Lucija Brišar se je razveselila pralnega stroja, za katerega je že imela prostor v novi kopalnici. Čestital ji je vodja oglasnega trženja pri Gorenjskem glasu Marjan Potočnik.

Sedaj verjamejo tudi v Božička

Tik pred božičnimi prazniki se je sreča pri žrebu v naši nagradni igri za zveste naročnike nasmehnila Francu in Luciji Brišar z Zalega Loga, ki sta se glavne nagrade še kako razveselila, saj imata nova kopalnico in sta si želela tudi nov pralni stroj. Glasov Božiček je uresničil njuno željo.

Zali Log – Potem ko smo minuli petek v novih prostorih Gorenjskega glasa med zvestimi naročniki, ki so na naš časopis naročeni najmanj deset let, izžrebali glavno nagrado, pralni stroj Electrolux, smo novico o tem najprej želeli sporočiti nagrajencema, Francu in Luciji Brišar z Zalega Loga v Selški dolini. V petek dopoldne sta bila oba v službi, zato se je na telefon oglasila Lucijina mama Julka.»Ko je mama, s katero živimo skupaj v hiši, izvedela, da sva bila izžrebana, me je takoj poklicala v službo in mi povedala, da sva dobila nagrado Gorenjskega glasa. Najprej sem pomislila, da sem morda za darilo dobila Glasov izlet. Nato mi je razložila, da sva imela srečo pri žrebu za zveste naročnike in da dobiva nov pralni stroj. Tako sem bila presenečena in vesela, da sem v službi za nekaj trenutkov kar obsedela. Ker delam v merilnici Nika v Železnikih in sem ravno takrat merila okrogle podložke, nenadoma nisem nič več zadela. Šla sem do sodelavke in ji povedala za žreb. To je bil naš zadnji letošnji delovni dan in vsi sodelavci so mi čestitali. Bili so prav tako veseli kot jaz,« je ob našem obisku minuli ponedeljek, ko smo pripeljali pralni stroj na Zali Log, pripovedovala Lucija Brišar. Mož Franc, ki je zaposlen pri Transturistu, je bil v službi, nasmejani pa so si novo pridobitev prišli pogledat Lucijina dvojčica Nataša, najmlajša hčerka ter mama in ata.

Medtem ko sta vodja oglasnega trženja pri Gorenjskem glasu Marjan Potočnik in direktor trgovine Stik iz Škofje Loke Roman Oman pralni stroj prinesla po stopnicah v nov prizidek hiše, kjer si Lucija in Franc urejata stanovanje, smo imeli drugi čas za klepet. »V stari hiši nas je trenutno šest. Poleg mame in ata v njej prebiva naša družina. Mlajši hčerki sta še doma, starejši sin se je že odselil. Seveda je treba veliko prati, posebno ker je hčerka alergična na pršice. Ker smo imeli v majhni kopalnici prostora le za manjši pralni stroj in je ta veliko pral, se je pogosto pokvaril. Nazadnje nam je serviser povedal, da ga ne bo več popravljal in bo treba kupiti novega. Ker z možem v prizidku hiše opremljava svoje stanovanje in sva letos naredila novo kopalnico, sva sklenila, da bo to ena od investicij v novem letu. Sedaj pač ne bo potrebna, saj imava nov, moderen pralni stroj, ki sva ga res vesela. Mama pravi, da sedaj lahko verjamemo tudi v Božička,« je smeje pripovedovala Lucija, ki se še dobro spomni, koliko časa so naročeni na naš časopis.

»Z možem sva polletno naročnino na Gorenjski glas dobila za poročno darilo. Ko se je pol leta izteklo, sva sklenila, da časopis ostane. Tako je pri hiši že 28 let. Najraje preberemo, če piše kaj o naši ali sosednjih vaseh ter tudi o okoliških krajih. Zlasti mama, ki je na Zali Log prišla iz Bohinja, pozorno prebere vse o Bohinju. Radi prebiramo različne zgodbe, vedno rešujemo križanke. Najbolj skrbno časopis prebirata mama in ata, pa tudi midva z možem prebereva večino člankov. Otroci berejo malo manj, imajo pač internet,« je tudi povedala Lucija Brišar.

Z ženo sta vesela mešalnika

Tretje nagrade, namiznega električnega mešalnika, sta se razveselila Jože in Marija Osterman z Olševka. Jože Osterman, ki je v ponedeljek osebno prišel po mešalnik, je priznal, da je sicer vedel za našo akcijo, a ni niti pomislil, da bi bil lahko izžreban, saj se zaveda, da so možnosti za to izredno majhne. Kljub temu sta z ženo nagrade zelo vesela, saj mešalnika doslej niti nista imela. »Sva se pa že pogovarjala, da si bova zdaj lahko pripravila kakšen napitek iz sadja,« je razložil Osterman, ki pravi, da ima sicer v življenju kar srečo. »Največja sreča pa je najbrž to, da mi pri 63 letih ni treba jemati nobenih tablet,« se posmeje. Za zdravje skrbi tako, da se vsaj dvakrat na teden ne glede na vreme peš odpravi na Štefanjo goro, ukvarja pa se tudi s čebelarstvom.

Anton Čuden z Zgornjih Laz, ki mu je žreb namenil likalnik, še ni prišel po nagrado.

Oddajte svoj komentar

Kranj 23°

delno oblačno
vlažnost: 61 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

12/28

sobota

12/31

nedelja

14/31

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

DELAVNICE / Radovljica, 17. avgust 2019

Delavnica mokrega polstenja

PRIREDITVE / Ljubelj, 17. avgust 2019

Ples brez meja

IZLETI / Gozd - Martuljek, 17. avgust 2019

Na Špik

PRIREDITVE / Sv. Jošt nad Kranjem, 18. avgust 2019

Praznovanje žegnanjske nedelje

PRIREDITVE / Gozd, 18. avgust 2019

Srečanje harmonikarjev, pevcev in godcev

PRIREDITVE / Senično, 18. avgust 2019

Vaški semenj

PRIREDITVE / Cerklje, 18. avgust 2019

Sveta maša na Krvavcu

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

 

 
 

 

 
 
 

Nova civilna družba / 20:00, 16. avgust

V Sloveniji ni enga, da ne bi bil koruptiven.
Zato pa smo tam kjer smo bli, oziroma bomo, tam kjer smo bli.

Tabla kot okno v širni svet / 16:08, 16. avgust

To v času interneta spoh ni zanimivo.
Dolgčas, stara fora.
Zanimivo bi pa bilo, če bi v Manili stala tabla:
ROVTE 10097 km.
Samo tega filma ne boste vidl.

Na robu Lesc prostor za še en kamp / 23:23, 15. avgust

No, novi kamp bo pa vsekakor konkurenca tako Radolci, Šobcu in Zaki ! Zaka je poleti polna do vrat, nisem pa še slišal, da bi bil Šobec pohn...

Na robu Lesc prostor za še en kamp / 23:19, 15. avgust

Umestitev še enega campa pa res ni potrebna. Bi se pa z njo strinjal, samo za avtodome, in če bi na Bled prepovedali z avtodomi. Zdi se mi p...

Enainšestdeseti planšarski pečat jezerske doline / 18:19, 15. avgust

In glej, tu ni volka!!!

Enainšestdeseti planšarski pečat jezerske doline / 15:46, 15. avgust

Če pomislim, da nas država striže na vsakem vogalu , bi reku, da smo večje ovce od ovc.

Tako hudo kot letos še ni bilo / 15:38, 15. avgust

Težave z zvermi?
Ni hujše zveri kot je pa čvouk!