Mojca Krašovec v prenovljenem hotelskem preddverju / Foto: Tina Dokl

Hotel Rikli Balance z novo podobo

Pri prenovi nekdanjega Golf Hotela so v Sava Hotelih Bled gradili na bogati lokalni tradiciji in zgodbi zdravilca Arnolda Riklija, ki je že v 19. stoletju na Bledu ustanovil naravno zdravilišče. Po njem so hotel zdaj tudi poimenovali.

Bled – Pet milijonov evrov vredna obnova nekdanjega Golf Hotela je po besedah direktorice Sava Hotelov Bled Mojce Krašovec potekala v dveh delih. Že v začetku preteklega leta so obnovili vseh 150 sob, v prvih treh mesecih letošnjega leta pa so prenovo dočakali še recepcija, hotelsko preddverje z barom, restavracija in konferenčne dvorane. Ponudbo bodo spomladi dopolnili še z Riklijevim sprostitvenim parkom, ki ga urejajo nasproti hotela.

»Ključno vodilo pri prenovi hotela, ki je s prenovo dobil tudi novo ime, je bilo v hotel vključiti tradicijo lokalnega okolja in trajnostni vidik ter nadgraditi udobje, pri tem pa poskrbeti za zdravje in dobro počutje gostov,« je razložila Mojca Krašovec. Celoten hotel krasi les navadne smreke, najbolj številne vrste v Sloveniji, ki porašča tudi bližnjo planoto Pokljuka. »Hotelske sobe pa pripovedujejo zgodbe Bleda in njegove okolice,« je pojasnila in dodala, da je prek detajlov mogoče spoznati zgodbe kranjske čebele, tradicionalnih gorenjskih vezenin, lectovega srca, smreke in Arnolda Riklija. Hotel tako skupaj s prenovljeno kulinarično in velneško ponudbo po njenih besedah omogoča popoln zasebni ali poslovni obisk. V Riklijevem parku, v katerem se opirajo na naravne dejavnike Bleda – vodo, zrak in svetlobo, se je že zdaj mogoče sprehoditi po bosonogi poti z osmimi naravnimi materiali, v zavetju zelenja objemati drevesa in črpati njihovo pozitivno energijo ter izvajati različne vaje.

Letos se lahko v hotelu pohvalijo z izjemno zasedenostjo, saj so bili vse od velike noči polno zasedeni. Sezono sta namreč v jesenske mesece podaljšala šahovsko prvenstvo in svetovni pokal v biatlonu. Tudi napovedi za prihajajoče praznike so obetavne, saj imajo prav tako že polno zasedeno, nekaj prostora je še na voljo v drugih Savinih hotelih na Bledu, ki se jim v prihodnje prav tako obeta prenova. Prva bo za obnovo prišla na vrsto Kavarna Park, ki naj bi novo podobo dobila do marca, sledila bo prenova Hotela Park.

Družba Sava Turizem se sicer letos lahko pohvali z uspešnim poslovanjem. »Za nami je še eno odlično leto, že peto zapored,« poudarjajo v družbi. Znotraj skupine Save Turizem so od januarja do oktobra našteli 1,015 milijona nočitev, kar je na ravni preteklega leta, ob tem pa je ustvarila prihodke od prodaje v višini 65,7 milijonov evrov, kar je za 3,3 milijona evrov oziroma 5,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Visoki realizirani prihodki, poudarjajo v družbi, so tudi posledica uspešno končanih investicij.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

2/3

petek

-5/2

sobota

-5/2

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Stara Fužina, 18. januar 2019

Tolminsko sirarstvo – tisočletna kultura

GLASBA / Poljane, 18. januar 2019

Koncert učencev glasbene šole

IZLETI / Kranj, 19. januar 2019

Pohod Predoslje–Suha

IZLETI / Šenčur, 19. januar 2019

Jakobova pot po šenčurski veji

OBVESTILA / Radovljica, 19. januar 2019

Začetni tečaj biodinamike

PRIREDITVE / Cerklje, 19. januar 2019

Skupaj se mamo fletno

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 19. januar 2019

Proučevanje Svetega pisma

 

 
 

 

 
 
 

Lani največ uprizarjali Cankarja / 22:12, 16. januar

Cankar se je peljal na Rožnik s kočijo, z drugo pa klobuk, palca in rokavice!

Lani največ uprizarjali Cankarja / 19:14, 16. januar

Skoraj bi pozabil.Zadnjič sem ga videl enkrat v 90. letih v Begunjah. Takrat že ni bil več "taprav".Morda se ga še kdo spomni, klicali so g...

Lani največ uprizarjali Cankarja / 18:53, 16. januar

Tole je resnična zgodba.Moj znanec je bil oboževalec gledališča.Nobene predstave ni izpustil.Nekoč je želel že drugič na predstavo in je ...

Koncerti za boljši jutri / 18:25, 16. januar

Koncert ne prinese boljši "jutri".
Tudi 1000 koncertov ne.
Koncert lahko prinese boljši "danes" tistim, ki poberejo vstopnino.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 13:05, 16. januar

"Primitivna desničarja in še bolj primitivna komentarja !"************Primoz, zbiranje zamaškov ni sramotno, je pa sramota za državo v Evrop...

Katere ceste čaka letos obnova / 12:23, 16. januar

Začnite z novim rondojem Kranj vzhod in potem navezavo na novo cesto Britof-Šenčur. Počasi bo kolona ob konicah do Brnika.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 09:48, 16. januar

Po gaberjanskih ukrepih učitelj ni bil več spoštovan.