Do dovoljenja v štirih mesecih

Kranjski Goodyear je gradbeno dovoljenje za 94 milijonov evrov vredno naložbo v povečanje proizvodnje pridobil v samo štirih mesecih, so se pohvalili na ministrstvu za okolje in prostor.

Ljubljana – Na ministrstvu za okolje in prostor ugotav­ljajo, da nova prostorska zakonodaja, ki odpravlja administrativne ovire in zapleteno birokracijo, že kaže prve rezultate. V dokaz so navedli, da je kranjska družba Good­year Dunlop Sava Tires gradbeno dovoljenje za 94 milijonov evrov vredno naložbo v povečanje proizvodnih zmogljivosti po novem integralnem postopku pridobila v samo štirih mesecih. »Resda sam postopek izdaje gradbenega dovoljenja ni bil tipičen, saj ni bilo pritožb strank v postopku in zunanjih udeležencev, kar bistveno vpliva na čas vodenja postopka,« so razložili. Podjetju je bila tako omogočena 94 milijonov evrov vredna naložba, s katero bo za približno 25 odstotkov povečalo zmogljivosti, to je do 1,8 milijona dodatnih pnevmatik in okoli 160 novih delovnih mest, o čemer smo v Gorenjskem glasu že poročali konec decembra.

»Ministrstvo za okolje in prostor v prvi vrsti varuje slovensko okolje in naravne danosti Slovenije, a ob tem ne pozablja na sorazmerni nujni gospodarski razvoj Slovenije, ki pa ni možen brez jasnih, hitrih in učinkovitih prostorskih postopkov,« poudarja državni sekretar Aleš Prijon. Z željo, da bi nova zakonodaja olajšala posameznikom in poslovnim družbam hitrejšo pot do želenih ciljev brez oškodovanja okolja, na ministrstvu prav sedaj poteka tudi evalvacija gradbene zakonodaje in priprava izboljšav, v sklopu katere bodo predlagali še dodatne ukrepe za večjo funkcionalnost in ažurnost postopkov, je dodal.

Po določbah novega Gradbenega zakona sta v integralnem postopku združena postopek presoje vplivov na okolje in postopek izdaje gradbenega dovoljenja. Za integralne postopke, ki jih vodijo za vse objekte z vplivi na okolje, je po novem pristojno okoljsko ministrstvo. To za investitorja pomeni »vse na enem mestu«, saj z integracijo postopkov ne prihaja več do podvajanja dokumentacije in procesnih dejanj (ena obravnava, seznanjanje istih strank in zainteresirane javnosti v različnih postopkih, izda se ena odločba, pravna sredstva zoper odločbo). Zakon določa rok za izdajo gradbenega dovoljenja pet mesecev od vložitve popolne zahteve, pri čemer rok ne teče v času pridobivanja mnenj in javne razprave. »Nova ureditev ob racionalizaciji postopkov zagotavlja vse standarde sodelovanja javnosti ter pravnega varstva udeležencev tega postopka, omogoča pa tudi postopek prevlade javne koristi,« še poudarjajo na ministrstvu.

Goodyear bo 94-milijonsko naložbo predvidoma začel še ta mesec. Z njo bodo do leta 2022 proizvodne zmogljivosti povečali za četrtino, s čimer bodo zadostili rastočim potrebam kupcev po tehnološko kompleksnejših pnevmatikah za platišča večjega premera v EMEA regiji (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika).

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

zmerno oblačno
vlažnost: 77 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

9/22

petek

9/17

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 25. april 2019

Po naravoslovni učni poti na Pusti grad

OBVESTILA / Kranj, 25. april 2019

Krvodajalska akcija

GLASBA / Šenčur, 25. april 2019

Pomladni koncert

GLASBA / Žiri, 25. april 2019

Koncert žirovske glasbene šole

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 25. april 2019

Za otroke

IZLETI / Naklo, 25. april 2019

S kolesom čez Brdo

RAZSTAVE / Gorje, 26. april 2019

Ob 90-letnici Planinskega društva Gorje

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 26. april 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Tržaški kras in morje / 13:25, 25. april

Pa stopnujmo še enkrat:

ime - lepo ime - Anamarija.

Tržaški kras in morje / 11:53, 25. april

Tudi tebi je očitno dolgčas?!

Tržaški kras in morje / 10:50, 25. april

Stopnjevanje:
dolgčas- večji dolgčas- muzej.

Edina toleranca je ničelna / 21:54, 24. april

Jaz mislim, da so problemi drugje. Samo tale primer ! Bil se udeležen v prometni nesreči, nekrivdno, 0,0! Ura 9h ! Gavni povzročitelj je nap...

Podbreška potica letošnja kraljica / 16:56, 24. april

Podbreška?
Pod katerim bregom?
Malo morgen.
Pravilno je Podbrezijanska potica.
Amen.

Edina toleranca je ničelna / 16:32, 24. april

Ma ostane naj tako je !

Prešernovo gre v Rusijo / 14:08, 24. april

Včasih sem hodil v gledališče, ker sem se delal pametnega in kulturnega.Ko sedaj gledam nazaj, ugotavljam, da sem na koncu predstav ploskal ...