Po seji sta nekdanji župan Boštjan Trilar in novi župan Matjaž Rakovec izmenjala simbolični darili. Boštjan Trilar je županu predal poseben izvod Prešernovih poezij, župan pa se mu je za dosedanje delo zahvalil z grafiko Kranja. / Foto: Primož Pičulin

Župan Rakovec začel delo

Potem ko je novi kranjski župan Matjaž Rakovec minulo sredo na konstitutivni seji slovesno zaprisegel, mu je včeraj dopoldne sedaj že nekdanji župan Boštjan Trilar predal posle.

Kranj – Prvo redno in hkrati konstitutivno sejo sveta Mestne občine Kranj je vodil najstarejši med svetniki Jožef Rozman. Po poročilu volilne komisije in potrditvi mandatov izvoljenim članom mestnega sveta je sledila slovesa zaprisega. »Prisegam, da bom svojo dolžnost opravljal vestno in odgovorno, spoštoval pravni red Republike Slovenije in Mestne občine Kranj. Z vsemi močmi bom deloval za blaginjo Mestne občine Kranj, njenih občank in občanov,« je zaprisegel župan Matjaž Rakovec ter svetnicam in svetnikom čestital k izvolitvi in zagotovil, da županovanje jemlje kot odgovornost delovanja v interesu in za dobrobit vseh občank in občanov ter v javno dobro.

Svetniki so nato imenovali komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Predsednik je Janez Černe, podpredsednica je Saša Kristan, člani pa Zoran Stevanović, Damjana Piškur in Igor Velov. Na ustanovni seji je župan že imenoval podžupana Janeza Černeta, ki bo funkcijo podžupana opravljal poklicno.

Po seji sta nekdanji župan Boštjan Trilar in novi župan Matjaž Rakovec izmenjala simbolični darili. Boštjan Trilar je županu predal poseben izvod Prešernovih poezij, župan pa se mu je za dosedanje delo zahvalil z grafiko Kranja.

V župansko pisarno sta nato sedla včeraj, ko je sledila predaja poslov. »Zelo sem zadovoljen, ker je bila volilna kampanja na zelo visokem nivoju in ker je prenos oblasti potekal v operativnem duhu. V pogovoru z županom je bilo hitro moč ugotoviti, da je gospodarstvenik in vodja, saj je postavljal prava vprašanja. Zelo dobro je, da Kranj ne bo v prostem teku, ampak bo delo pri tekočih in novih projektih potekalo nemoteno naprej,« je povedal Boštjan Trilar, ki je še v sredo podpisal pogodbo o opremljanju za naselje Mlaka.

»Glede na to, da Ministrstvo za javno upravo ne predpisuje postopkov primopredaje in je to zgolj formalnost, sem že pred časom od župana Trilarja dobil predlog primopredaje. Sam sem nato podal svoj predlog in sedaj se bom dela lotil sistemsko po posameznih resorjih,« je povedal župan Rakovec, ki se je minule dni že pogovarjal tudi z novimi svetniki.

»Pomembno se mi zdi, da se do naslednje seje, ki bo 30. januarja, pogovorimo o različnih komisijah in delu, o koaliciji pa se bomo pogovarjali po novem letu,« je še povedal župan Rakovec ter občankam in občanom zaželel lepe praznike in srečno novo leto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/32

torek

16/27

sreda

14/28

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

PRIREDITVE / Kranj, 20. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Sebenje, Tržič, Kovor, 20. avgust 2019

Z rednim avtobusom in kolesi po doživetja narave, zgodovine in podeželja

FILM / Jesenice, 20. avgust 2019

Torkova kinoteka

RAZSTAVE / Kamnik, 21. avgust 2019

Razstava na prostem

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

V sotesko Hvadnik

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

Na Podgorski vrh

 

 
 

 

 
 
 

Mojster žganjekuhe iz Rut / 16:58, 19. avgust

Pojdem v rute,tam, kjer je mraz,tam, kjer moj pobičje pokopan.Tam dol pokleknem,'n mal požebram,da ne bo moj pobičležal koj sam.https://www....

Po stopinjah pastirjev / 14:37, 19. avgust

No, še tole mi je prišlo na misel.
Malo za hec in malo šalo:
na dvanajsti tabli bi jest dau napisat, da kdor je prebral vseh enajst tabel, je navadna ovca!

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 12:12, 19. avgust

Tu pri teh dveh ograjah se natančno vidi kako nas lupijo! Delal so npr. maj/junij ! Šli na dopust, dolg dopust, poj bodo pa konc jeseni zakl...

Po stopinjah pastirjev / 11:37, 19. avgust

57.000 € ???
Za ta gnar, bi pomojih izračunih lahko bilo lahko 12 tabl, pa še kakšna lesena gostilnca.

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 09:47, 19. avgust

1530€ za meter ograje. Pošteno. Ker pa bodo delali od junija do decembra, pa je strošek kar razumljiv. Si pa bo gradbišče ogledalo vsaj milijon turistov. To pa tudi šteje.

Umrl je Ivan Oman, eden ključnih osamosvojiteljev Slovenije / 18:45, 18. avgust

Spoštovanje g.Omanu ! Počivajte v miru !

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 18:40, 18. avgust

Tale nova protihrupna ograja in pa na Bledu obstoječa, pol metra povišana, skoraj vse narejeno, sedaj pa vse stoji že dva meseca. Ne vem, a ...