Domači so požar opazili okoli pol štirih zjutraj, ko je že zajel celotno delavnico. / Foto: PGD Begunje

Najprej je zagorel traktor

V torek po 3. uri zjutraj je požar uničil delavnico v Rovtah. V intervenciji je sodelovalo 81 gasilcev iz Radovljice in okolice, ki so se v vas na obrobju občine pripeljali z 21 vozili.

Rovte – Več kot osemdeset gasilcev iz vseh društev Gasilske zveze Radovljica (GZ) se je v noči na torek borilo s požarom, ki je izbruhnil v delavnici, ki se drži večjega gospodarskega poslopja domačije Pri Mark v vasici Rovte. Ognjeni zublji so delavnico povsem uničili, zato je nastala velika gmotna škoda, poškodovanih pa k sreči ni bilo. Tudi živino so iz sosednjega hleva spravili na varno na bližnji travnik. Po ugotovitvah kriminalistov je najprej zagorelo na traktorju, s katerega se je ogenj razširil še na ostale stvari v objektu in na sam objekt. »Ugotovljene okoliščine izključujejo tujo krivdo za požar,« je razložil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

»Poziv o požaru na delavnici v Rovtah smo prejeli ob 3.37. Preden so ga domači opazili, je požar že zajel celotno delavnico in se je začel širiti na sosednje gospodarsko poslopje, v katerem je bilo shranjeno tudi seno. Gasilske ekipe, ki so prve prispele na kraj, so se zato najprej usmerile v omejevanje požara in preprečitev širjenja na sosednje objekte,« je razložil vodja intervencije in poveljnik GZ Radovljica Janez Koselj. Požar so razmeroma hitro omejili in pogasili, nakar so se gasilci lotili še razkopavanja žarišč. »Iz objekta nam je uspelo rešiti dva stroja in dva traktorja, ostalo v delavnici pa je pogorelo,« je razložil.

Nočni mraz gasilcev ni pretirano oviral pri gašenju, je dodal Koselj, večji problem pa je bil, ker v Rovtah ni ustreznega hidrantnega omrežja, zato so morali vodo dovažati iz hidrantnih omrežij v sosednjih vaseh. »Ob tem smo imeli tudi srečo, ker ogenj še ni dosegel sena v sosednjem objektu, sicer bi potrebovali precej več vode,« je razložil. Rovte so precej oddaljena vas, zato so že najbližje gasilske enote potrebovale približno deset minut, da so prispele na kraj požara, ostale pa so potrebovale še precej več časa, je še pojasnil Koselj in poudaril, da so k sreči že prve gasilske enote s seboj pripeljale vodo in so se lahko takoj lotile gašenja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: J, hitrost: 29 km/h

4/13

ponedeljek

3/16

torek

-1/12

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Cerklje, 25. marec 2019

Ustanovni občni zbor

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 26. marec 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,