Streljanje, izgubljen otrok ...

Na silvestrovo so gorenjski policisti prejeli 133 klicev in obravnavali 52 dogodkov. Med drugim so iskali starše izgubljenega otroka in obravnavali streljanje s plinsko pištolo na javnem kraju.

Kranj – Prehod starega leta v novo je bil za gorenjske policiste zelo delaven in nič kaj prazničen, je pojasnil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj. Največ postopkov so opravili med osmo zvečer in tretjo uro zjutraj, ko se je samo preko številke 113 zvrstila več kot polovica vseh dogodkov. Skupno je kranjski operativno-komunikacijski center na intervencijski številki 113 prejel 133 klicev, policisti pa so obravnavali 52 dogodkov. Največ je bilo kršitev javnega reda in miru, predvsem zaradi uporabe pirotehnike, med izstopajočimi dogodki pa je bilo tudi iskanje staršev izgubljenega otroka. Okoli poldneva je namreč delavec policije v Naklem opazil mlajšega otroka brez spremstva staršev, ki so jih policisti uspešno našli in jim otroka predali.

Prijave kršitev z uporabo pirotehnike so začele prihajati že v popoldanskih urah, ko so policisti v Radovljici obravnavali mladoletnika, ki je petarde metal proti mimoidočim. Policisti so mu v postopku zasegli 31 kosov pirotehnike. Od osme ure zvečer so se zvrstile prijave metanja petard na Zgornjem Brniku, v Podlubniku in Kranju sta zagorela smetnjaka, na Jesenicah travnata površina, v Kranju naj bi del pirotehnike osebo rahlo poškodoval po glavi, v Bohinju pa je bilo prijavljeno spuščanje raket med parkiranimi vozili in s tem povezan sum poškodovanja vozil.

S področja javnega reda so kranjski policisti opolnoči obravnavali tudi prijavo streljanja na javnem kraju. Na klic os se hitro odzvali in na kraju izsledili moškega, pri katerem so našli naboje za plinsko pištolo. Proti kršitelju sedaj vodijo prekrškovni postopek. Zaradi alkohola je na najdaljšo noč v letu na Bledu obležal mladoletnik, ki so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo.

V prometu sta se zgodili dve nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami. Že dopoldan se je poškodoval kolesar, v katerega je trčil voznik osebnega avtomobila, v drugi nesreči pa je voznik popoldan zapeljal s ceste. Prav tako popoldan so prejeli tudi obvestilo o vožnji v napačno smer po avtocesti pri priključku Kranj zahod, a je k sreči voznik napako že sam pravočasno opazil in zapustil avtocesto. Prvi letošnji dan so policisti ob šestih zjutraj na območju Tržiča obravnavali še nesrečo, v kateri je vinjen voznik z dvema promiloma alkohola (0,89 mg/l) trčil v odbojno ograjo.

Na silvestrsko noč so policisti obravnavali še vloma v Breznici in Šenčurju, obakrat so storilce prepodili.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 79 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

4/13

ponedeljek

3/16

torek

-1/12

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Cerklje, 25. marec 2019

Ustanovni občni zbor

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 26. marec 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,