Pozivi k čimprejšnji gradnji druge cevi

Turško podjetje Cengiz: Zamudo lahko še nadoknadimo. Prevozniki: Gradnja druge cevi se mora začeti takoj, vozniki tovornjakov lahko za prehod porabijo tudi po pet ur.

Kranj – V turškem podjetju Cengiz zatrjujejo, da sedanjo zamudo pri začetku gradnje druge cevi predora Karavanke, ki je nastala zaradi postopkov, še lahko nadoknadijo. Gre za podjetje, ki ga je Dars izbral za izgradnjo vzhodne cevi predora Karavanke, Državna revizijska komisija pa je odločitev Darsa razveljavila. V podjetju Cengiz tudi trdijo, da niso nezakonito dopolnjevali ponudbe, zato pričakujejo, da jim bo Dars v postopku ponovnega preverjanja ponudb dodelil pogodbo za izvedbo del, saj so dali najugodnejšo ponudbo.

Če bo javno naročilo razveljavljeno, bo to povzročilo gospodarsko škodo državi, za kar pa ne bo odgovorno podjetje Cengiz, temveč neizbrani ponudniki, ki so podali bistveno dražje ponudbe, a razveljavili izbor, so še poudarili v podjetju Cengiz. S svojimi stališči so v začetku tedna seznanili vse pristojne v državi, tudi predsednika republike, državnega zbora, vlade ...

Da je takojšen začetek gradnje druge predorske cevi nujen, opozarjajo tudi prevozniki. Pred predorom so dolgi zastoji, vozniki tako lahko za prehod porabijo tudi pet ur. To predstavlja zamujen čas, ovire pri oskrbi gospodarstva, negativen vpliv na okolje, povečano tveganje za varnost v prometu. Zato so pozvali vse pristojne državne organe in družbo Dars, da nemudoma sprejmejo vse potrebne ukrepe za čimprejšnjo izgradnjo druge cevi karavanškega predora.

»Karavanški predor predstavlja eno od pomembnejših transportnih smeri pretoka blaga, zato vsaka ovira v pretočnosti predstavlja veliko škodo za gospodarstvo. Ne razumemo in ne pristajamo na zavlačevanje pri izgradnji tako strateško pomembnega infrastrukturnega objekta,« je ob tem dejal Peter Pišek, predsednik Sekcije za promet pri OZS.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno jasno
vlažnost: 41 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

3/16

torek

-1/11

sreda

-2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 26. marec 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Tržič, 26. marec 2019

Radosti in pasti nove tehnologije

 

 
 

 

 
 
 

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,