Potrdili proračun za prihodnje leto

Kranjskogorski občinski svet je v sredo potrdil dvanajstmilijonski proračun za prihodnje leto. Poudarek cestni infrastrukturi in urejanju parkirišč, sredstva tudi za začetek gradnje novega vrtca v Mojstrani.

Kranjska Gora – Občinski svet Kranjske Gore se je v sredo sestal na drugi redni seji v tem mandatu in potrdil proračun za prihodnje leto. V njem načrtujejo za nekaj več kot deset milijonov evrov prihodkov in 12,3 milijona evrov odhodkov; razliko bodo pokrili iz ostanka sredstev preteklih let.

Proračun so potrdili potem, ko je bil v tridesetdnevni javni obravnavi, v kateri so prejeli nekaj predlogov; večino je župan pri pripravi proračuna tudi upošteval. Amandmajev k proračunu tokrat ni bilo.

Občina Kranjska Gora bo tako tudi v prihodnjem letu dobršen del sredstev namenila za cestno infrastrukturo s poudarkom na vzdrževanju cest na Dovjem in v Gozdu - Martuljku ter v Mojstrani, kjer bodo v sklopu projekta umirjanja prometa v dolini Vrata urejali parkirišča. Za gospodarstvo in turizem je namenjenih dobrih sedem odstotkov proračuna, prav toliko kot za prostorsko planiranje, stanovanjske zadeve in komunalno dejavnost. Za prihodnje leto je v načrtu tudi ureditev novega otroškega igrišča na Dovjem, med večjimi načrtovanimi investicijami pa je še začetek gradnje novega vrtca v Mojstrani.

Kot je ob sprejemu poudaril župan Janez Hrovat, so prihodki v občinski proračun v veliki meri odvisni od turizma, pomembna vira sta namreč prav turistična taksa in koncesnina, ki jo občina prejme od igralnic. »Moje vodilo bo tudi v prihajajočem mandatu, da je proračun treba upravljati na preudaren način, kot ga poznamo v gospodarstvu, brez pretiranega obremenjevanja,« je povedal župan.

Svetniki so na seji potrdili tudi višino turistične takse, ki po novem znaša dva evra, tudi v planinskih kočah, kjer je bila taksa doslej nižja kot v dolini. Potrdili so letni program športa in kulture ter imenovali oziroma potrdili člane odborov in komisij, ki delujejo kot delovna telesa občinskega sveta. Strinjali so se tudi s predlogom posebne občinske komisije, da občina odkupi opremo in povrne vlaganja v stavbo hiše Pr' Katr v skupni vrednosti nekaj več kot šestdeset tisoč evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

jasno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

16/32

sreda

18/35

četrtek

16/28

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

PRIREDITVE / Tržič, 29. junij 2019

Gutenberški dnevi

PRIREDITVE / Tržič, 30. junij 2019

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Bolnišnica naj ostane v občini / 18:07, 25. junij

Preden se boste lotili gradnje regijske bolnišnice, uredite odlagališče odpadkov na Mali Mežakli. Od tam prihajajo vonjave, ki niso primerne za bližino bolnišnice. Nujno!

Bolnišnica naj ostane v občini / 17:16, 25. junij

Če se prav spomnim so hoteli porodnišnico že seliti v Kranj, seveda Jeseničani tega niso dopustili in danes je jeseniška porodnišnica ena iz...

Praznujemo dan državnosti / 14:28, 25. junij

Dan državnosti? Čigave ? Da smo Beograd zamenjali za Bruselj? Hvala lepa za tako samostojnost ! Da smo postali hlapci in talci bruseljsko-va...

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !

Krvava zarja naznanila gorje / 08:14, 25. junij

Ja Franc, imate prav :) Danes vse to imamo, predvsem pa je pred nami svetla prihodnost, sploh za mlade družine, ti se še posebej lahko vese...

Iz Predoselj v Južno Afriko / 21:45, 24. junij

Pohvalno, da se je gospa odločila dati v hrambo muzeju ker bi bilo škoda, da bi to obležalo nekje v omari.