je bilo narejenega zadnjih 10, 15 let! Pogrešam pa kar nekaj zadev. Parkiranje pred Starim mestom oz. Gra...

Zmagala sta Zala Kralj / 13:40, 17. februar

Tole so po moje namerno izbral, da nas dokončno fu*nejo ven iz te kuhinje!

Kadim, pa kaj / 13:38, 17. februar

Sem kadil, nikoli več!
Individualni programi opuščanja kajenja so korak v pravo smer, podpiram !!

Nov butični hotel na Jezerskem / 13:18, 15. februar

Upajmo, da bo skozi leta res zaživel. Mogoče lokacija ravno ne omogoča butični turizem; vsaj kar se tiče miru ob glavni cesti. Zanimivo, da ...

Odstopil zaradi tatvine / 11:46, 15. februar

Kakšne bedarije se dogajajo v tej naši družbi?Kulturniška zvezda evidentno krade? Nagrajena sodomija! Žaljenje naroda, vsak mesec dober penz...