Lucija Brišar se je razveselila pralnega stroja, za katerega je že imela prostor v novi kopalnici. Čestital ji je vodja oglasnega trženja pri Gorenjskem glasu Marjan Potočnik.

Sedaj verjamejo tudi v Božička

Tik pred božičnimi prazniki se je sreča pri žrebu v naši nagradni igri za zveste naročnike nasmehnila Francu in Luciji Brišar z Zalega Loga, ki sta se glavne nagrade še kako razveselila, saj imata nova kopalnico in sta si želela tudi nov pralni stroj. Glasov Božiček je uresničil njuno željo.

Zali Log – Potem ko smo minuli petek v novih prostorih Gorenjskega glasa med zvestimi naročniki, ki so na naš časopis naročeni najmanj deset let, izžrebali glavno nagrado, pralni stroj Electrolux, smo novico o tem najprej želeli sporočiti nagrajencema, Francu in Luciji Brišar z Zalega Loga v Selški dolini. V petek dopoldne sta bila oba v službi, zato se je na telefon oglasila Lucijina mama Julka.»Ko je mama, s katero živimo skupaj v hiši, izvedela, da sva bila izžrebana, me je takoj poklicala v službo in mi povedala, da sva dobila nagrado Gorenjskega glasa. Najprej sem pomislila, da sem morda za darilo dobila Glasov izlet. Nato mi je razložila, da sva imela srečo pri žrebu za zveste naročnike in da dobiva nov pralni stroj. Tako sem bila presenečena in vesela, da sem v službi za nekaj trenutkov kar obsedela. Ker delam v merilnici Nika v Železnikih in sem ravno takrat merila okrogle podložke, nenadoma nisem nič več zadela. Šla sem do sodelavke in ji povedala za žreb. To je bil naš zadnji letošnji delovni dan in vsi sodelavci so mi čestitali. Bili so prav tako veseli kot jaz,« je ob našem obisku minuli ponedeljek, ko smo pripeljali pralni stroj na Zali Log, pripovedovala Lucija Brišar. Mož Franc, ki je zaposlen pri Transturistu, je bil v službi, nasmejani pa so si novo pridobitev prišli pogledat Lucijina dvojčica Nataša, najmlajša hčerka ter mama in ata.

Medtem ko sta vodja oglasnega trženja pri Gorenjskem glasu Marjan Potočnik in direktor trgovine Stik iz Škofje Loke Roman Oman pralni stroj prinesla po stopnicah v nov prizidek hiše, kjer si Lucija in Franc urejata stanovanje, smo imeli drugi čas za klepet. »V stari hiši nas je trenutno šest. Poleg mame in ata v njej prebiva naša družina. Mlajši hčerki sta še doma, starejši sin se je že odselil. Seveda je treba veliko prati, posebno ker je hčerka alergična na pršice. Ker smo imeli v majhni kopalnici prostora le za manjši pralni stroj in je ta veliko pral, se je pogosto pokvaril. Nazadnje nam je serviser povedal, da ga ne bo več popravljal in bo treba kupiti novega. Ker z možem v prizidku hiše opremljava svoje stanovanje in sva letos naredila novo kopalnico, sva sklenila, da bo to ena od investicij v novem letu. Sedaj pač ne bo potrebna, saj imava nov, moderen pralni stroj, ki sva ga res vesela. Mama pravi, da sedaj lahko verjamemo tudi v Božička,« je smeje pripovedovala Lucija, ki se še dobro spomni, koliko časa so naročeni na naš časopis.

»Z možem sva polletno naročnino na Gorenjski glas dobila za poročno darilo. Ko se je pol leta izteklo, sva sklenila, da časopis ostane. Tako je pri hiši že 28 let. Najraje preberemo, če piše kaj o naši ali sosednjih vaseh ter tudi o okoliških krajih. Zlasti mama, ki je na Zali Log prišla iz Bohinja, pozorno prebere vse o Bohinju. Radi prebiramo različne zgodbe, vedno rešujemo križanke. Najbolj skrbno časopis prebirata mama in ata, pa tudi midva z možem prebereva večino člankov. Otroci berejo malo manj, imajo pač internet,« je tudi povedala Lucija Brišar.

Z ženo sta vesela mešalnika

Tretje nagrade, namiznega električnega mešalnika, sta se razveselila Jože in Marija Osterman z Olševka. Jože Osterman, ki je v ponedeljek osebno prišel po mešalnik, je priznal, da je sicer vedel za našo akcijo, a ni niti pomislil, da bi bil lahko izžreban, saj se zaveda, da so možnosti za to izredno majhne. Kljub temu sta z ženo nagrade zelo vesela, saj mešalnika doslej niti nista imela. »Sva se pa že pogovarjala, da si bova zdaj lahko pripravila kakšen napitek iz sadja,« je razložil Osterman, ki pravi, da ima sicer v življenju kar srečo. »Največja sreča pa je najbrž to, da mi pri 63 letih ni treba jemati nobenih tablet,« se posmeje. Za zdravje skrbi tako, da se vsaj dvakrat na teden ne glede na vreme peš odpravi na Štefanjo goro, ukvarja pa se tudi s čebelarstvom.

Anton Čuden z Zgornjih Laz, ki mu je žreb namenil likalnik, še ni prišel po nagrado.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

jasno
vlažnost: 88 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

0/10

sreda

-2/14

četrtek

2/14

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 27. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 27. marec 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Kokrica, 27. marec 2019

Kako iz depresije, anksioznosti in tesnobe

PREDAVANJA / Škofja Loka, 27. marec 2019

Značilnosti, potek in zdravljenje demence

OBVESTILA / Škofja Loka, 28. marec 2019

Občni zbor

IZLETI / Kranj, 28. marec 2019

Po Orionovi poti

OBVESTILA / Gorenjska, 28. marec 2019

Brezplačne delavnice o naravnem vrtnarjenju

IZLETI / Kranj, 28. marec 2019

Pohodniški izlet po Orionovi poti

 

 
 

 

 
 
 

Letalnici so voščili z rekordom / 22:18, 26. marec

Planic je pojem, v vseh pogledih ! Naj tako tudi ostane !

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!