Žirovniški občinski svetniki z županom / Foto: Gorazd Kavčič

Trije občinski svetniki so Zupani

V novoizvoljenem žirovniškem občinskem svetu ima županova lista polovico mest, novinka je Lista za vasi pod Stolom, ki je dobila tri mandate. Priimek kar treh občinskih svetnikov je Zupan.

Župan je za podžupana imenoval Sebastijana Zupana, ki je to funkcijo opravljal že v prejšnjem mandatu. Je nepoklicni podžupan, ki je zadolžen predvsem za vodenje investicij. Po izobrazbi je strojni tehnik, doma je v Zabreznici.

Breznica – V četrtek so se na prvi, konstitutivni seji sestali žirovniški občinski svetniki. Predsednica občinske volilne komisije Simona Ferjan je predstavila poročilo o izidu volitev v občinski svet in volitev župana. V nadaljevanju so potrdili mandate štirinajstim občinskim svetnikom in županu Leopoldu Pogačarju, ki se je ob tem občanom še enkrat zahvalil za podporo na volitvah. »Obljubljam, da se bom tudi naslednja štiri leta trudil za razvoj, blaginjo in sodelovanje v naši občini,« je dejal in vsem skupaj zaželel dobro sodelovanje, pri čemer »naj nas vodi tudi zdrava kmečka pamet«, je dejal.

In kako so razdeljena mesta v novem občinskem svetu? Županova Neodvisna lista za Žirovnico ima polovico oziroma sedem občinskih svetnikov (to so Vanja Resman Noč, Sebastijan Zupan, Barbara Oman Bulovec, Izidor Jekovec, Meta Zupan, Zdravko Malnar in Nino Rejc). S tremi svetniki je novinka v občinskem svetu Lista za vasi pod Stolom, občinski svetniki so Mojca Vene (Pogačarjeva protikandidatka na županskih volitvah), Franc Zupan in Mojca Papler. SDS ima dva občinska svetnika (Tatjano Mulej in dr. Božidarja Brudarja), SD enega (Antona Koselja) in NSi – Krščanski demokrati prav tako enega (Jurija Dolžana). Glede na prejšnji mandat je županova lista ohranila sedem mest, SD in NSi sta po eno izgubili, prav tako stranka DeSUS, ki je izpadla iz občinskega sveta.

Med občinskimi svetniki je sicer en doktor in štirje magistri znanosti, ženski spol je zastopan s šestimi predstavnicami. Zanimivo je, da se kar trije občinski svetniki pišejo Zupan.

Na seji so imenovali tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Vanja Resman Noč, Zdravko Malnar, Anton Koselj, Jurij Dolžan in Franc Zupan. Še ta mesec se bodo novoizvoljeni občinski svetniki sestali na prvi izredni seji, na kateri bodo imenovali odbore in komisije.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

delno oblačno
vlažnost: 34 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/26

sreda

13/21

četrtek

15/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...