Na seji tudi o domu starejših

Načrtovani dom starejših v Železnikih bodo skušali še nekoliko odmakniti od najbližje stolpnice. Občina se bo pozanimala tudi o možnosti zamenjave lokacije.

Železniki – Župan Anton Luznar je na zadnji seji občinskega sveta poročal tudi o nadaljnjih korakih Občine Železniki glede doma starejših. Poročali smo že, da ga v sodelovanju z zasebnim investitorjem, ki je pridobil tudi koncesijo, želijo zgraditi Na Kresu, a nekateri bližnji stanovalci, ki so se povezali v civilno iniciativo, predvideni lokaciji nasprotujejo.

Župan je spomnil, da najbolj poudarjajo bližino doma do zadnje stolpnice, pomanjkanje parkirišč in težko dostopnost, ki jo bodo izboljšali z novo dovozno potjo od regionalne ceste mimo plavalnega bazena do lokacije Na Kresu. Recenzija projekta na direkciji za infrastrukturo je že opravljena, po besedah župana pa imajo tudi že formalno potrditev Mercatorja o pripravljenosti prodaje dela zemljišča, ki ga potrebujejo za izvedbo dostopa.

Ta mesec je bil na občini tudi sestanek, ki sta se ga udeležila dva predstavnika stanovalcev. V idejni zasnovi so dom za 55 stanovalcev predvideli v dveh stavbah. Sedaj bodo po besedah župana stavbo, ki je najbližje zadnji stolpnici, skušali nekoliko odmakniti proti drugi, višji stavbi doma, na vrhu katere naj bi zagotovili nekaj prostorov, ki so jih doslej predvidevali v nižji stavbi. Ko bodo imeli idejo zrisano, bodo šli na pristojno ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve preverit, ali je sprejemljiva. Pozanimali se bodo tudi o možnosti zamenjave lokacije. »Predstavnika stanovalcev iz zadnje stolpnice sta tudi želela, naj občina od ministrstva pridobi pisno izjavo z obrazložitvijo glede možnosti postavitve doma na drugi lokaciji,« je povedal župan.

Svetnik Miran Šturm, ki je bil eden od omenjenih predstavnikov na sestanku, je dodal, da želijo pisno mnenje s pravno obrazložitvijo ministrstva, ker da so sami ob dosedanjih preverjanjih tam dobili različne odgovore. Prav tako želijo, da občina vseeno preveri možnost nakupa zemljišča na drugi lokaciji pa tudi, kakšne so možnosti zamenjave lokacije pri investitorju, saj je bila z njim dogovorjena lokacija Na Kresu. »Bistveno je tudi, da se ustanovi komisija za potrjevanje projektne in investicijske dokumentacije pred gradnjo objekta, ki jo mora predložiti imetnik stavbne pravice. To piše tudi v pogodbi o ustanovitvi stavbne pravice,« je še dejal Šturm.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

jasno
vlažnost: 88 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

0/10

sreda

-2/14

četrtek

2/14

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 27. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 27. marec 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Kokrica, 27. marec 2019

Kako iz depresije, anksioznosti in tesnobe

PREDAVANJA / Škofja Loka, 27. marec 2019

Značilnosti, potek in zdravljenje demence

OBVESTILA / Škofja Loka, 28. marec 2019

Občni zbor

IZLETI / Kranj, 28. marec 2019

Po Orionovi poti

OBVESTILA / Gorenjska, 28. marec 2019

Brezplačne delavnice o naravnem vrtnarjenju

IZLETI / Kranj, 28. marec 2019

Pohodniški izlet po Orionovi poti

 

 
 

 

 
 
 

Letalnici so voščili z rekordom / 22:18, 26. marec

Planic je pojem, v vseh pogledih ! Naj tako tudi ostane !

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!