Temeljni kamen so položili direktor Gorenjske gradbene družbe Stane Remic, Karolina Kobal Žvanut iz Kemofarmacije, župan Franc Čebulj, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Vetrnik ter predstavnik Zdravstvenega doma Kranj Matjaž Žura.

Zdravstveni dom septembra

V Cerkljah so začeli gradnjo novega zdravstvenega doma, ki naj bi bil dokončan septembra prihodnje leto in za občane predstavlja veliko pridobitev na področju zdravstvene oskrbe.

Cerklje – V Cerkljah so v petek popoldne položili temeljni kamen za gradnjo novega zdravstvenega doma. Po besedah cerkljanskega župana Franca Čebulja bo grad­nja občino stala 1,96 milijona evrov. »Projekt je sestav­ljen s strani strokovnjakov s področja zdravstva. Kot župan sem imel le vlogo priganjača, da smo čim prej prišli do gradbenega dovoljenja,« je ob položitvi temeljnega kamna povedal Čebulj, ki se nadeja, da bo izvajalec Gorenjska gradbena družba dela dokončal septembra prihodnje leto.

V zdravstvenem domu bosta občanom na voljo dve splošni ter ena pediatrična ambulanta z ultrazvokom, fizioterapevt in zobozdravnik ter lekarna in sestrska soba. Del mansarde bodo namenili arhivu občine, del pa sejni sobi, primerni za organizacijo različnih predavanj in seminarjev. Pred stavbo bo na voljo tudi 28 parkirišč.

Začetek gradnje je pozdravil tudi direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Vetrnik, predvsem ker so bile Cerklje poleg Šenčurja edina gorenjska občina, brez lastnega zdravstvenega doma. »Zdravstveni dom je stičišče vseh dejavnosti zdravstvenega varstva, ki se izvajajo na eni lokaciji,« je povedal Vetrnik in dodal, da bo Osnovno zdravstvo Gorenjske zagotovilo tudi ustrezen kader. Kot obljublja, bodo zagotovili pediatra, ki ga Cerklje nimajo že 25 let, in zdravnika ter prihodnje leto tudi dodatnega zdravnika za otroke in mladino. Osnovno zdravstvo Gorenjske pa bo priskrbelo tudi opremo zdravstvenega doma.

Gradnjo so sprva načrtovali na področju nekdanje Permuzarjeve hiše, vendar Agencija RS za okolje gradnje ni odobrila, saj področje Cerkelj spada v poplavno območje, na katerem zakonodaja prepoveduje gradnjo kleti v javnih objektih. Načrti so namreč predvidevali tudi gradnjo podzemne garaže. Tako je občina po Čebuljevih besedah novo lokacijo našla nedaleč stran, na 3200 kvadratnih metrov velikem zemljišču ob križišču s cesto v Pšenično Polico, kjer je dovolj prostora tudi za gradnjo zunanjega parkirišča.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

megla
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/5

torek

-4/7

sreda

-2/2

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 11. december 2018

Adventni Zagreb in domačija Slakove mladosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 11. december 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Naklo, 11. december 2018

Predstavitev waldorfske pedagogike in igralna urica

GLEDALIŠČE / Kranj, 11. december 2018

Kovček

PRIREDITVE / Naklo, 11. december 2018

Predstavitev knjig in pogovorni večer

PRIREDITVE / Gorenjska, 11. december 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 12. december 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Goriče, 12. december 2018

Božično-novoletno srečanje za starejše krajane

 

 
 

 

 
 
 

Arhiv Gorenjskega glasa je verodostojen / 21:00, 10. december

Super, sicer je ta arhiv res zakon zadeva !

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 16:00, 10. december

Django,
ti še dons 10.12 ne bi bil na cilju, jasno?

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 23:55, 9. december

Še dobro, da nam zadnjih 10 let vladajo socialno in solidarnostno usmerjene politične stranke. Kakšno bi bilo šele stanje, če bi nam vladali...

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 17:30, 9. december

Ja gdo pa bo drugi kot Fak, in je dober za vse razen seveda nositi Slovensko zastavo, nimam komentarjev.

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 17:25, 9. december

Če gre vse po gobe je razumljivo da bo tudi v domovih kmalu isto, a kaj ko od naše vlade nemoremo pričakovati drugega.

Turško podjetje izločeno? / 22:36, 8. december

Se spomnim izjave Edvarda Kardelja, da demokracija ni za Slovence. Na žalost se moram z njim strinjat. Za razumevanje demokracije je potrebe...

Avstrijci gradijo, pri nas se zapleta / 22:33, 8. december

Avstrijci delajo že 2 leti konkretno na projektu. Zgradili so 800m dolg viadukt pred predorom. Viadukt, kj je veliko bolj zahteven kot mosti...