Jeseničan Armin Skenderović (levo, ob njem odvetnik Tomaž Osolnik) je na predobravnavnem naroku zavrnil očitke tožilstva, da je skušal ubiti svojega svaka in kasneje vplival na eno od prič. / Foto: Simon Šubic

Svaka davil z verižico, nato grozil tudi priči v postopku

Jeseničan Armin Skenderović naj bi septembra lani večkrat poskusil ubiti svojega svaka in kasneje vplivati na pričo v kazenskem postopku, kar pa obtoženi zanika.

Kranj – Jeseničan Armin Skenderović v petek na predobravnavnem naroku na kranjskem okrožnem sodišču ni priznal krivde za kaznivi dejanji poskusa uboja ter oviranja pravosodnih oz. državnih organov, kot ga obtožuje kranjska tožilka Nadja Gasser. Sodnica Marjeta Dvornik je zato začetek glavne obravnave razpisala za 31. januar.

Osemintridesetletni Sken­derović je obtožen, da naj bi 9. septembra lani poskušal ubiti Elvirja Dizdarevića, po naših podatkih gre za njegovega svaka. Tega dne sta se na Jesenicah sprla, nakar naj bi Skenderović najprej skušal Dizdarevića zadaviti z verižico, ki jo je oškodovanec nosil okoli vratu, kasneje pa naj bi se nanj spravil še z desko, v katero so bili zabiti žeblji. Ko se je Dizdarević nazadnje odpeljal z avtomobilom, naj bi se obtoženi odpeljal za njim in ga dohitel na enem od križišč na Jesenicah, na katerem se je Dizdarević ustavil pri rdeči luči. Obtoženi naj bi se tedaj vanj nalašč dvakrat silovito zaletel. Oviranja pravosodnih oz. državnih organov pa je Jeseničan obtožen, ker naj bi 5. marca letos z grožnjo vplival na eno od prič v tem kazenskem postopku, da ne bi pričala v njegovo škodo.

Obtoženčev zagovornik Tomaž Osolnik je sodišču predlagal, naj v dokazne namene pridobi verižico, s katero naj bi njegova stranka davila oškodovanca, prav tako pa desko z žeblji. »Ocenjujem, da gre za predmeta corpus delicti, ki ju je treba pridobiti v ta kazenski spis,« je poudaril.

Odvetnik je predlagal tudi postavitev sodnega izvedenca ustrezne stroke, ki bo podal oceno o trdnosti verižice, in sodnega izvedenca sodne medicine, da poda strokovno mnenje, ali je s tako verižico dejansko možno zadaviti oziroma zadušiti človeka, kakšno silo je treba pri tem uporabiti in koliko časa mora ta delovati, da nekomu na ta način vzameš življenje. »Če bi namreč tako delujočo silo v potrebnem času verižica prenesla oziroma je ne bi prenesla, bi to imelo za posledico vprašanje pravne kvalifikacije očitanega kaznivega dejanja poskusa uboja,« je poudaril. Dodal je, da so verižice običajno izdelane tako, da se ob določeni sili pretrgajo. »Logično je, da je verižica močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši del. Običajno je ta nameščen tik ob zaponki,« je dejal.

Tožilka Gasserjeva je po drugi strani ocenila, da predlaganih dokazov v zvezi z verižico ni treba izvesti, saj bo po njenih besedah zadoščalo že zaslišanje Dizdarevića, poleg tega pa je oškodovanec že v preiskavi na sodišču pokazal in opisal verižico, ko je bilo tudi ugotovljeno, da se verižica ob davljenju ni pretrgala.

Obramba je predlagala tudi neposredno zaslišanje več prič, med drugim žene in očeta obtoženega, ki naj bi spregovorila o njegovih družinskih okoliščinah in o okoliščinah, ki so pripeljale do obravnavanega pretepa med Skenderovićem in Dizdarevićem, ki je kasneje samo še eskaliral.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

14/30

petek

14/30

sobota

16/30

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 20. julij 2019

Na Porze

IZLETI / Šenčur, 20. julij 2019

Čez Luknjo v Zadnjico

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2019

Slovesnost na Šmarjetni gori

PRIREDITVE / Preddvor, 20. julij 2019

Spominska slovesnost v Kokri

PRIREDITVE / Žabnica, 20. julij 2019

Gasilska veselica

PRIREDITVE / Preddvor, 20. julij 2019

Spominska slovesnost

PREDAVANJA / Kranj, 20. julij 2019

Proučevanje Svetega pisma

 

 
 

 

 
 
 

Ohranjanje spomina / 21:10, 17. julij

G Primož pa še kdo in ne jemati osebno.Po zaslugah "herojev" NOB je v YU nastal totalitarni komunistični sistem z več kot 500000 žrtev izve...

Ohranjanje spomina / 14:10, 17. julij

Ne pozabimo, pohodniki povzročajo po hribih erozijo tal.
Kredarica je pa najvišje ležeče smetišče v Sloveniji.
Če kdo tega ne razume, naj me kontaktira.
A še kej?

Ohranjanje spomina / 13:58, 17. julij

Se strinjam, Primož
lp

Na vzponu v Davčo je slavil Aleš Pirih / 13:56, 17. julij

Super!

Ohranjanje spomina / 11:58, 17. julij

Deželan,
Zmerjam? Samo pišem dejstva, taka je pač zgodovinska resnica, so heroji in so zarukanci, takle mamo ja..
Ponosen sem, da sem potomec heroja !

Poklukar odhaja v Ljubljano / 11:47, 17. julij

Tako je, bo pa zanimivo videti kako se bo spopadel v Ljubljani z raznoraznimi lobiji, na Jesenicah jim je menda dobro pariral..

Poklukar odhaja v Ljubljano / 11:38, 17. julij

Čestitke za pogum!

Eden bolj sposobnih ljudi, kar jih poznam