Pokljuški test pripravljenosti

Pokljuka je bila letos uvodno prizorišče nove sezone biatlonskega svetovnega pokala. To je bil najdaljši pokljuški spored s kar osmimi tekmami.

Uvod je vselej zanimiv, prvi kazalnik pripravljenosti. Na Pokljuki sta z dvema zmagama največ pokazala Finka Kaisa Mäkäräinenn in Norvežan Johannes Thingnes Bo. Uspešnega uvoda so si na domačem prizorišču želeli tudi Slovenci. Na mesta, ki prinašajo točke, se je uvrščal le Jakov Fak, ki je bil na uvodni posamični tekmi odličen četrti, kar je dobra popotnica za naprej. Po besedah strokovnega vodstva so tudi drugi sposobni več, kot so pokazali pred domačimi navijači. Drugačna slika je pri dekletih. Ostala so brez točk. Realno so trenutno ob ugodnem razpletu dosegljive le Urški Poje, ki kot edina trenira pod vodstvom glavnega trenerja A-reprezentance Uroša Velepca. Ima pa dobro družbo v Ukrajinki Juliji Džimi, ki tudi po odhodu Velepca iz ukrajinske vrste v slovensko ostaja njegova varovanka. Dobila je uvodno žensko posamično tekmo na Pokljuki in je dobra primerjava našim mladim biatlonkam. Po prisilni upokojitvi Teje Gregorin, ki se je podala na novo pot in pred kratkim odprla svoj masažni studio, in po lanski sezoni še slovesu Anje Eržen, je vidna praznina. Razveseljuje pa, da je biatlonskega podmladka v Sloveniji več, kot ga je bilo pred leti. Mladinski izbrani reprezentanci uspešno vodita nekdanja biatlonca Janez Marič in Andreja Mali. A biatlon je tek in streljanje na dolge proge. Večjih rezultatskih sprememb čez noč ni pričakovati, čeprav bi si jih ljubitelji tega zanimivega športa želeli. Na Pokljuki se jih je v vseh tekmovalnih dneh po podatku organizatorjev zbralo nekaj manj kot dvajset tisoč. Želja je bila nov mejnik s trideset tisoč gledalci.

Tekme svetovnega pokala na Pokljuki niso bile le test pripravljenosti za tekmovalce, temveč tudi za organizatorje, saj bo leta 2021 pri nas potekalo svetovno prvenstvo. Za pripravo tekmovališča so bili deležni vseh pohval, nekaj sprememb bo treba uvesti glede logistike, kjer pa je dobra stran nova severna razbremenilna cesta mimo Bleda, v načrtu je tudi rekonstrukcija ceste Krnica–Rudno polje. Zagotoviti bo treba nekaj nove stalne infrastrukture in tudi mobilne. Kot poudarjajo – vse v luči sobivanja z okoljem Triglavskega narodnega parka.

Organizatorji si želijo, da bi na svetovnem prvenstvu leta 2021 vse potekalo brezhibno. Novo generalko bodo imeli že konec januarja leta 2020, ko bo Pokljuka znova gostila tekme svetovnega pokala. Najboljše biatlonke in biatlonci na svetu se bodo tako pri nas znova ustavili tudi prihodnjo zimo.

Oddaj svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-1/7

četrtek

2/2

petek

-10/-1

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

IZLETI / Kranj, 17. januar 2019

Pohodniški izlet Dragonja–Sveti Duh

PREDAVANJA / Žiri, 17. januar 2019

Vzgoja za smisel

PREDAVANJA / Lesce, 17. januar 2019

S krepitvijo črevesne flore do boljšega zdravja

OBVESTILA / Milje, 17. januar 2019

Izdelovanja rož iz krep papirja

OBVESTILA / Škofja Loka, 17. januar 2019

Srečanja ob humanistiki

PRIREDITVE / Stara Fužina, 18. januar 2019

Tolminsko sirarstvo – tisočletna kultura

IZLETI / Kranj, 19. januar 2019

Pohod Predoslje–Suha

IZLETI / Šenčur, 19. januar 2019

Jakobova pot po šenčurski veji

 

 
 

 

 
 
 

Lani največ uprizarjali Cankarja / 22:12, 16. januar

Cankar se je peljal na Rožnik s kočijo, z drugo pa klobuk, palca in rokavice!

Lani največ uprizarjali Cankarja / 19:14, 16. januar

Skoraj bi pozabil.Zadnjič sem ga videl enkrat v 90. letih v Begunjah. Takrat že ni bil več "taprav".Morda se ga še kdo spomni, klicali so g...

Lani največ uprizarjali Cankarja / 18:53, 16. januar

Tole je resnična zgodba.Moj znanec je bil oboževalec gledališča.Nobene predstave ni izpustil.Nekoč je želel že drugič na predstavo in je ...

Koncerti za boljši jutri / 18:25, 16. januar

Koncert ne prinese boljši "jutri".
Tudi 1000 koncertov ne.
Koncert lahko prinese boljši "danes" tistim, ki poberejo vstopnino.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 13:05, 16. januar

"Primitivna desničarja in še bolj primitivna komentarja !"************Primoz, zbiranje zamaškov ni sramotno, je pa sramota za državo v Evrop...

Katere ceste čaka letos obnova / 12:23, 16. januar

Začnite z novim rondojem Kranj vzhod in potem navezavo na novo cesto Britof-Šenčur. Počasi bo kolona ob konicah do Brnika.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 09:48, 16. januar

Po gaberjanskih ukrepih učitelj ni bil več spoštovan.