Na seji tudi o domu starejših

Načrtovani dom starejših v Železnikih bodo skušali še nekoliko odmakniti od najbližje stolpnice. Občina se bo pozanimala tudi o možnosti zamenjave lokacije.

Železniki – Župan Anton Luznar je na zadnji seji občinskega sveta poročal tudi o nadaljnjih korakih Občine Železniki glede doma starejših. Poročali smo že, da ga v sodelovanju z zasebnim investitorjem, ki je pridobil tudi koncesijo, želijo zgraditi Na Kresu, a nekateri bližnji stanovalci, ki so se povezali v civilno iniciativo, predvideni lokaciji nasprotujejo.

Župan je spomnil, da najbolj poudarjajo bližino doma do zadnje stolpnice, pomanjkanje parkirišč in težko dostopnost, ki jo bodo izboljšali z novo dovozno potjo od regionalne ceste mimo plavalnega bazena do lokacije Na Kresu. Recenzija projekta na direkciji za infrastrukturo je že opravljena, po besedah župana pa imajo tudi že formalno potrditev Mercatorja o pripravljenosti prodaje dela zemljišča, ki ga potrebujejo za izvedbo dostopa.

Ta mesec je bil na občini tudi sestanek, ki sta se ga udeležila dva predstavnika stanovalcev. V idejni zasnovi so dom za 55 stanovalcev predvideli v dveh stavbah. Sedaj bodo po besedah župana stavbo, ki je najbližje zadnji stolpnici, skušali nekoliko odmakniti proti drugi, višji stavbi doma, na vrhu katere naj bi zagotovili nekaj prostorov, ki so jih doslej predvidevali v nižji stavbi. Ko bodo imeli idejo zrisano, bodo šli na pristojno ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve preverit, ali je sprejemljiva. Pozanimali se bodo tudi o možnosti zamenjave lokacije. »Predstavnika stanovalcev iz zadnje stolpnice sta tudi želela, naj občina od ministrstva pridobi pisno izjavo z obrazložitvijo glede možnosti postavitve doma na drugi lokaciji,« je povedal župan.

Svetnik Miran Šturm, ki je bil eden od omenjenih predstavnikov na sestanku, je dodal, da želijo pisno mnenje s pravno obrazložitvijo ministrstva, ker da so sami ob dosedanjih preverjanjih tam dobili različne odgovore. Prav tako želijo, da občina vseeno preveri možnost nakupa zemljišča na drugi lokaciji pa tudi, kakšne so možnosti zamenjave lokacije pri investitorju, saj je bila z njim dogovorjena lokacija Na Kresu. »Bistveno je tudi, da se ustanovi komisija za potrjevanje projektne in investicijske dokumentacije pred gradnjo objekta, ki jo mora predložiti imetnik stavbne pravice. To piše tudi v pogodbi o ustanovitvi stavbne pravice,« je še dejal Šturm.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

zmerno oblačno
vlažnost: 44 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

12/28

sobota

12/31

nedelja

14/31

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

DELAVNICE / Radovljica, 17. avgust 2019

Delavnica mokrega polstenja

PRIREDITVE / Ljubelj, 17. avgust 2019

Ples brez meja

IZLETI / Gozd - Martuljek, 17. avgust 2019

Na Špik

PRIREDITVE / Sv. Jošt nad Kranjem, 18. avgust 2019

Praznovanje žegnanjske nedelje

PRIREDITVE / Gozd, 18. avgust 2019

Srečanje harmonikarjev, pevcev in godcev

PRIREDITVE / Senično, 18. avgust 2019

Vaški semenj

PRIREDITVE / Cerklje, 18. avgust 2019

Sveta maša na Krvavcu

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

 

 
 

 

 
 
 

Nova civilna družba / 20:00, 16. avgust

V Sloveniji ni enga, da ne bi bil koruptiven.
Zato pa smo tam kjer smo bli, oziroma bomo, tam kjer smo bli.

Tabla kot okno v širni svet / 16:08, 16. avgust

To v času interneta spoh ni zanimivo.
Dolgčas, stara fora.
Zanimivo bi pa bilo, če bi v Manili stala tabla:
ROVTE 10097 km.
Samo tega filma ne boste vidl.

Na robu Lesc prostor za še en kamp / 23:23, 15. avgust

No, novi kamp bo pa vsekakor konkurenca tako Radolci, Šobcu in Zaki ! Zaka je poleti polna do vrat, nisem pa še slišal, da bi bil Šobec pohn...

Na robu Lesc prostor za še en kamp / 23:19, 15. avgust

Umestitev še enega campa pa res ni potrebna. Bi se pa z njo strinjal, samo za avtodome, in če bi na Bled prepovedali z avtodomi. Zdi se mi p...

Enainšestdeseti planšarski pečat jezerske doline / 18:19, 15. avgust

In glej, tu ni volka!!!

Enainšestdeseti planšarski pečat jezerske doline / 15:46, 15. avgust

Če pomislim, da nas država striže na vsakem vogalu , bi reku, da smo večje ovce od ovc.

Tako hudo kot letos še ni bilo / 15:38, 15. avgust

Težave z zvermi?
Ni hujše zveri kot je pa čvouk!