Učenci OŠ Poljane so svojo smreko pobarvali v pisane barve letnih časov. / Foto: arhiv šole

Okrasili svojo smreko

Pri nagradnem ustvarjanju v okviru natečaja Deluj eko – ohrani čebelo in smreko so sodelovali tudi učenci iz podaljšanega bivanja prvega razreda Osnovne šole Poljane in si prislužili posebno nagrado.

Natečaj z naslovom Deluj eko – ohrani čebelo in smreko, v okviru katerega otroke vseh slovenskih vrtcev, prvih triad osnovnih šol in vzgojno-varstvenih zavodov povabijo k okraševanju eko smreke iz lepenke, so pripravili peto leto. Na natečaj sta se letos prijavili 802 skupini, fotografijo okrašene eko smreke iz lepenke pa je na koncu oddalo šeststo skupin. »V Sloveniji je kar šestdeset odstotkov površine prekrite z gozdovi, gozdna paša pa velja za glavni vir hrane čebel. Eden izmed virov hrane je prav smreka, zato si moramo prizadevati, da jo ohranimo v njenem naravnem okolju,« poudarjajo organizatorji natečaja, ki zato k odgovornemu delovanju spodbujajo tudi otroke in tako poudarjajo pomen trajnostnega ravnanja.

Med vsemi fotografijami, objavljenimi na spletni strani eko-smreka.si, je komisija izbrala 84 najbolj izvirno okrašenih in njihove avtorje nagradila z medenim paketom. Dodatno so izbrali še tri glavne nagrajence za najlepše okrašeno eko smreko, med katerimi so bili tudi učenci OŠ Poljane. Po besedah učiteljice Damjane Bonča vedno sodelujejo pri ustvarjanju v okviru omenjenega natečaja, saj na ta način otroke spodbujajo k razmišljanju o čistem in zdravem okolju ter pomembnosti čebel za ohranitev naravnega ekosistema. »Smreka iz lepenke, ki sta nam jo podarila organizatorja natečaja, nam je tudi letos dala priložnost, da smo jo, prazno in rjavo, pobarvali v pisane barve letnih časov in jo okrasili z okraski iz različnih vrst papirja. Pri tem seveda nismo mogli izpustiti niti majhnih rumeno-črnih čebelic.« Pri okraševanju so po besedah Damjane Bonča z učenci spoznali različne vrste papirja, obenem pa so se naučili recikliranja in ločevanja odpadkov. »Naš trud je bil nagrajen z medenim paketom in vabilom na čebelji dan, največ pa nam je pomenilo, da je naša eko smreka v prazničnem času lahko krasila upravno stavbo organizatorja v Lukovici.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

oblačno
vlažnost: 66 %
veter: -

12/23

nedelja

15/19

ponedeljek

14/22

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 9. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Naklo, 9. junij 2020

Pohod v dolino Završnice

IZLETI / Kranj, 11. junij 2020

Pohodniški izlet na Pangršico

IZLETI / Šenčur, 13. junij 2020

Okrog Trbojskega jezera

IZLETI / Kranj, 13. junij 2020

Planinarjenje po Dleskovški planoti

IZLETI / Kranj, 20. junij 2020

Planinarjenje po Spodnjih Bohinjskih gorah

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Med akcijo več kot sto nesreč / 11:57, 7. junij

Če kdo želi adrenalina polno doživetje, predlagam obisk kolesarske poti Jesenice-Kranjska gora. Konfiguracija poti od Hrušice do Mojstrane j...

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 09:35, 6. junij

Res bi lahko izbrali kakšno drugo voditeljico. Lepšo. Recimo Jeleno Aščić. Lepa in tudi sovraži vse kar diši po Sloveniji. Dobra zamenjava.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 23:00, 5. junij

Lepa ni, je pa do konca znervirana.

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 14:38, 5. junij

Kamp s takim imenom naj bi postavila ob Ljubljanici, marostarja..

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 14:33, 5. junij

Erika je pametna in lepa ženska, zapiti novinar vaše paprikaš TV ji ne seže do gležnja!

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 13:33, 5. junij

Presenečenje, da sta vložila denar v SLO turizem. Redka izjema glede na milijarde, ki jih Slovenčki nosijo in vlagajo v južno "prijateljsko" sosedo.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:30, 5. junij

SDS je virus. Erika že sestavlja ekipo za veliki pok pred počitnicami.