Temeljni kamen so položili direktor Gorenjske gradbene družbe Stane Remic, Karolina Kobal Žvanut iz Kemofarmacije, župan Franc Čebulj, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Vetrnik ter predstavnik Zdravstvenega doma Kranj Matjaž Žura.

Zdravstveni dom septembra

V Cerkljah so začeli gradnjo novega zdravstvenega doma, ki naj bi bil dokončan septembra prihodnje leto in za občane predstavlja veliko pridobitev na področju zdravstvene oskrbe.

Cerklje – V Cerkljah so v petek popoldne položili temeljni kamen za gradnjo novega zdravstvenega doma. Po besedah cerkljanskega župana Franca Čebulja bo grad­nja občino stala 1,96 milijona evrov. »Projekt je sestav­ljen s strani strokovnjakov s področja zdravstva. Kot župan sem imel le vlogo priganjača, da smo čim prej prišli do gradbenega dovoljenja,« je ob položitvi temeljnega kamna povedal Čebulj, ki se nadeja, da bo izvajalec Gorenjska gradbena družba dela dokončal septembra prihodnje leto.

V zdravstvenem domu bosta občanom na voljo dve splošni ter ena pediatrična ambulanta z ultrazvokom, fizioterapevt in zobozdravnik ter lekarna in sestrska soba. Del mansarde bodo namenili arhivu občine, del pa sejni sobi, primerni za organizacijo različnih predavanj in seminarjev. Pred stavbo bo na voljo tudi 28 parkirišč.

Začetek gradnje je pozdravil tudi direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik, predvsem ker so bile Cerklje poleg Šenčurja edina gorenjska občina, brez lastnega zdravstvenega doma. »Zdravstveni dom je stičišče vseh dejavnosti zdravstvenega varstva, ki se izvajajo na eni lokaciji,« je povedal Veternik in dodal, da bo Osnovno zdravstvo Gorenjske zagotovilo tudi ustrezen kader. Kot obljublja, bodo zagotovili pediatra, ki ga Cerklje nimajo že 25 let, in zdravnika ter prihodnje leto tudi dodatnega zdravnika za otroke in mladino. Osnovno zdravstvo Gorenjske pa bo priskrbelo tudi opremo zdravstvenega doma.

Gradnjo so sprva načrtovali na področju nekdanje Permuzarjeve hiše, vendar Agencija RS za okolje gradnje ni odobrila, saj področje Cerkelj spada v poplavno območje, na katerem zakonodaja prepoveduje gradnjo kleti v javnih objektih. Načrti so namreč predvidevali tudi gradnjo podzemne garaže. Tako je občina po Čebuljevih besedah novo lokacijo našla nedaleč stran, na 3200 kvadratnih metrov velikem zemljišču ob križišču s cesto v Pšenično Polico, kjer je dovolj prostora tudi za gradnjo zunanjega parkirišča.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/18

ponedeljek

13/21

torek

11/16

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

IZLETI / Kranj, 1. junij 2019

Lovrenška jezera, Ribniški vrh

IZLETI / Tržič, 2. junij 2019

Na tradicionalno romanje v Glinje na Koroško

IZLETI / Kranj, Šenčur, 6. junij 2019

Srečanje upokojencev Gorenjske

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.