Spravljivo o delu nadzornega odbora

Na zadnji seji občinskega sveta je o svojem letošnjem delu poročal nadzorni odbor. Precej bolj umirjena razprava kot na majski seji, ko so temu organu očitali preveliko vnemo in nekooperativnost v odnosu do občinske uprave.

Šenčur – Na zadnji seji občinskega sveta v Šenčurju v tem mandatu so svetniki dobili v odločanje več odlokov, vendar so jih hitro sprejeli, med njimi tudi ustanovni akt sveta Regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana. Odpadke že nekaj časa vozijo v Ljubljano, zdaj pa so odločitev dokončno formalno potrdili.

Še največ razprave sta bili deležni točki, ki zadevata delovanje nadzornega odbora: prvo je bilo poročilo o poslovanju občine z izvajalcem zimske službe, drugo pa poročilo o delu nadzornega odbora v letu 2018. Kot je poročala predsednica Antonija Pungerčar, je v nadzornem odboru delovalo pet članov, ki so se skozi mandat večkrat zamenjali. Omenila je veliko pogovorov z občinsko upravo glede nadzora in glede gradiva, ki ga sprejema občinski svet. Letos so imeli v načrtu dva nadzora, prvi je bil sodelovanje s Komunalo Kranj (poslovanje pregleduje tudi računsko sodišče), drugi zadeva že omenjeno zimsko službo. Predsednica je odnos z občinsko upravo ocenila kot korekten, ob zavedanju, da je to organ, ki občini pomaga pri pravilnem poslovanju.

Toda sredi leta, ko je občinski svet obravnaval končno poročilo o nadzoru poslovanja občine s Komunalo Kranj v obdobju od 2014 do 2017, ozračje ni bilo tako spravljivo. Nadzorni odbor je takrat poročal o nepravilnostih pri pogodbah »in-house« s Komunalo Kranj, posebej pa je razvnelo hudo kri dejstvo, da je poslovanje občine prijavil računskemu sodišču, ki je letos več mesecev nadziralo njeno delovanje. Takrat so svetniki ocenili, da so dejanja nadzornega odbora pretrda in ne ravno v duhu dobrega sodelovanja. Na tak odnos je tokrat v razpravi spomnil svetnik Sebastian Mohar, čeprav je obenem priznal, da je nadzorni odbor opravil veliko dela. Branko Zorman je ocenil, da je ta organ delal po načelih, ki mu jih nalaga zakon, to pa je opozarjanje in priporočila o pravilnem delovanju. Čeprav morda res ni bilo prave kemije med občinsko upravo in nadzornim odborom in slednjemu pripisujejo preveliko vnemo, pa svetnik verjame, da je delal dobro in dobronamerno. Tako so menili tudi svetniki Vida Tičar Rebolj, ki je bila članica nadzornega odbora v prejšnjem mandatu, Simon Kuhar in Aleš Perič Močnik, župan Ciril Kozjek pa je dejal, da čeprav odnosi niso bili najbolj prisrčni, je občinska uprava priporočila upoštevala, prav tako jih ne skrbi nadzor računskega sodišča. Antonija Pungerčar dodaja, da je vsak njihov nadzor prinesel konkretna priporočila, vsa so usklajevali z vodstvom občine, ta pa je bila uspešna pri odpravljanju težav.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 94 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-5/17

petek

-1/20

sobota

1/21

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 22. marec 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Visoko, 22. marec 2019

Mamina ljubezen

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 23. marec 2019

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

PRIREDITVE / Bled, 23. marec 2019

Dan črnega teloha

GLASBA / Kranj, 23. marec 2019

Slavko Ivančić v Klubaru

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Cerklje, 23. marec 2019

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

 

 
 

 

 
 
 

Ni svobode brez varnosti / 17:22, 21. marec

Večna slava herojem !!

Heta terja pol milijona evrov / 10:32, 21. marec

"Nikakor se ne želi okoriščati na račun pacientov......"
______________

Bumbarji lažnivi!!!

Heta terja pol milijona evrov / 22:10, 20. marec

Only in Slowenia !!

Od stenske slike do predpražnika / 12:09, 20. marec

g. Pintar, te laži ponavljate v nedogled..
Sicer pa to samo kaže na to kakšen frajer je bil Tito ! :)

Blagoslovili Tomosove mopede / 12:07, 20. marec

Tovarna Tomos v Kopru pa je propadla, a je bila blagoslovljena?

Od stenske slike do predpražnika / 10:41, 20. marec

+Oktobra 1940 v Zagrebu je Kardelj napovedal, 'da bodo šli komunisti v oborožen upor samo, če bodo imeli možnost za revolucijo in če bo to v...

Od stenske slike do predpražnika / 09:20, 20. marec

Slike človeka, ki je razumel balkanskega človeka. Razumel, da samo palica drži balkanca v mejah civilizacijskih norm. Vendar do te palice je...