Občinski svetniki z novim županom Blažem Račičem / Foto: Gorazd Kavčič

Račič zaprisegel kot župan

Blaž Račič je v sredo zaprisegel kot novi jeseniški župan.

Jesenice – Na prvi, konstitutivni seji so se v sredo sestali jeseniški občinski svetniki. Kot je dejala predsednica občinske volilne komisije Martina Hrovat, ki je predstavila poročilo o volitvah, niso ugotovili nobenih nepravilnosti. Ker na poročila tudi ni bilo nobene pritožbe, so potrdili mandate tako 28 članom občinskega sveta kot zmagovalcu županskih volitev Blažu Račiču, ki je tudi zaprisegel kot novi župan.

V 28-članskem občinskem svetu ima pet mest stranka SD, po štiri SDS, SMC, LMŠ in Levica, tri Neodvisna lista Za boljše Jesenice, dve DeSUS, po eno pa NSi in SLS. Občinski svetniki so: Janez Marinčič, Vera Pintar, Žiga Pretnar, Tomaž Tom Mencinger in Maja Otovič (vsi SD); Marta Smodiš, Miha Rebolj, Edina Džamastagić in Boštjan Žigon (vsi SMC), Maja Križnar, Jernej Udir, Marko Plečnik in Žarko Štrumbl (vsi SDS); Miha Rezar, Adis Medić, Almin Gorinjac in Gregor Čop (vsi LMŠ); Vlado Mlinarec, Alma Rekić, Iztok Pergarec in Boris Grilc (vsi Levica); Veronika Vidmar, Uroš Lakić in Jure Krašovec (vsi ZBJ); Stanko Sedlar in Borut Stražišar (oba DeSUS), Maja Razingar (NSi) in Marko Zupančič (SLS).

V primerjavi s prejšnjim mandatom je največ svetniških mest izgubila Neodvisna lista Za boljše Jesenice, ki ima v tem mandatu kar štiri občinske svetnike manj, in SMC, ki ima tri občinske svetnike manj. SD je ohranila pet mest, SDS je eno svetniško mesto pridobila, novinki v občinskem svetu sta Levica s štirimi mandati (njena predhodnica v prejšnjem mandatu Delavska lista JA Jeseniška alternativa je imela tri svetniška mesta) in stranka LMŠ s štirimi mandati. DeSUS je ohranil dve svetniški mesti, NSi in SLS pa sta prav tako obdržali po eno svetniško mesto.

Novi župan v občinskem svetu nima svoje liste, občinski svetnik je postal dosedanji župan Tomaž Tom Mencinger, prav tako sta občinska svetnika postala oba dosedanja podžupana Vera Pintar in Miha Rebolj. A kot je dejal novi župan Blaž Račič, se še ni odločil, koga bo izbral za podžupana (občina ima lahko največ tri podžupane). V nagovoru občinskim svetnikom je Račič orisal tudi osnovne usmeritve svojega programa. Na seji so imenovali komisije in odbore občinskega sveta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 75 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

4/19

sobota

4/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)

Za naravi prijazen turizem / 13:51, 19. september

"Za naravi prijazen turizem"-----------------------------Naravi prijaznega turizma ni. Turizem je škodljiv.Posledice turizma so za naravo ka...

Spomin na požig Kokre / 09:46, 19. september

Kokrjani se vedno cakamo na opravicilo tistih naslednikov revolucije, ki so z namerno provokacijo, ubojem soferja kamiona, ki je prevazal sa...

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */