Prejemniki občinskih priznanj za najlepše urejene vasi, ulice, kmetije ter objekte v kategorijah stanovanjski, poslovni in turistični objekt v cerkljanski občini, v njihovi sredini župan Občine Cerklje Franc Čebulj / Foto: Maša Likosar

S pridelki radodarna narava

Občina Cerklje je skupaj z Zavodom za turizem Cerklje letos organizirala že sedemindvajseto kulturno-zabavno prireditev Naj pridelek, na kateri se je tehtalo, kako radodarna je bila mati narava.

Cerklje – Izkušeni gorenjski vrtičkarji in kmetje, ki imajo poleg poljedelskega znanja tudi kanček sreče, so v Kulturni hram Ignacija Borštnika v Cerkljah prinesli občudovanja vredne plodove zemlje, ki so izstopali tako po obliki kot velikosti in teži. Tričlanska komisija, ki so jo sestavljali Robert Golc, Peter Polajnar in Žan Omers, je najprej vse stehtala, ocenila in popisala, sledilo je podeljevanje praktičnih nagrad, ki so jih podarila domača podjetja, cerkljanska in sosednje občine, prvim trem najtežjim v posamezni kategoriji.

Za naj pridelek so se potegovali pridelovalci buč, korenja, repe, rdeče in krmilne pese, krompirja, nadzemne in podzemne kolerabe ter zelja. Najtežji pridelek je letos prinesel Jože Kosem iz Češnjevka, 181 kilogramov težko bučo, ki pa žal ni bila rekordna, tudi sicer tokrat noben pridelek ni podrl rekorda. Naj pridelke so še prinesli: Urša Sušnik s Suhe pri Predosljah 7,119-kilogramsko zelje, Jože Križaj iz Srednjih Bitenj 3,387-kilogramsko rdečo peso, Janez Galjot iz Velesovega 1,561-kilogramski krompir, Marcel Šink iz Češnjevka 13,118-kilogramsko krmilno peso, Ana Maček iz Adergasa 0,999-kilogramsko korenje, Matic Šink s Suhe pri Predosljah 6,552-kilogramsko repo in Janja Petrič iz Vašce 5,004-kilogramsko podzemno kolerabo, nadzemne kolerabe ni prinesel nihče. Obdarili so tudi enajst lastnikov posebnih pridelkov, med katerim so bili srčkast krompir, skoraj kilogram težka jajčevec in paradižnik, nadpovprečno velika jajca, štirideset centimetrov dolgo korenje, slonji česen, jabolka, čebula, črna redkev in zelena.

Na prireditvi je v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna župan Občine Cerklje Franc Čebulj podelil tudi občinska priznanja za najlepše urejene vasi, ulice, kmetije ter objekte v kategorijah stanovanjski, poslovni in turistični objekt v cerkljanski občini. Naziv najlepša vas si je prislužil Sveti Lenart, med ulicami je prvo priznanje dobil Trg Davorina Jenka. Najlepši stanovanjski objekt imata Jožica in Marijan Polajnar s Štefanje Gore, poslovnega Streha Oman krovstvo in kleparstvo iz Poženika, priznanje za najlepši turistični objekt je prejel Ekoturizem Viženčar z Ambroža pod Krvavcem, najlepši kmetijski objekt pa je Pri Gornjem Jagodcu na Svetem Lenartu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

3/16

torek

-1/12

sreda

-2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 26. marec 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Tržič, 26. marec 2019

Radosti in pasti nove tehnologije

 

 
 

 

 
 
 

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,