Mojca Krašovec v prenovljenem hotelskem preddverju / Foto: Tina Dokl

Hotel Rikli Balance z novo podobo

Pri prenovi nekdanjega Golf Hotela so v Sava Hotelih Bled gradili na bogati lokalni tradiciji in zgodbi zdravilca Arnolda Riklija, ki je že v 19. stoletju na Bledu ustanovil naravno zdravilišče. Po njem so hotel zdaj tudi poimenovali.

Bled – Pet milijonov evrov vredna obnova nekdanjega Golf Hotela je po besedah direktorice Sava Hotelov Bled Mojce Krašovec potekala v dveh delih. Že v začetku preteklega leta so obnovili vseh 150 sob, v prvih treh mesecih letošnjega leta pa so prenovo dočakali še recepcija, hotelsko preddverje z barom, restavracija in konferenčne dvorane. Ponudbo bodo spomladi dopolnili še z Riklijevim sprostitvenim parkom, ki ga urejajo nasproti hotela.

»Ključno vodilo pri prenovi hotela, ki je s prenovo dobil tudi novo ime, je bilo v hotel vključiti tradicijo lokalnega okolja in trajnostni vidik ter nadgraditi udobje, pri tem pa poskrbeti za zdravje in dobro počutje gostov,« je razložila Mojca Krašovec. Celoten hotel krasi les navadne smreke, najbolj številne vrste v Sloveniji, ki porašča tudi bližnjo planoto Pokljuka. »Hotelske sobe pa pripovedujejo zgodbe Bleda in njegove okolice,« je pojasnila in dodala, da je prek detajlov mogoče spoznati zgodbe kranjske čebele, tradicionalnih gorenjskih vezenin, lectovega srca, smreke in Arnolda Riklija. Hotel tako skupaj s prenovljeno kulinarično in velneško ponudbo po njenih besedah omogoča popoln zasebni ali poslovni obisk. V Riklijevem parku, v katerem se opirajo na naravne dejavnike Bleda – vodo, zrak in svetlobo, se je že zdaj mogoče sprehoditi po bosonogi poti z osmimi naravnimi materiali, v zavetju zelenja objemati drevesa in črpati njihovo pozitivno energijo ter izvajati različne vaje.

Letos se lahko v hotelu pohvalijo z izjemno zasedenostjo, saj so bili vse od velike noči polno zasedeni. Sezono sta namreč v jesenske mesece podaljšala šahovsko prvenstvo in svetovni pokal v biatlonu. Tudi napovedi za prihajajoče praznike so obetavne, saj imajo prav tako že polno zasedeno, nekaj prostora je še na voljo v drugih Savinih hotelih na Bledu, ki se jim v prihodnje prav tako obeta prenova. Prva bo za obnovo prišla na vrsto Kavarna Park, ki naj bi novo podobo dobila do marca, sledila bo prenova Hotela Park.

Družba Sava Turizem se sicer letos lahko pohvali z uspešnim poslovanjem. »Za nami je še eno odlično leto, že peto zapored,« poudarjajo v družbi. Znotraj skupine Save Turizem so od januarja do oktobra našteli 1,015 milijona nočitev, kar je na ravni preteklega leta, ob tem pa je ustvarila prihodke od prodaje v višini 65,7 milijonov evrov, kar je za 3,3 milijona evrov oziroma 5,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Visoki realizirani prihodki, poudarjajo v družbi, so tudi posledica uspešno končanih investicij.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

3/16

torek

-1/12

sreda

-2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 26. marec 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Tržič, 26. marec 2019

Radosti in pasti nove tehnologije

 

 
 

 

 
 
 

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,