Dr. Tomaž Simetinger / Foto: ZTŠKK

Simetinger novi direktor

Kamniški občinski svetniki so dali soglasje dozdajšnjemu vršilcu dolžnosti dr. Tomažu Simetingerju, k imenovanju na mesto direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Kamnik – Kamniški občinski svetniki so na svoji drugi seji dali soglasje dr. Tomažu Simetingerju za direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik (ZTŠKK). Simetinger, ki je po odstopu prejšnje direktorice Božene Peterlin, zavod vodil kot vršilec dolžnosti, bo tako po potrditvi na svetu zavoda prevzel vodenje s polnimi pooblastili. Kot je povedal v kratkem nagovoru svetnikom, si bo prizadeval za vzpostavitev dolgoročnih strateških ciljev na vseh treh ključnih področjih zavoda. Kot eno ključnih nalog vidi umestitev Velike planine na seznam kulturne dediščine – tako na nacionalni ravni kot tudi v Unescov seznam kulturne dediščine. Še posebej slednje je po Simetingerjevih besedah ključnega pomena za nadaljnji razvoj kamniškega turizma. Prizadeval si bo tudi za nadaljnji razvoj Okusov Kamnika kot enega paradnih produktov občine, ki je v zadnjem času nekoliko zamrl in ga nameravajo v prihodnje še nadgraditi. Poleg tega pa kot pomemben cilj poudarja pridobitev zaščitene označbe geografskega porekla velikoplaninskega sira trniča.

Kot poudarja Simetinger, je strateški razvoj potreben tudi na področju športa, kjer poudarja pomembnost sodelovanja z občino in ostalimi deležniki, še posebej pri načrtovanju pokritega bazenskega kompleksa, ki je že dola leta želja Kamničanov. Poleg tega pa bo v bližnji prihodnosti treba sistemsko urejati tudi športna in otroška igrišča v občini.

Na področju kulture si obetajo tudi evropskih sredstev za projekt oživljanja industrijske dediščine, ki bo skupaj z občinskim deležem vreden okoli pol milijona evrov. Veliko priložnost vidi v kandidaturi Ljubljane za evropsko prestolnico kulture leta 2021, kjer ima po Simetingerjevih besedah Kamnik dobre možnosti, da postane eden od ključnih partnerjev, za kar že tečejo intenzivni pogovori. Poleg drugih večjih projektov, ki se obetajo v prihodnjih letih, pa se bodo na ZTŠKK zavzemali tudi za vzpostavitev kulturne četrti na območju Doma kulture Kamnik in južnega dela nekdanje smodnišnice. Prvih idejnih rezultatov si po besedah novega direktorja zavoda lahko obetamo že v drugi polovici tega leta.

Simetingerju tudi zlati znak

Tomaž Simetinger si je za dolgoletno delo na področju folklorne dejavnosti zaslužil tudi zlati znak, eno najvišjih priznanj Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki mu ga bodo podelili 24. januarja na prireditvi na ljubljanskem gradu. Kot etnolog in kulturni antropolog je v strokovnih krogih prepoznan kot urednik in avtor strokovnih ter znanstvenih člankov s tega področja in kot avtor edinega slovenskega učbenika za folklorno dejavnost, deluje pa tudi kot gostujoči predavatelj na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

2/20

petek

1/20

sobota

2/22

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. april 2019

Velikonočni izlet po jadranskih otokih

PRIREDITVE / Jesenice, Tržič, 19. april 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

RAZSTAVE / Jesenice, 19. april 2019

Slovenske fotografinje se predstavijo

RAZSTAVE / Šenčur, 19. april 2019

Pogledi sopotij

PRIREDITVE / Jesenice, 20. april 2019

Blagoslov jedi

 

 
 

 

 
 
 

Šola vedeževanja iz ciganskih kart / 15:26, 18. april

Meni so rekli, da Ciganu ne smem reči Cigan. To so Romi. Šlogarca je potem Romka ali Romkinja. A karte pa ostajajo ciganske? Ižke Cigane tud...

Branja drevesom / 06:41, 18. april

Nade wszystko należy r?wnież pamiętać, że liposukcja to nie metoda odchudzania, a już na pewno nie metoda trwała w efektach – tłuszcz.Grzego...

Branja drevesom / 20:14, 17. april

Wojciechowski
Ti boš bukvam in macesnom menda recitiral poljske domoljubne pesmice?

Najditelja znova na Mežakli / 20:05, 17. april

Največ bi naredu tvoj fotr preden te je delal, da bi odskoču !

Najditelja znova na Mežakli / 18:26, 17. april

Da ne boš mislu, da imam kaj prot teb.
Evo dokaza:
me je bralka Glasa vprašala, če sem prepričan, da te ni meteorit vsaj oplazil, sem ji rekel, da bi te, če ne bi odskoču.

Najditelja znova na Mežakli / 17:35, 17. april

Hehe, majmun, tud smešen nis, si pa korajžen, to pa, ampak tkole s fejk imeni na netu se to da ane..

Najditelja znova na Mežakli / 16:19, 17. april

Kar nekaj bralcev Glasa me je vprašalo, če je meteorit mogoče slučajno zadel Primoža?
Sem rekel, da ne, da ima to prirojen.