Dober odziv na nočni avtobus

Odziv na testne nočne avtobusne prevoze v veselem decembru je bil zelo dober, ugotavljata organizatorja Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in CIPRA Slovenija.

Kranj – V Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (CTRP) in CIPRA Slovenija so zelo zadovoljni z odzivom na decembrsko akcijo, ko so dva konca tedna testno izvedli organizirane nočne prevoze z avtobusi, s katerimi so preverjali potrebe in možnosti za redno uvajanje nočnih prevozov, zlasti za mlade, ob koncih tedna in posebnih dogodkih, kot so bili tudi v veselem decembru. »Predvsem drugi konec tedna sta bili vožnji dodobra polni, izredno dober odziv pa je akcija doživela tudi na družbenih omrežjih in med lokalnimi akterji,« so sporočili iz CTRP Kranj.

Organizirane nočne prevoze so v nočeh na 16. in 22. december izvedli v okviru projekta Naj te zapelje zelena mobilnost, ki ga CIPRA Slovenija in CTRP Kranj na območju osrednje Gorenjske oz. vplivnem območju mesta Kranj izvajata od jeseni. S projektom, ki ga sofinancira ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev podnebnega sklada, želita z inovativnimi organizacijskimi, promocijskimi in izobraževalnimi ukrepi promovirati in izboljšati zasedenost ter s tem izkoriščenost potenciala obstoječe mreže javnega potniškega prometa.

V decembrski akciji so v dveh nočeh organizirali štiri avtobusne prevoze, po dva na noč. Nočni avtobus je povezal Kranj s Šenčurjem, Cerkljami, Preddvorom, Kokrico, Naklim ter naselji ob omenjeni trasi. Prevoz je bil brezplačen, še posebno močno obveščanje pa je potekalo na družbenih omrežjih, sta sporočila organizatorja: »Tu so se zelo dobro odzvali in k obveščanju pripomogli gostinci oziroma organizatorji kulturno-zabavnih dogodkov v Kranju ter tudi vsa mladinska društva in lokalne turistične organizacije na območju. Še močnejši in tudi zelo pozitiven je bil na medmrežju (npr. na Facebooku) odziv posameznikov.« Navkljub dobremu odzivu na spletu so prvo noč (na 16. december) z obema vožnjama prepeljali le peščico potnikov, precej bolje pa je bilo v noči na 22. december, ko sta bila avtobusa na obeh linijah dodobra polna in je bilo samo uradno evidentiranih udeležencev skoraj 45.

S testno izvedbo nočnih voženj sta partnerski organizaciji projekta dobili veliko praktičnih informacij in izkušenj ter tudi izredno pozitivno motiviranost za nadaljevanje aktivnosti. Že zdaj je mogoče reči, da bi bili nočni prevozi zaželeni in potrebni vsaj za večje tradicionalne dogodke v Kranju, ugotavljajo v CTRP in razmišljajo, da bi lahko tokratni polkrog razdelili na dve krajši trasi, ki bi jih prevzela manjša avtobusa, s čimer bi skrajšali čas potovanja za potnike ob koncu trase. »Tudi z namenom predstavitve vseh teh novih izkušenj in iskanja optimalnih in dolgoročnih rešitev bo v začetku leta 2019 izveden širši posvet na temo nočnih prevozov ter o mladih in javnem potniškem prometu. Na njem se bodo srečali in o tem pogovorili mladi iz osrednje Gorenjske ter predstavniki vseh pomembnejših akterjev za trajnostno mobilnost – občine, ministrstva, prevozniki, nevladne organizacije, gostinci …« so sporočili.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 0 km/h

-1/21

nedelja

6/14

ponedeljek

2/12

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Bled, 24. marec 2019

Izlet v Maribor in ogled operne predstave

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

GLEDALIŠČE / Lom, 24. marec 2019

Zadrega nad zadrego

PRIREDITVE / Adergas, Poženik, 24. marec 2019

Za materinski dan

OBVESTILA / Cerklje, 25. marec 2019

Ustanovni občni zbor

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

 

 
 

 

 
 
 

Poljakom ekipna tekma v Planici, Slovenija tretja / 17:16, 23. marec

Srečno in uspešno še naprej, leteči Kranjec !!

Začela se je gradnja v Britofu / 23:55, 22. marec

Sem se prav ustrašil, da bodo začeli graditi obvoznico Britof Hotemaže.

Šarec ne bo govoril / 23:47, 22. marec

Se strinjam s Šarcem. Nagovoril EU poslance bo lahko še kasneje. Tisti, ki stalno nekaj obrekujejo tako ali tako v vsakem primeru izražajo s...

Zmagi slovenskih orlov pred Planico / 21:00, 22. marec

Mene pa zanima generalno, kako je poskrbljeno za športnike, po športni karieri? Se ti fantje punce kaj šolajo? V teh športih ni toliko milij...

A1 Kombo lite / 20:55, 22. marec

Jaz imam 400mbpa je počasen kaj pa naj potem naredim z 40mb

A1 Kombo lite / 20:54, 22. marec

40 mb ja in to naj bi bil Interneta?

Pismo vladi, naj ukrepa / 20:49, 22. marec

Mislim da tu nima tako imenovana vlada, kaj ukrepati, kajti ti zdravniki naj še raje vprašajo zakaj je prišlo do tega? Naj se tudi vpraśajo,...