Jeseničan Armin Skenderović (levo, ob njem odvetnik Tomaž Osolnik) je na predobravnavnem naroku zavrnil očitke tožilstva, da je skušal ubiti svojega svaka in kasneje vplival na eno od prič. / Foto: Simon Šubic

Svaka davil z verižico, nato grozil tudi priči v postopku

Jeseničan Armin Skenderović naj bi septembra lani večkrat poskusil ubiti svojega svaka in kasneje vplivati na pričo v kazenskem postopku, kar pa obtoženi zanika.

Kranj – Jeseničan Armin Skenderović v petek na predobravnavnem naroku na kranjskem okrožnem sodišču ni priznal krivde za kaznivi dejanji poskusa uboja ter oviranja pravosodnih oz. državnih organov, kot ga obtožuje kranjska tožilka Nadja Gasser. Sodnica Marjeta Dvornik je zato začetek glavne obravnave razpisala za 31. januar.

Osemintridesetletni Sken­derović je obtožen, da naj bi 9. septembra lani poskušal ubiti Elvirja Dizdarevića, po naših podatkih gre za njegovega svaka. Tega dne sta se na Jesenicah sprla, nakar naj bi Skenderović najprej skušal Dizdarevića zadaviti z verižico, ki jo je oškodovanec nosil okoli vratu, kasneje pa naj bi se nanj spravil še z desko, v katero so bili zabiti žeblji. Ko se je Dizdarević nazadnje odpeljal z avtomobilom, naj bi se obtoženi odpeljal za njim in ga dohitel na enem od križišč na Jesenicah, na katerem se je Dizdarević ustavil pri rdeči luči. Obtoženi naj bi se tedaj vanj nalašč dvakrat silovito zaletel. Oviranja pravosodnih oz. državnih organov pa je Jeseničan obtožen, ker naj bi 5. marca letos z grožnjo vplival na eno od prič v tem kazenskem postopku, da ne bi pričala v njegovo škodo.

Obtoženčev zagovornik Tomaž Osolnik je sodišču predlagal, naj v dokazne namene pridobi verižico, s katero naj bi njegova stranka davila oškodovanca, prav tako pa desko z žeblji. »Ocenjujem, da gre za predmeta corpus delicti, ki ju je treba pridobiti v ta kazenski spis,« je poudaril.

Odvetnik je predlagal tudi postavitev sodnega izvedenca ustrezne stroke, ki bo podal oceno o trdnosti verižice, in sodnega izvedenca sodne medicine, da poda strokovno mnenje, ali je s tako verižico dejansko možno zadaviti oziroma zadušiti človeka, kakšno silo je treba pri tem uporabiti in koliko časa mora ta delovati, da nekomu na ta način vzameš življenje. »Če bi namreč tako delujočo silo v potrebnem času verižica prenesla oziroma je ne bi prenesla, bi to imelo za posledico vprašanje pravne kvalifikacije očitanega kaznivega dejanja poskusa uboja,« je poudaril. Dodal je, da so verižice običajno izdelane tako, da se ob določeni sili pretrgajo. »Logično je, da je verižica močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši del. Običajno je ta nameščen tik ob zaponki,« je dejal.

Tožilka Gasserjeva je po drugi strani ocenila, da predlaganih dokazov v zvezi z verižico ni treba izvesti, saj bo po njenih besedah zadoščalo že zaslišanje Dizdarevića, poleg tega pa je oškodovanec že v preiskavi na sodišču pokazal in opisal verižico, ko je bilo tudi ugotovljeno, da se verižica ob davljenju ni pretrgala.

Obramba je predlagala tudi neposredno zaslišanje več prič, med drugim žene in očeta obtoženega, ki naj bi spregovorila o njegovih družinskih okoliščinah in o okoliščinah, ki so pripeljale do obravnavanega pretepa med Skenderovićem in Dizdarevićem, ki je kasneje samo še eskaliral.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

pretežno jasno
vlažnost: 34 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

2/20

petek

0/20

sobota

2/22

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. april 2019

Velikonočni izlet po jadranskih otokih

PRIREDITVE / Jesenice, Tržič, 19. april 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

RAZSTAVE / Jesenice, 19. april 2019

Slovenske fotografinje se predstavijo

RAZSTAVE / Šenčur, 19. april 2019

Pogledi sopotij

PRIREDITVE / Jesenice, 20. april 2019

Blagoslov jedi

 

 
 

 

 
 
 

Šola vedeževanja iz ciganskih kart / 15:26, 18. april

Meni so rekli, da Ciganu ne smem reči Cigan. To so Romi. Šlogarca je potem Romka ali Romkinja. A karte pa ostajajo ciganske? Ižke Cigane tud...

Branja drevesom / 06:41, 18. april

Nade wszystko należy r?wnież pamiętać, że liposukcja to nie metoda odchudzania, a już na pewno nie metoda trwała w efektach – tłuszcz.Grzego...

Branja drevesom / 20:14, 17. april

Wojciechowski
Ti boš bukvam in macesnom menda recitiral poljske domoljubne pesmice?

Najditelja znova na Mežakli / 20:05, 17. april

Največ bi naredu tvoj fotr preden te je delal, da bi odskoču !

Najditelja znova na Mežakli / 18:26, 17. april

Da ne boš mislu, da imam kaj prot teb.
Evo dokaza:
me je bralka Glasa vprašala, če sem prepričan, da te ni meteorit vsaj oplazil, sem ji rekel, da bi te, če ne bi odskoču.

Najditelja znova na Mežakli / 17:35, 17. april

Hehe, majmun, tud smešen nis, si pa korajžen, to pa, ampak tkole s fejk imeni na netu se to da ane..

Najditelja znova na Mežakli / 16:19, 17. april

Kar nekaj bralcev Glasa me je vprašalo, če je meteorit mogoče slučajno zadel Primoža?
Sem rekel, da ne, da ima to prirojen.