Lucija Brišar se je razveselila pralnega stroja, za katerega je že imela prostor v novi kopalnici. Čestital ji je vodja oglasnega trženja pri Gorenjskem glasu Marjan Potočnik.

Sedaj verjamejo tudi v Božička

Tik pred božičnimi prazniki se je sreča pri žrebu v naši nagradni igri za zveste naročnike nasmehnila Francu in Luciji Brišar z Zalega Loga, ki sta se glavne nagrade še kako razveselila, saj imata nova kopalnico in sta si želela tudi nov pralni stroj. Glasov Božiček je uresničil njuno željo.

Zali Log – Potem ko smo minuli petek v novih prostorih Gorenjskega glasa med zvestimi naročniki, ki so na naš časopis naročeni najmanj deset let, izžrebali glavno nagrado, pralni stroj Electrolux, smo novico o tem najprej želeli sporočiti nagrajencema, Francu in Luciji Brišar z Zalega Loga v Selški dolini. V petek dopoldne sta bila oba v službi, zato se je na telefon oglasila Lucijina mama Julka.»Ko je mama, s katero živimo skupaj v hiši, izvedela, da sva bila izžrebana, me je takoj poklicala v službo in mi povedala, da sva dobila nagrado Gorenjskega glasa. Najprej sem pomislila, da sem morda za darilo dobila Glasov izlet. Nato mi je razložila, da sva imela srečo pri žrebu za zveste naročnike in da dobiva nov pralni stroj. Tako sem bila presenečena in vesela, da sem v službi za nekaj trenutkov kar obsedela. Ker delam v merilnici Nika v Železnikih in sem ravno takrat merila okrogle podložke, nenadoma nisem nič več zadela. Šla sem do sodelavke in ji povedala za žreb. To je bil naš zadnji letošnji delovni dan in vsi sodelavci so mi čestitali. Bili so prav tako veseli kot jaz,« je ob našem obisku minuli ponedeljek, ko smo pripeljali pralni stroj na Zali Log, pripovedovala Lucija Brišar. Mož Franc, ki je zaposlen pri Transturistu, je bil v službi, nasmejani pa so si novo pridobitev prišli pogledat Lucijina dvojčica Nataša, najmlajša hčerka ter mama in ata.

Medtem ko sta vodja oglasnega trženja pri Gorenjskem glasu Marjan Potočnik in direktor trgovine Stik iz Škofje Loke Roman Oman pralni stroj prinesla po stopnicah v nov prizidek hiše, kjer si Lucija in Franc urejata stanovanje, smo imeli drugi čas za klepet. »V stari hiši nas je trenutno šest. Poleg mame in ata v njej prebiva naša družina. Mlajši hčerki sta še doma, starejši sin se je že odselil. Seveda je treba veliko prati, posebno ker je hčerka alergična na pršice. Ker smo imeli v majhni kopalnici prostora le za manjši pralni stroj in je ta veliko pral, se je pogosto pokvaril. Nazadnje nam je serviser povedal, da ga ne bo več popravljal in bo treba kupiti novega. Ker z možem v prizidku hiše opremljava svoje stanovanje in sva letos naredila novo kopalnico, sva sklenila, da bo to ena od investicij v novem letu. Sedaj pač ne bo potrebna, saj imava nov, moderen pralni stroj, ki sva ga res vesela. Mama pravi, da sedaj lahko verjamemo tudi v Božička,« je smeje pripovedovala Lucija, ki se še dobro spomni, koliko časa so naročeni na naš časopis.

»Z možem sva polletno naročnino na Gorenjski glas dobila za poročno darilo. Ko se je pol leta izteklo, sva sklenila, da časopis ostane. Tako je pri hiši že 28 let. Najraje preberemo, če piše kaj o naši ali sosednjih vaseh ter tudi o okoliških krajih. Zlasti mama, ki je na Zali Log prišla iz Bohinja, pozorno prebere vse o Bohinju. Radi prebiramo različne zgodbe, vedno rešujemo križanke. Najbolj skrbno časopis prebirata mama in ata, pa tudi midva z možem prebereva večino člankov. Otroci berejo malo manj, imajo pač internet,« je tudi povedala Lucija Brišar.

Z ženo sta vesela mešalnika

Tretje nagrade, namiznega električnega mešalnika, sta se razveselila Jože in Marija Osterman z Olševka. Jože Osterman, ki je v ponedeljek osebno prišel po mešalnik, je priznal, da je sicer vedel za našo akcijo, a ni niti pomislil, da bi bil lahko izžreban, saj se zaveda, da so možnosti za to izredno majhne. Kljub temu sta z ženo nagrade zelo vesela, saj mešalnika doslej niti nista imela. »Sva se pa že pogovarjala, da si bova zdaj lahko pripravila kakšen napitek iz sadja,« je razložil Osterman, ki pravi, da ima sicer v življenju kar srečo. »Največja sreča pa je najbrž to, da mi pri 63 letih ni treba jemati nobenih tablet,« se posmeje. Za zdravje skrbi tako, da se vsaj dvakrat na teden ne glede na vreme peš odpravi na Štefanjo goro, ukvarja pa se tudi s čebelarstvom.

Anton Čuden z Zgornjih Laz, ki mu je žreb namenil likalnik, še ni prišel po nagrado.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-6/0

ponedeljek

-7/3

torek

-1/0

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Žirovnica, 21. januar 2019

Vulkanska pustolovščina Srednje Amerike

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2019

Medgeneracijske delavnice

PREDAVANJA / Vodice, 22. januar 2019

Slovenija, čarobna dežela

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Britof, Predoslje, 23. januar 2019

Kopalni izlet v Šmarješke Toplice

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Škofja Loka, 24. januar 2019

Vadba za možgane

 

 
 

 

 
 
 

Sedem let za smrt brezdomca / 20:56, 20. januar

Jagru, ki je ubil zaščiteno sovo uharico pa grozi tri leta aresta... Adijo pamet !

Gora ni nora / 13:09, 20. januar

Sem prehitro napisal.
Lahko bi kakšnega užalil kar pa ni moj namen.
Popravek:
namesto pametne je pravilno drugačne cilje.

Gora ni nora / 12:54, 20. januar

Nejc Zaplotnik: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel; kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.«************Lepo se sliši...

Zaradi požara evakuirali Baragov vrtec / 23:26, 19. januar

In to v Stražišču?kjer sem Jaz gor rastel da negovorim drugih sladkih rečeh ki sem jih prvič v življenju poskusil, sicer že pedeset let živi...

Sedem let za smrt brezdomca / 23:20, 19. januar

Zanima me če bi negdo posilil, prijateljico od Cerarja ? Ali ubil enga politika, a bi bila kazen ista?

Sedem let za smrt brezdomca / 23:18, 19. januar

Sedem let? Mar je v Sloveniji vredno življenje samo sedem let? Bravo mi pa imamo res Zakone! Za ubistvo sedem let, za posilstvo 10 mesecev če Ženska spi in jo negdo posili,Bravo

Umrl v trčenju pred Stenom / 23:13, 19. januar

Ok na sliki sicer ni viden noben predor? Ampak to ni važno, važno je kako je prišlo do nesreče ? Je bil vzrok Alko? Ali nesposobnost voznika...