Žirovniški občinski svetniki z županom / Foto: Gorazd Kavčič

Trije občinski svetniki so Zupani

V novoizvoljenem žirovniškem občinskem svetu ima županova lista polovico mest, novinka je Lista za vasi pod Stolom, ki je dobila tri mandate. Priimek kar treh občinskih svetnikov je Zupan.

Župan je za podžupana imenoval Sebastijana Zupana, ki je to funkcijo opravljal že v prejšnjem mandatu. Je nepoklicni podžupan, ki je zadolžen predvsem za vodenje investicij. Po izobrazbi je strojni tehnik, doma je v Zabreznici.

Breznica – V četrtek so se na prvi, konstitutivni seji sestali žirovniški občinski svetniki. Predsednica občinske volilne komisije Simona Ferjan je predstavila poročilo o izidu volitev v občinski svet in volitev župana. V nadaljevanju so potrdili mandate štirinajstim občinskim svetnikom in županu Leopoldu Pogačarju, ki se je ob tem občanom še enkrat zahvalil za podporo na volitvah. »Obljubljam, da se bom tudi naslednja štiri leta trudil za razvoj, blaginjo in sodelovanje v naši občini,« je dejal in vsem skupaj zaželel dobro sodelovanje, pri čemer »naj nas vodi tudi zdrava kmečka pamet«, je dejal.

In kako so razdeljena mesta v novem občinskem svetu? Županova Neodvisna lista za Žirovnico ima polovico oziroma sedem občinskih svetnikov (to so Vanja Resman Noč, Sebastijan Zupan, Barbara Oman Bulovec, Izidor Jekovec, Meta Zupan, Zdravko Malnar in Nino Rejc). S tremi svetniki je novinka v občinskem svetu Lista za vasi pod Stolom, občinski svetniki so Mojca Vene (Pogačarjeva protikandidatka na županskih volitvah), Franc Zupan in Mojca Papler. SDS ima dva občinska svetnika (Tatjano Mulej in dr. Božidarja Brudarja), SD enega (Antona Koselja) in NSi – Krščanski demokrati prav tako enega (Jurija Dolžana). Glede na prejšnji mandat je županova lista ohranila sedem mest, SD in NSi sta po eno izgubili, prav tako stranka DeSUS, ki je izpadla iz občinskega sveta.

Med občinskimi svetniki je sicer en doktor in štirje magistri znanosti, ženski spol je zastopan s šestimi predstavnicami. Zanimivo je, da se kar trije občinski svetniki pišejo Zupan.

Na seji so imenovali tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Vanja Resman Noč, Zdravko Malnar, Anton Koselj, Jurij Dolžan in Franc Zupan. Še ta mesec se bodo novoizvoljeni občinski svetniki sestali na prvi izredni seji, na kateri bodo imenovali odbore in komisije.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/19

ponedeljek

13/22

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci