Občinski svetniki z novim županom Blažem Račičem / Foto: Gorazd Kavčič

Račič zaprisegel kot župan

Blaž Račič je v sredo zaprisegel kot novi jeseniški župan.

Jesenice – Na prvi, konstitutivni seji so se v sredo sestali jeseniški občinski svetniki. Kot je dejala predsednica občinske volilne komisije Martina Hrovat, ki je predstavila poročilo o volitvah, niso ugotovili nobenih nepravilnosti. Ker na poročila tudi ni bilo nobene pritožbe, so potrdili mandate tako 28 članom občinskega sveta kot zmagovalcu županskih volitev Blažu Račiču, ki je tudi zaprisegel kot novi župan.

V 28-članskem občinskem svetu ima pet mest stranka SD, po štiri SDS, SMC, LMŠ in Levica, tri Neodvisna lista Za boljše Jesenice, dve DeSUS, po eno pa NSi in SLS. Občinski svetniki so: Janez Marinčič, Vera Pintar, Žiga Pretnar, Tomaž Tom Mencinger in Maja Otovič (vsi SD); Marta Smodiš, Miha Rebolj, Edina Džamastagić in Boštjan Žigon (vsi SMC), Maja Križnar, Jernej Udir, Marko Plečnik in Žarko Štrumbl (vsi SDS); Miha Rezar, Adis Medić, Almin Gorinjac in Gregor Čop (vsi LMŠ); Vlado Mlinarec, Alma Rekić, Iztok Pergarec in Boris Grilc (vsi Levica); Veronika Vidmar, Uroš Lakić in Jure Krašovec (vsi ZBJ); Stanko Sedlar in Borut Stražišar (oba DeSUS), Maja Razingar (NSi) in Marko Zupančič (SLS).

V primerjavi s prejšnjim mandatom je največ svetniških mest izgubila Neodvisna lista Za boljše Jesenice, ki ima v tem mandatu kar štiri občinske svetnike manj, in SMC, ki ima tri občinske svetnike manj. SD je ohranila pet mest, SDS je eno svetniško mesto pridobila, novinki v občinskem svetu sta Levica s štirimi mandati (njena predhodnica v prejšnjem mandatu Delavska lista JA Jeseniška alternativa je imela tri svetniška mesta) in stranka LMŠ s štirimi mandati. DeSUS je ohranil dve svetniški mesti, NSi in SLS pa sta prav tako obdržali po eno svetniško mesto.

Novi župan v občinskem svetu nima svoje liste, občinski svetnik je postal dosedanji župan Tomaž Tom Mencinger, prav tako sta občinska svetnika postala oba dosedanja podžupana Vera Pintar in Miha Rebolj. A kot je dejal novi župan Blaž Račič, se še ni odločil, koga bo izbral za podžupana (občina ima lahko največ tri podžupane). V nagovoru občinskim svetnikom je Račič orisal tudi osnovne usmeritve svojega programa. Na seji so imenovali komisije in odbore občinskega sveta.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/13

sreda

-1/12

četrtek

-1/15

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, Šenčur, Preddvor, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranjska Gora, 20. februar 2019

Peka kruha z drožmi

PREDAVANJA / Preddvor, 20. februar 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 20. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Kokrica, 20. februar 2019

Kako se spoprijeti s stresom

PREDAVANJA / Kokrica, 20. februar 2019

Božja moč v gospodovi večerji

 

 
 

 

 
 
 

Posekali so drevesa / 19:35, 19. februar

Menim, da je to prav! To drevo na sliki, če pade, poškoduje objekt. Zatorej bi moralo veljati pravilo, drevo ob objektu, je lahko visoko samo toliko kot je oddaljeno od objekta.

Žrtve za svobodo / 16:05, 19. februar

Govornik Viktor Zadnik za oceno odlično!
Takle mamo ja, žal...
Sicer pa večna slava junakom padlim za domovino !!

Denar za podvoz v Lescah / 15:53, 19. februar

Tega je pa kar veliko. Ja, premalo je bilo narejenega zadnjih 10, 15 let! Pogrešam pa kar nekaj zadev. Parkiranje pred Starim mestom oz. Gra...

Zmagala sta Zala Kralj / 13:40, 17. februar

Tole so po moje namerno izbral, da nas dokončno fu*nejo ven iz te kuhinje!

Kadim, pa kaj / 13:38, 17. februar

Sem kadil, nikoli več!
Individualni programi opuščanja kajenja so korak v pravo smer, podpiram !!

Nov butični hotel na Jezerskem / 13:18, 15. februar

Upajmo, da bo skozi leta res zaživel. Mogoče lokacija ravno ne omogoča butični turizem; vsaj kar se tiče miru ob glavni cesti. Zanimivo, da ...

Odstopil zaradi tatvine / 11:46, 15. februar

Kakšne bedarije se dogajajo v tej naši družbi?Kulturniška zvezda evidentno krade? Nagrajena sodomija! Žaljenje naroda, vsak mesec dober penz...