Na prireditvi niso manjkali niti starejši člani Nogometnega kluba Triglav, predsednik Beno Fekonja in športni direktor Siniša Brkič pa sta priznanje podelila tudi najstarejšemu med njimi, 88-letnem Marijanu Brezarju.

Nogometaši so dobrodelni

V Nogometnem klubu Triglav Kranj so minulo sredo že tretje leto zapored pripravili decembrski dobrodelni dogodek, s katerimi pomagajo tudi mladim športnikom.

Obiskovalci, ki so prišli na sredino tekmo, so namesto nakupa vstopnice prinesli hrano z daljšim rokom uporabe, ki so jo v klubu namenili domu za reintegracijo Fundacije Vincenca Drakslerja.

Kranj – Predpraznično druženje je tradicija večine klubov in društev, posebno pa se ga zadnja leta veselijo v največjem športnem kolektivu na Gorenjskem, Nogometnem klubu Triglav Kranj. V njem namreč združujejo več kot petsto otrok vseh starosti, so pa tudi nogometni prvoligaši.

»Naš klub je trdno vpet v svoje okolje. Pri tem ne mislim zgolj na šport, ampak se želimo povezovati z vsemi. Prav tako pomembna se nam zdi dobrodelnost, zato smo že minuli dve leti pripravili decembrski dobrodelni dogodek. Letos smo se odločili, da ga še nadgradimo, kar pomeni, da smo pripravili dve ekshibicijski tekmi, poleg tega namesto vstopnine zbiramo hrano, pripravili smo dražbo nogometnih dresov, prav tako pa imamo še nekaj akcij zbiranja denarja. Denar bomo namenili za socialni sklad kluba. Klub nato s tem denarjem krije stroške priprav in opreme tistim mladim, ki si tega ne morejo privoščiti. Tako v našem klubu lahko trenirajo vsi, ki si tega želijo. Zbrano hrano bomo letos darovali domu za reintegracijo Fundacije Vincenca Drakslerja,« je ob sredinem druženju povedal predsednik Nogometnega kluba Triglav Kranj Beno Fekonja, ki si je skupaj z gosti in člani kluba najprej ogledal tekmo med tako imenovanimi Nogoumetniki (znanimi Slovenci) in člani navijaške skupine Small Faces, nato pa še med člansko ekipo Triglava, ki se je pomerila s Triglavovo zlato generacijo iz sezone 1998/99, ki se je prvič uspela uvrstiti v prvo slovensko ligo in letos praznuje dvajseto obletnico.

»Danes smo povabili tudi naše mlade igralce, ki jih je obiskal Dedek Mraz, prav za vse pa smo pripravili lepa darila. Prav tako smo se s priznanji spomnili najstarejših članov kluba,« je še povedal predsednik Fekonja.

Kljub počitku med jesensko in pomladansko sezono se je na prireditvi zbrala tudi večina moštva, ki si letos bori za Triglavove barve v najmočnejši slovenski ligi. »Prvi del prvenstva je za nami, sedaj s strokovnim štabom pripravljamo analizo. Ugotoviti želimo, kje je ekipa najšibkejša, pogovorili se bomo o okrepitvah in se dobro pripravili na nadaljevanje prvenstva. Ekipo pa bomo morali okrepiti predvsem z obrambnimi igralci, saj smo v prvem delu prvenstva dobili preveč zadetkov. Ker je ekipa zelo mlada, potrebujemo tudi kakšnega izkušenega igralca,« je dodal športni direktor kluba Siniša Brkič in povedal, da se bo članska ekipa pred nadaljevanjem prvenstva na pripravah spet zbrala po novem letu, 8. januarja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-3/7

nedelja

3/11

ponedeljek

5/14

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 15. december 2019

Božič v srcu Karavank

GLASBA / Kokrica, 15. december 2019

Novoletni koncert

PREDAVANJA / Žirovnica, 16. december 2019

Nova Zelandija

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Cerklje, Šenčur, 16. december 2019

Medgeneracijske dejavnosti

IZLETI / Šenčur, 17. december 2019

V neznano

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Cerklje, Šenčur, 17. december 2019

Medgeneracijske dejavnosti

IZLETI / Kranj, 19. december 2019

Prednovoletni sprehod v Logarsko dolino

GLASBA / Bled, 19. december 2019

Koncert Tanje Žagar

 

 
 

 

 
 
 

Koncert zbora De profundis / 09:30, 15. december

Rajš žbu u kolen, kukr pa tele jajca.

Kakšna je »cena« ošpic / 05:58, 15. december

Kot vsaka stvar, ki jo je izumil človek, tudi cepivo ni idealno. Tistih 5% s posledicami cepljenja so kolateralna škoda.

Danes in jutri Dr. Prešeren / 08:34, 14. december

»Gledalci mogoče pričakujejo podobo pesnika, kot smo se ga učili v šoli; tokrat bodo izvedeli, kakšna je njegova človeška plat.«
///////////////////
Potem pa ovce navalijo.

V Britofu nevarnosti ni več, cesto bodo odprli še danes / 22:41, 13. december

Upam, da bodo opravili meritve tudi, ko spustijo plin v cevi.

Večkrat ustrelil nekdanjo ženo / 21:39, 13. december

Gdor trdi da razume Ženske, ta je sposoben tudi les variti. Ta pa se še ni rodil.

Večkrat ustrelil nekdanjo ženo / 21:37, 13. december

Ponavadi sta za ločitev kriva dva, seveda ženske niso skor nikoli krive? Kajti če Moški najde drugo, jo ne zastonj? Kaj je bilo narobaj v za...

Generalni pravobranilec ne podpira tožbe Slovenije / 21:29, 13. december

A kakšna država smo mi? Nikakršna vodijo nas sami lopovi in idioti,ki povnijo svoje žepe,zaposlujejo, svojo žlahto ali sboje Ljubice, potem ...