Temeljni kamen so položili direktor Gorenjske gradbene družbe Stane Remic, Karolina Kobal Žvanut iz Kemofarmacije, župan Franc Čebulj, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Vetrnik ter predstavnik Zdravstvenega doma Kranj Matjaž Žura.

Zdravstveni dom septembra

V Cerkljah so začeli gradnjo novega zdravstvenega doma, ki naj bi bil dokončan septembra prihodnje leto in za občane predstavlja veliko pridobitev na področju zdravstvene oskrbe.

Cerklje – V Cerkljah so v petek popoldne položili temeljni kamen za gradnjo novega zdravstvenega doma. Po besedah cerkljanskega župana Franca Čebulja bo grad­nja občino stala 1,96 milijona evrov. »Projekt je sestav­ljen s strani strokovnjakov s področja zdravstva. Kot župan sem imel le vlogo priganjača, da smo čim prej prišli do gradbenega dovoljenja,« je ob položitvi temeljnega kamna povedal Čebulj, ki se nadeja, da bo izvajalec Gorenjska gradbena družba dela dokončal septembra prihodnje leto.

V zdravstvenem domu bosta občanom na voljo dve splošni ter ena pediatrična ambulanta z ultrazvokom, fizioterapevt in zobozdravnik ter lekarna in sestrska soba. Del mansarde bodo namenili arhivu občine, del pa sejni sobi, primerni za organizacijo različnih predavanj in seminarjev. Pred stavbo bo na voljo tudi 28 parkirišč.

Začetek gradnje je pozdravil tudi direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik, predvsem ker so bile Cerklje poleg Šenčurja edina gorenjska občina, brez lastnega zdravstvenega doma. »Zdravstveni dom je stičišče vseh dejavnosti zdravstvenega varstva, ki se izvajajo na eni lokaciji,« je povedal Veternik in dodal, da bo Osnovno zdravstvo Gorenjske zagotovilo tudi ustrezen kader. Kot obljublja, bodo zagotovili pediatra, ki ga Cerklje nimajo že 25 let, in zdravnika ter prihodnje leto tudi dodatnega zdravnika za otroke in mladino. Osnovno zdravstvo Gorenjske pa bo priskrbelo tudi opremo zdravstvenega doma.

Gradnjo so sprva načrtovali na področju nekdanje Permuzarjeve hiše, vendar Agencija RS za okolje gradnje ni odobrila, saj področje Cerkelj spada v poplavno območje, na katerem zakonodaja prepoveduje gradnjo kleti v javnih objektih. Načrti so namreč predvidevali tudi gradnjo podzemne garaže. Tako je občina po Čebuljevih besedah novo lokacijo našla nedaleč stran, na 3200 kvadratnih metrov velikem zemljišču ob križišču s cesto v Pšenično Polico, kjer je dovolj prostora tudi za gradnjo zunanjega parkirišča.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

zmerno oblačno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/14

četrtek

-2/15

petek

-6/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. februar 2019

Po Domžalski poti spominov

PRIREDITVE / Bled, 21. februar 2019

Pravljični večer za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. februar 2019

Blaznikov večer

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Ljubelj, 21. februar 2019

Voden ogled spominske sobe in ostankov taborišča Ljubelj

RAZSTAVE / Jesenice, 21. februar 2019

Šport skozi čas

GLEDALIŠČE / Cerklje, 21. februar 2019

I ? Njofra

 

 
 

 

 
 
 

Urejajo križišče pred trgovskima centroma / 19:51, 20. februar

Kot je še pojasnil, se temeljite obnove Gradnikove ceste občina za zdaj še ne bo lotila, saj bo treba za nadaljevanje rekonstrukcije ceste d...

Kam so izpuhteli dobri nameni devetletke / 15:21, 20. februar

Ne vem, a se samo meni zdi, da so v šolstvu pomembna samo delovna mesta, otroc pa kakor nujno zlo.Dolg sem že na svetu, ampak pozitivnega uč...

Žrtve za svobodo / 12:25, 20. februar

Lep govor. Dokaz, da smo Slovenci slab gospodar.

Posekali so drevesa / 19:35, 19. februar

Menim, da je to prav! To drevo na sliki, če pade, poškoduje objekt. Zatorej bi moralo veljati pravilo, drevo ob objektu, je lahko visoko samo toliko kot je oddaljeno od objekta.

Žrtve za svobodo / 16:05, 19. februar

Govornik Viktor Zadnik za oceno odlično!
Takle mamo ja, žal...
Sicer pa večna slava junakom padlim za domovino !!

Denar za podvoz v Lescah / 15:53, 19. februar

Tega je pa kar veliko. Ja, premalo je bilo narejenega zadnjih 10, 15 let! Pogrešam pa kar nekaj zadev. Parkiranje pred Starim mestom oz. Gra...

Zmagala sta Zala Kralj / 13:40, 17. februar

Tole so po moje namerno izbral, da nas dokončno fu*nejo ven iz te kuhinje!