Mojca Krašovec v prenovljenem hotelskem preddverju / Foto: Tina Dokl

Hotel Rikli Balance z novo podobo

Pri prenovi nekdanjega Golf Hotela so v Sava Hotelih Bled gradili na bogati lokalni tradiciji in zgodbi zdravilca Arnolda Riklija, ki je že v 19. stoletju na Bledu ustanovil naravno zdravilišče. Po njem so hotel zdaj tudi poimenovali.

Bled – Pet milijonov evrov vredna obnova nekdanjega Golf Hotela je po besedah direktorice Sava Hotelov Bled Mojce Krašovec potekala v dveh delih. Že v začetku preteklega leta so obnovili vseh 150 sob, v prvih treh mesecih letošnjega leta pa so prenovo dočakali še recepcija, hotelsko preddverje z barom, restavracija in konferenčne dvorane. Ponudbo bodo spomladi dopolnili še z Riklijevim sprostitvenim parkom, ki ga urejajo nasproti hotela.

»Ključno vodilo pri prenovi hotela, ki je s prenovo dobil tudi novo ime, je bilo v hotel vključiti tradicijo lokalnega okolja in trajnostni vidik ter nadgraditi udobje, pri tem pa poskrbeti za zdravje in dobro počutje gostov,« je razložila Mojca Krašovec. Celoten hotel krasi les navadne smreke, najbolj številne vrste v Sloveniji, ki porašča tudi bližnjo planoto Pokljuka. »Hotelske sobe pa pripovedujejo zgodbe Bleda in njegove okolice,« je pojasnila in dodala, da je prek detajlov mogoče spoznati zgodbe kranjske čebele, tradicionalnih gorenjskih vezenin, lectovega srca, smreke in Arnolda Riklija. Hotel tako skupaj s prenovljeno kulinarično in velneško ponudbo po njenih besedah omogoča popoln zasebni ali poslovni obisk. V Riklijevem parku, v katerem se opirajo na naravne dejavnike Bleda – vodo, zrak in svetlobo, se je že zdaj mogoče sprehoditi po bosonogi poti z osmimi naravnimi materiali, v zavetju zelenja objemati drevesa in črpati njihovo pozitivno energijo ter izvajati različne vaje.

Letos se lahko v hotelu pohvalijo z izjemno zasedenostjo, saj so bili vse od velike noči polno zasedeni. Sezono sta namreč v jesenske mesece podaljšala šahovsko prvenstvo in svetovni pokal v biatlonu. Tudi napovedi za prihajajoče praznike so obetavne, saj imajo prav tako že polno zasedeno, nekaj prostora je še na voljo v drugih Savinih hotelih na Bledu, ki se jim v prihodnje prav tako obeta prenova. Prva bo za obnovo prišla na vrsto Kavarna Park, ki naj bi novo podobo dobila do marca, sledila bo prenova Hotela Park.

Družba Sava Turizem se sicer letos lahko pohvali z uspešnim poslovanjem. »Za nami je še eno odlično leto, že peto zapored,« poudarjajo v družbi. Znotraj skupine Save Turizem so od januarja do oktobra našteli 1,015 milijona nočitev, kar je na ravni preteklega leta, ob tem pa je ustvarila prihodke od prodaje v višini 65,7 milijonov evrov, kar je za 3,3 milijona evrov oziroma 5,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Visoki realizirani prihodki, poudarjajo v družbi, so tudi posledica uspešno končanih investicij.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/31

ponedeljek

16/32

torek

18/29

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

PRIREDITVE / Kranj, 20. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Sebenje, Tržič, Kovor, 20. avgust 2019

Z rednim avtobusom in kolesi po doživetja narave, zgodovine in podeželja

FILM / Jesenice, 20. avgust 2019

Torkova kinoteka

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

V sotesko Hvadnik

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

Na Podgorski vrh

PRIREDITVE / Kranj, 22. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Umrl je Ivan Oman, eden ključnih osamosvojiteljev Slovenije / 18:45, 18. avgust

Spoštovanje g.Omanu ! Počivajte v miru !

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 18:40, 18. avgust

Tale nova protihrupna ograja in pa na Bledu obstoječa, pol metra povišana, skoraj vse narejeno, sedaj pa vse stoji že dva meseca. Ne vem, a ...

Lovci zavračajo očitke, da ne lovijo volka / 21:18, 17. avgust

Če bi bila naša politika sposobna do tega sploh nebi prišlo.

Gorenjski župani na dopustu / 21:15, 17. avgust

Zakaj naši politiki tako radi hodijo v Srbijo?
No nas je 1991 leta napadel? Srbska Vodka.

Nova civilna družba / 19:18, 17. avgust

V šali bi rekel:

grem stavit, da je Kavčič dal Nagliču za pir, da ta dela na GG reklamo zanj.

Vrednote moramo živeti / 19:14, 17. avgust

"V naši družbi velikokrat rečemo, da nimamo več vrednot. Ni res, vrednote so, samo premalo jih živimo."____________Bolj nesmiselnega stavka ...

Nova civilna družba / 20:00, 16. avgust

V Sloveniji ni enga, da ne bi bil koruptiven.
Zato pa smo tam kjer smo bli, oziroma bomo, tam kjer smo bli.