Prerez traku obnovljene šole v Smledniku (od leve): Marko Valenčič, ravnatelj OŠ Simona Jenka Smlednik, Jure Jančič, predstavnik podjetja Petrol, Katarina Jelen, učenka četrtega razreda, in Nejc Smole, župan Medvod

Odprli prenovljeno šolo

Osnovna šola Simona Jenka Smlednik je po energetski obnovi dobila lepšo podobo, delo v njej pa je tudi prijetnejše. Skupna vrednost investicije je več kot šeststo tisoč evrov.

Smlednik – Pretekli teden so uradno prerezali trak obnov­ljene Osnovne šole Simona Jenka Smlednik, šole, katere osrednji del je star že več kot petdeset let, telovadnica ob njej pa več kot štirideset let. Čez poletje so jo energetsko obnovili in opravili še nekatera dodatna dela.

»Šola je videti zelo drugače, lahko bi rekel, da tako, kot bi bila nova. Veseli smo, da so bile upoštevane tudi naše želje. Pouk bo sedaj potekal v boljših pogojih,« je zadovoljen Marko Valenčič, ravnatelj OŠ Simona Jenka Smlednik.

Izvedli so naslednje investicijske ukrepe: zamenjavo stavbnega pohištva, dodatno izoliranje fasade, toplotno izoliranje strehe in stropa neogrevanega podstrešja, zamenjavo kotla in energenta, vgradnjo termostatskih ventilov in hidravlično uravnoteženje sistema, zamenjavo vseh svetilk ter vgradnjo sistema za ciljno spremljanje rabe energije. Dela so izvedli tako na objektu šole kot tudi telovadnice. V času izvedbe energetske sanacije je Občina Medvode dodatno naročila barvanje knjižnice in računalniške učilnice v prizidku, uredili so strelovodno napeljavo, zamenjali so svetila za varnostno razsvetljavo, zamenjali so stavbno pohištvo pri vodji prehrane in v kuhinji. Naročili so tudi novo potopno črpalko v kotlovnici. Okoli obeh objektov so tlakovali površine, sanirali so svetlobne jaške ter pobarvali ograje. Postavili so tudi nadstrešek pred glavnim vhodom v šolo.

Vrednost energetske obnove objektov je okrog 580 tisoč evrov, ocena stroškov dodatnih del, ki jih je naročila Občina Medvode, pa še trideset tisoč evrov. Energetska sanacija je bila izvedena v javno-zasebnem partnerstvu. »Celotna investicija je vredna okrog 650 tisoč evrov, od tega bo 51 odstotkov sredstev prišlo od zasebnega investitorja, podjetja Petrol, štirideset odstotkov je evropskih sredstev in devet odstotkov iz občinskega proračuna,« je pojasnil župan Medvod Nejc Smole in dodal, da so poskrbeli za zunanjost šole, na učiteljih in učencih pa je, da se še naprej trudijo za njeno notranjost: »Ta je po mojem mnenju v večini primerov še veliko pomembnejša kot zunanjost. Razvijajte jo še naprej in naj šola tukaj, v Smledniku, ostane središče dogajanja, prostor navdiha za vse mlade generacije, ki jih učitelji s svojim odgovornim poslanstvom usmerjate naprej.«

Na OŠ Simona Jenka Smlednik se srečujejo tudi s prostorsko stisko. Kot je dejal Valenčič, so imeli pred desetimi leti okrog dvesto učencev, sedaj jih je skoraj tristo. Želja je prizidek, ki je tudi načrtovan.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

pretežno oblačno
vlažnost: 84 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/27

ponedeljek

16/28

torek

16/29

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, 17. junij 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Bled, 17. junij 2019

Odstranjevanje japonskega dresnika

RAZSTAVE / Naklo, 17. junij 2019

Obalne vedute

IZLETI / Kranj, 18. junij 2019

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Šenčur, 18. junij 2019

Zeliščarski raj v slovenski Istri

PRIREDITVE / Kranj, 18. junij 2019

Aktivnosti medgeneracijskega centra

IZLETI / Naklo, 19. junij 2019

Dolga njiva

IZLETI / Kranj, 20. junij 2019

Na Polško planino

 

 
 

 

 
 
 

Rodbina, ki je zaznamovala Preddvor / 21:28, 16. junij

Takšnega ovčarja je imel tudi Tito. Tito je vedel, da se na Nemce lahko vedno zaneseš. Wurzbachem želim lepe urice v bivši domovini. Dlje verjetno tudi ne želijo biti v deželi rdeče zvezde.

Poletje / 21:23, 16. junij

Če je dopust v NDH, je to bolj ena žalost.

Poletje / 14:47, 16. junij

"Teden dni veslanja okrog otoka Cres in zatem nekaj dni planinske transverzale. Lovljenje vetra na Braču in kolesarjenje po ravnicah Italije...

Že drugi skalni podor v treh mesecih / 10:10, 16. junij

Sicer pa tisti, ki je izdal dovoljenje za gradnjo bi moral odgovarjati.

Že drugi skalni podor v treh mesecih / 10:05, 16. junij

Res hudo...
Zanima me kaj je s tistimi hišami in tistim hotelom na poti na Ljubelj? Kdo je lastnik ? Če je občina, naj se probajo zmenit in tam urediti gostilno in bivanje.

Šahovska partija / 18:48, 15. junij

Figure sta v začetku postavila na napačni strani.Šahovnica ali šahovska plošča je pravilno postavljena tako, da ima igralec bel kvadrat na ...

Priznanja gorenjskim policistom / 17:55, 14. junij

Šarec bi reku:
varnostna situacija se slabša, ampak policija tako situacijo obvladuje.