Dober odziv na nočni avtobus

Odziv na testne nočne avtobusne prevoze v veselem decembru je bil zelo dober, ugotavljata organizatorja Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in CIPRA Slovenija.

Kranj – V Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (CTRP) in CIPRA Slovenija so zelo zadovoljni z odzivom na decembrsko akcijo, ko so dva konca tedna testno izvedli organizirane nočne prevoze z avtobusi, s katerimi so preverjali potrebe in možnosti za redno uvajanje nočnih prevozov, zlasti za mlade, ob koncih tedna in posebnih dogodkih, kot so bili tudi v veselem decembru. »Predvsem drugi konec tedna sta bili vožnji dodobra polni, izredno dober odziv pa je akcija doživela tudi na družbenih omrežjih in med lokalnimi akterji,« so sporočili iz CTRP Kranj.

Organizirane nočne prevoze so v nočeh na 16. in 22. december izvedli v okviru projekta Naj te zapelje zelena mobilnost, ki ga CIPRA Slovenija in CTRP Kranj na območju osrednje Gorenjske oz. vplivnem območju mesta Kranj izvajata od jeseni. S projektom, ki ga sofinancira ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev podnebnega sklada, želita z inovativnimi organizacijskimi, promocijskimi in izobraževalnimi ukrepi promovirati in izboljšati zasedenost ter s tem izkoriščenost potenciala obstoječe mreže javnega potniškega prometa.

V decembrski akciji so v dveh nočeh organizirali štiri avtobusne prevoze, po dva na noč. Nočni avtobus je povezal Kranj s Šenčurjem, Cerkljami, Preddvorom, Kokrico, Naklim ter naselji ob omenjeni trasi. Prevoz je bil brezplačen, še posebno močno obveščanje pa je potekalo na družbenih omrežjih, sta sporočila organizatorja: »Tu so se zelo dobro odzvali in k obveščanju pripomogli gostinci oziroma organizatorji kulturno-zabavnih dogodkov v Kranju ter tudi vsa mladinska društva in lokalne turistične organizacije na območju. Še močnejši in tudi zelo pozitiven je bil na medmrežju (npr. na Facebooku) odziv posameznikov.« Navkljub dobremu odzivu na spletu so prvo noč (na 16. december) z obema vožnjama prepeljali le peščico potnikov, precej bolje pa je bilo v noči na 22. december, ko sta bila avtobusa na obeh linijah dodobra polna in je bilo samo uradno evidentiranih udeležencev skoraj 45.

S testno izvedbo nočnih voženj sta partnerski organizaciji projekta dobili veliko praktičnih informacij in izkušenj ter tudi izredno pozitivno motiviranost za nadaljevanje aktivnosti. Že zdaj je mogoče reči, da bi bili nočni prevozi zaželeni in potrebni vsaj za večje tradicionalne dogodke v Kranju, ugotavljajo v CTRP in razmišljajo, da bi lahko tokratni polkrog razdelili na dve krajši trasi, ki bi jih prevzela manjša avtobusa, s čimer bi skrajšali čas potovanja za potnike ob koncu trase. »Tudi z namenom predstavitve vseh teh novih izkušenj in iskanja optimalnih in dolgoročnih rešitev bo v začetku leta 2019 izveden širši posvet na temo nočnih prevozov ter o mladih in javnem potniškem prometu. Na njem se bodo srečali in o tem pogovorili mladi iz osrednje Gorenjske ter predstavniki vseh pomembnejših akterjev za trajnostno mobilnost – občine, ministrstva, prevozniki, nevladne organizacije, gostinci …« so sporočili.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 81 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/2

nedelja

-5/2

ponedeljek

-6/3

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

GLEDALIŠČE / Breznica, 20. januar 2019

Škratovanje

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Žirovnica, 21. januar 2019

Vulkanska pustolovščina Srednje Amerike

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2019

Medgeneracijske delavnice

PREDAVANJA / Vodice, 22. januar 2019

Slovenija, čarobna dežela

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Britof, Predoslje, 23. januar 2019

Kopalni izlet v Šmarješke Toplice

 

 
 

 

 
 
 

Gora ni nora / 13:09, 20. januar

Sem prehitro napisal.
Lahko bi kakšnega užalil kar pa ni moj namen.
Popravek:
namesto pametne je pravilno drugačne cilje.

Gora ni nora / 12:54, 20. januar

Nejc Zaplotnik: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel; kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.«************Lepo se sliši...

Zaradi požara evakuirali Baragov vrtec / 23:26, 19. januar

In to v Stražišču?kjer sem Jaz gor rastel da negovorim drugih sladkih rečeh ki sem jih prvič v življenju poskusil, sicer že pedeset let živi...

Sedem let za smrt brezdomca / 23:20, 19. januar

Zanima me če bi negdo posilil, prijateljico od Cerarja ? Ali ubil enga politika, a bi bila kazen ista?

Sedem let za smrt brezdomca / 23:18, 19. januar

Sedem let? Mar je v Sloveniji vredno življenje samo sedem let? Bravo mi pa imamo res Zakone! Za ubistvo sedem let, za posilstvo 10 mesecev če Ženska spi in jo negdo posili,Bravo

Umrl v trčenju pred Stenom / 23:13, 19. januar

Ok na sliki sicer ni viden noben predor? Ampak to ni važno, važno je kako je prišlo do nesreče ? Je bil vzrok Alko? Ali nesposobnost voznika...

Podjetje Gorenjski tisk pred likvidacijo / 23:02, 19. januar

Če nebi bil lastnik močvirnik bi se mogoče še dalo kaj rešiti,tako pa piši propalo,ampak obrnite še na M.Šarca,saj ste ga volili vam bo sigurno pomagal? Bo rekel da je kriv Janša.